Дебелина на порцелановите плочки за пода, характеристики, характеристики на монтажа

Керамичният гранит - един от най-успешните видове изкуствени камъни, е изработен от специални компоненти чрез изпичане при температури до + 1300 ° С. В резултат на това съставките се разтопяват и образуват една много силна структура, която има високи показатели за производителност. Първоначално тя е била използвана само за промишлени и технически помещения, но модерна технология позволява значително да се разшири спецификациите за дизайн, предната повърхност може да наподобява естествени материали, имат различна структура и цветови решения, широки показатели за грубост, дебелина и линейни размери.

Порцеланови плочки

Порцеланови плочки

Когато избирате конкретна марка на подови настилки, трябва да обърнете внимание на всички характеристики на порцелановите каменинови изделия, включително тяхната дебелина. Колкото по-голям е, толкова по-високи са стойностите на съпротивлението при натоварване на огъване, включително натоварвания при удар. Но не всичко е толкова просто, тази зависимост не е пряка, а има няколко фактора. Стандартната дебелина на плочите варира от 7-12 мм, но за някои видове подови настилки може да се използва по-тънка или дебела порцеланова каменна облицовка. Зависи от дебелината и цената на материалите, това се дължи на факта, че за тяхното производство се изисква увеличено количество суровини, процесът на изпичане се забавя и това се превръща в причина за свръхексплоатацията на енергийни носители. Каква трябва да бъде дебелината на керамичния гранит, какви са неговите характеристики, в зависимост от този индикатор?

Етаж от порцеланови плочки

Етаж от порцеланови плочки

Ultra-тънък гранит

Тънък гранит 3 мм

Тънък гранит 3 мм

Най-новият материал за мнозина все още не е известен. Дебелина на ултратните плочи до 4 mm, линейни размери до 500 × 500 mm. Предимствата са най-достъпната цена. Недостатъци - индикатори с ниска якост, могат да се използват само в жилищни помещения с малки стойности на натоварвания върху подови настилки. Такава малка дебелина и големи размери създават определени трудности и ограничения по време на полагането.

Ultra-тънък гранит

Ultra-тънък гранит

Първото и най-важно ограничение е, че новодошлите не бива дори да се опитват да инсталират ултра тънки порцеланови камъни. За да работите с тях, са необходими специални инструменти и голям практически опит. Плочите могат да бъдат захванати с вакуумни компресори, трябва внимателно да бъдат прехвърлени и поставени върху внимателно подготвена основа.

Използване на всмукателни чаши за полагане на плочата

Използване на всмукателни чаши за полагане на плочата

Изключително тънките керамично-гранитни плочи се поставят само на идеално равномерни повърхности. Те не могат да бъдат изравнени чрез промяна на дебелината на лепилото. Най-често този материал се използва по време на ремонтни работи на подове с керамични покрития. Много малка дебелина позволява да бъдат поставени непосредствено върху старите покрития, височината на помещенията намалява само с няколко милиметра, което е доста незабележимо. Освен това е възможно значително да се ускорят ремонтите, няма нужда да се губи време за премахване на стари керамични плочи и изравняване на основата. Това е много отнемаща време задача, времето за отстраняване на старото покритие и подготовката на повърхността е няколко пъти по-голямо от времето за поставяне на нови плочи.

Полагане на порцеланови плочки върху пода

Полагане на порцеланови плочки върху пода

За да отрежете ултра тънки керемиди от порцелан, се нуждаете от опит, с малки отклонения от препоръчаните технологии, те ще се счупят. Плочите се изрязват с напълно работещ инструмент, възможно е и най-малките колебания на диска на кръгообразната мелница. Ако е възможно, за тази цел се препоръчва използването на професионално режещо оборудване с диамантени дискове и водно охлаждане. Нарежете го върху плоска плоча от пяна, размерът на който трябва да надвишава параметрите на плочката, която ще бъде изрязана.

Как да намалите порцелановите каменинови изделия

Как да намалите порцелановите каменинови изделия

Лепилото се нанася само с гребен, дебелината на материала трябва да е еднаква в цялата област. Ако гумен чук може да се използва за регулиране на дебелината на плочите в диапазона от 7-12 мм, тогава не можете да работите с ултра-тънки такива. В допълнение, всякакви въздушни джобове между основата и плочата причиняват повреда на целостта на покритието.

Нанасяне на лепило

Нанасяне на лепило

Лепилото се разпределя равномерно върху пода до мястото на плочките, които се полагат

Лепилото се разпределя равномерно върху пода до мястото на плочките, които се полагат

Поради големия размер е трудно да се контролира пространствената позиция на плочите. Търсите дълги релси и страхотен опит в монтажа. Неправилно поставена ултратинова пластина е почти невъзможна за отстраняване, за да се коригират грешките. Лепилото има високи стойности на адхезия и ниската якост на плочата не позволява да се излива от едната страна за отстраняване. Поставянето трябва да се извърши за пръв път.

Полагане на керамичен гранит на пода - отгоре

Полагане на керамичен гранит на пода - отгоре

Новостта на материала и трудностите при полагане причиниха слабата популярност на такива плочи сред разработчиците. Материалът се използва доста рядко и само от специализирани строителни фирми, които имат професионални майстори и пълен набор от необходими инструменти и адаптации. Не харесвайте такива тънки плочи и инструменти - твърде голям риск от повреждане на материала по време на извършването на операции по натоварване / разтоварване в складове и търговски помещения.

Порцеланови плочки с обикновена дебелина

Дебелина на порцелановите плочки

Дебелина на порцелановите плочки

Най-често срещаната категория порцеланови плочки, дебелината варира между 7-14 мм. Според физическите характеристики и характеристиките на изпълнението отговарят на изискванията на разработчиците. Плочите с универсална употреба се използват като довършителни подови настилки на помещения за различни цели, от жилищни до обществени, търговски, офисни и промишлени сгради. Размерите на плочите от 50 × 50 mm до 600 × 600 mm, са перфектно обработени от елементарните инструменти, технологията на подреждане на обикновени.

Формати и дебелина

Формати и дебелина

Съществуващите държавни стандартни документи на SP 29.13330.2011 установяват минимална якост на плочите в рамките на 200 кг / см2, към интензитета на натоварванията на подови настилки се прилагат специфични стойности. Доста голяма дебелина дава възможност за разширяване на гамата от материали, плочките със стандартна дебелина могат да бъдат:

  • технически. Най-евтините, се използват за изграждане на подове в промишлени и складови помещения. Дебелината не по-малка от 10 мм, повърхността на лицето след термообработката не се обработва допълнително. Не реагира с разяждащи химикали, поради грапава повърхност се елиминира приплъзване ефект - са освободени от механизмите за товарене / разтоварване, сведена до минимум на риска от падане personala-

    Технически порцеланови плочки

    Технически порцеланови плочки

  • остъклен. Един от техните скъпи типове порцеланови каменни изделия, преди да се задейства допълнителен слой, се прилага, което позволява създаването на различни декоративни решения на лицевите повърхности. Използва се за жилищни помещения, е възможно да се срещнат в престижни зали с различни цели -

    Гранитни плочки от порцелан



    Гранитни плочки от порцелан

  • мат. Повърхността на лицето след закаляване се смила само от едри кръгове. Не се подхлъзва, има сравнително ниска цена, универсална употреба -

    Керамични плочки от порцелан

    Керамични плочки от порцелан

  • полиран. Материал от най-висок клас, на цена много по-скъпа от посочените по-горе марки. Недостатъкът е, че той не може да се използва в открити пространства,

    Полиран порцеланови плочки

    Полиран порцеланови плочки

  • структуриран. Дебелината на тези плочи е не по-малка от 10 мм, при по-тънките е възможно значително да се намали физическата здравина поради значително намаляване на дебелината в местата на обемен релеф. Предната повърхност може да имитира природен паркет, плат, кожа и др. Повърхността може да се обработва по различни начини, от обикновен ецване до нанасяне на слой златен лист.

    Структурирани порцеланови плочки

    Структурирани порцеланови плочки

Плочки с обикновен дебелина се използва за завършване на етажа вътре и извън сградите, може да се постави в метрото и супермаркети, жилищни апартаменти и престижни офиси, концертни и спортни зали, летища, гари и др. Г. В становището на абсолютното мнозинство от професионални строители използвате керамичен гранит плочи със стандартна дебелина е оправдано и рентабилно решение.

Дебел гранит

Дебел гранит 12 мм в сравнение с 8 мм

Дебел гранит 12 мм в сравнение с 8 мм

Тази категория включва плочи с дебелина повече от 20 мм, линейни размери са различни. Той издържа високи натоварвания, може да се използва както на закрито, така и на открито. В нашата страна се използва доста рядко поради високата цена. Плочките имат много тегло, а полагането изисква значителна физическа сила. Технологията на производство на скелета се различава от плочки с обикновена дебелина. Основната разлика - дебел порцелан в повечето случаи се поставя без използването на лепило.

Порцеланови плочки 20 мм

Порцеланови плочки 20 мм

Мястото е предварително подравнено и покрито със слой пясък с дебелина на сантиметрите. Пясъкът се натиска изцяло от специални вибратори, след повтаряне на повърхността се проверява повторно откритите отклонения.

Практически съвети. За да се увеличи здравината на основата, пясъкът трябва да се поръсва с цимент в размер на една торба на 10 m2. След полагане на плочите, циментът ще се свърже с пясъка, което значително ще увеличи здравината на основата.

С помощта на въже се прави маркировка, въжето трябва да бъде постоянно на работната платформа, с което се контролира точността на позицията на плочите. Твърдите порцеланови каменни изделия се подреждат един по един, малък пясък се излива под всяка плоча, големи гумени чукове или по-тежки приставки се използват за регулиране на позицията. Нарязването на плочи се нуждае от специално оборудване, обикновена българска работа е много трудна. Освен това много време минава, за да изравни неравномерното изрязване.

Хоризонталното положение на плочите се контролира от дълбоко ниво или дори от летви. След завършване на работа повърхността се поръсва със сух пясък и цимент, а пръскането с метли се оставя настрани.

Запълване на шевовете

Запълване на шевовете

В същото време тази смес затваря фугите между плочите. Степен на сетълмент на монтаж на дебели керамични плочи от порцелан - изобилие от намокряне на повърхностите с вода. Тази технология позволява превръщането на сухите пясъчни и циментови състави в силен циментово-пясъчен разтвор, надеждността на монтажа на плочи се увеличава значително. Не се препоръчва да се зареждат плочите възможно най-много през първите две седмици след инсталацията, този път се изисква за втвърдяване на циментови смеси.

Дебели плочи се използват най-вече по време на строителството на паркинги, площадки пред супермаркети и офиси, за оборудване на отделни зони на градски паркове и паркове.

Порцеланови плочки с дебелина дебелина 20 мм сгъната - полагане

Порцеланови плочки с дебелина дебелина 20 мм сгъната - полагане

Практически съвети за избор на дебелина на порцеланови плочки

Недейте просто да си купите дебелите порцелан каменинови плочи, сила етаж зависи не само от този показател, но също така и на зачитането на технологията за зидария. Ако съветникът не използва специален гребен за прилагане на плавен и равномерен слой лепило и "вае" щапелни му само на няколко места на плочките, дори и дебел материал на места минава може да даде една пукнатина от сравнително малък опит.

Работете с лепило за порцеланови плочки

Работете с лепило за порцеланови плочки

Препоръчително е да се провери целостта на художници може да го направи по два начина: да наблюдават работата им или да проверяват вече инсталирани плочки. Първият вариант не винаги е възможен, но никога не е късно да се провери пода. Теракот нужда да се включи звука по повърхността на плочките трябва да бъде същото и глухите. Ако има място с огромен трясък, а след това работата се извършва в недобросъвестност или неквалифицирана изпълнител, между плочките и на земята вече не се пълни с лепило въздушни възглавници.

Схемата на етапите на полагане на керамичен гранит

Схемата на етапите на полагане на керамичен гранит

Когато купувате материал, не забравяйте да обърнете внимание на линейните размери. Колкото по-дебели са керемидите, толкова по-трудна е технологията за закаляване, толкова по-голям е рискът от сключване на брак. Вземете две плочки от различни опаковки и ги прикрепете към други плочи. Категорично неприемлива талия или пролуки между тях, краищата трябва да са равномерни и да съвпадат напълно. Порцелановите плочки са много по-трудни за изравняване от обикновените керамични плочки, поради което изискванията за тях са линейни и плоски по-строги.

Дебелината на плочките оказва значително влияние върху цената за всички други идентични показатели. Практикуващите знаят, че правилно положените порцеланови камъни с дебелина 7 мм могат да издържат на същото усилие като плочките с дебелина 12 мм, но направени с брак. И на цена, тези материали са значително различни. Заключение - професионален майстор-лайнер може да спести значителни средства, а силата на подовата настилка ще отговаря на необходимите параметри.

Видео - Полагане на тънки керамични гранитогрес за подове

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Порцеланова керамика основна класификация и обхватПорцеланова керамика основна класификация и обхват
Как да изберем и подредим правилно плочките за баняКак да изберем и подредим правилно плочките за баня
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Как правилно да поставите керамичен гранит на подаКак правилно да поставите керамичен гранит на пода
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Как да изберем размерите на плочки за баняКак да изберем размерите на плочки за баня
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
» » Дебелина на порцелановите плочки за пода, характеристики, характеристики на монтажа
© 2021 BggeHat.com