Как да изберем лепило за керамични плочки?

Как да изберем лепило за керамични плочки

За да може керамичните плочки да служат в продължение на много години, е необходимо да изберете правилното лепило върху него. Днес на пазара се предлагат различни видове лепила. Основната разлика между тях е набирането на техните компоненти - те също оказват влияние върху характеристиките на изпълнението.

Един от най-често срещаните варианти е лепилото на цимент. Предлага се като суха смес, която трябва да се разреди с вода преди употреба. Такива лепила за плочки могат да се характеризират с различни степени на еластичност. Основният им недостатък е, че докато са на открито, тези съединения изсъхват доста бързо, така че за да работите с тях, се нуждаете от определени умения и умения.



Този недостатък е липсата на лепила на циментова основа с добавянето на пластификатор, което прави състава по-еластичен и по този начин удължава работното време с него. Еластичността е важно свойство на лепилото, тъй като му позволява да издържи на напреженията, произтичащи от деформацията на керамичните плочки, която се случва във времето. Ако, обаче, се изисква известна подвижност от повърхността на плочките, еластичността на лепилото става особено важна. Ако не е достатъчно високо, плочките просто ще се счупят. Трябва да се отбележи, че лепилата с висока еластичност не са много по-скъпи от конвенционалните, така че не се опитвайте да спасите качеството им. В края на краищата, те гарантират издръжливостта на плочките, спестявайки допълнителни разходи за подмяната им и евентуални ремонти.

В магазините се продават готови пасти, които са еднокомпонентни лепила. Техните предимства са, че те не трябва да се бъркат, те вече са готови за употреба. Освен това те са много еластични и лесни за нанасяне. Такива формулировки могат да бъдат използвани, например, когато керамични плочки и керамични блокове са монтирани на основата на клетъчен бетон или гипсови блокове.

В допълнение, двукомпонентните лепила (те са епоксидни и полиуретанови) са добре доказани. Те са набор от компоненти, които трябва да бъдат смесени непосредствено преди започване на работа - химическата реакция, която се извършва, като същевременно се гарантират техните адхезивни свойства. Такива състави са с различна степен на еластичност. Те се използват главно за плочки, монтирани в мокри помещения, както и за екстремни условия на работа (например в плувен басейн).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ако основата е от бетон или шперплат, как да поставите плочката на пода?Ако основата е от бетон или шперплат, как да поставите плочката на пода?
Лепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранениеЛепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранение
Изберете лепило за плочките за топъл подИзберете лепило за плочките за топъл под
Как да изберем правилното лепило за плочките за баняКак да изберем правилното лепило за плочките за баня
Как да се изчисли консумацията на лепило за плочки за 1м2Как да се изчисли консумацията на лепило за плочки за 1м2
Лепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилотоЛепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилото
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
» » Как да изберем лепило за керамични плочки?
© 2021 BggeHat.com