Как правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съвет

Вече дълго време, заедно с керамичните плочки, се появиха материали като порцеланови плочки, които заемат твърдо своята ниша на строителния пазар и изгодно се различават от керамичните плочки, с по-голяма якост.

В допълнение, той е устойчив на износване и е много по-малко податлив на разрушителните ефекти на химикалите. Следвайки определени правила и изисквания, можете да се уверите, че инсталирането на керамичен гранит от вашите ръце е много реална задача.

Методите и опциите за полагане на керамичен гранит

В зависимост от повърхността, върху която се планира да се постави керамичният гранит от собствените му ръце, има два варианта на произведения, които най-често се използват на практика, а именно:

  1. Полагане на плочи на повдигнатия под. При извършване на този вид работа се използват специални конструкции, фиксиращи плочи;
  2. Изпълнение на полагането на плочи на пода и стени на закрито и на открито. Плочките се полагат със специално лепило.

Абсолютно очевидно - това са напълно различни методи за полагане на порцеланови камъни, които изискват различна подготовка. По този начин, процесът на инсталиране на повдигнати подове и вентилирани фасади може надеждно да се припише на вида работа, която се изпълнява от специалисти и независимо, без да има определени умения с тази работа, няма да може да се справи. И е напълно възможно за човек без специално обучение да овладее технологията за инсталиране на керамичен гранит. Съответно инсталирането на керамичен гранит е възможно за всички.

Опции за стилизиране

Опции за стилизиране

Монтирането на керамични плочи от гранит е много по-сложен процес от инсталирането на конвенционална плочка. В този процес е изключително важно да се направи правилният избор на материали и внимателно да се спазва технологията за полагане. Важна роля играе използването на всички предимства на порцелановите каменинови изделия, което ще гарантира най-лесната, най-бързата и най-висококачествена работа.

За успешното изпълнение на зададената цел е необходимо да се премине през няколко етапа:

  1. Подготовка на инструменти и материали, необходими за извършване на работа;
  2. Подготовка на повърхността за работа;
  3. Всъщност полагането на плочките;
  4. Свързвайте фугите.

Характеристики на подове от керамика от порцелан: как да изберем правилното покритие?

Сексът е в основата на всяка стая. В зависимост от функционалната цел на пространството, ще бъде избран материалът, от който ще бъде подложен подът. Технологичните особености на полагане на керамичен гранит на пода са много по-сложни от характеристиките на работа с керамични плочки. В края на краищата, гранит е много тежък и плътен материал.

При използване на гранит за помещения, имайте предвид, че основните изисквания за етаж коридор са устойчиви на вода, покритието също не трябва да се страхуват от замърсители и слаб химически въздействия (например, сол, което се поръсва тротоар зимата), притежават механична якост и да бъдат устойчиви на износване.

Избор на покритие

Избор на покритие

По отношение на покритието в кухнята, основното изискване за подовата на кухнята е механичната здравина, устойчивостта на износване, устойчивостта на циклични температурни промени, устойчивостта към употребата на детергентни химикали.

Същите характеристики са от значение за банята, но допълнителна точка ще бъде, разбира се, устойчивост на влажност и липса на приплъзване на повърхността. В хола подът трябва първо да има представителен вид. Може да се отбележи със сигурност, че покритието, направено от порцеланова каменна облицовка, ще осигури изпълнението на всички горепосочени функционални характеристики, необходими за покриване в жилищни помещения.

Качествата, присъщи на керамичния гранит, позволяват успешното му нанасяне върху котелни, работилници, гаражи и др. Въпреки това, се използва тук, матови и не полирани порцеланови каменинови, тъй като тя е с грапава повърхност, което не се измъкне и е отличителна черта на повишена здравина и максимална устойчивост на влага и високи натоварвания.

В допълнение, трябва да се отбележи, че порцеланови каменинови изделия е устойчив на ниски температури, поради което е възможно да се използва за подова настилка на улицата.

Подготвителен етап на полагане на керамичен гранит върху пода

Един от първите етапи на работата е подготовката на подовата повърхност преди полагане. Тъй като порцеланът е изискан материал, полагането му се извършва на предварително приготвена повърхност, която трябва първо да бъде гладка, чиста и гладка.

Преди да поставите плочки от керамика-гранит върху пода, трябва да ги изравнявате със специални саморазливни смеси. Важно е качеството на смесите за подготовка на подове, резултатът от работата ще зависи до голяма степен от тях.

Ако порцелановият камък е положен върху старата керемида, е необходимо повърхността да се обезмасли чрез измиване с вода с сода каустик.

За извършване на работата е необходима напълно суха повърхност. За да се постигне по-високо качество и надеждност, е необходимо повърхността да се обработва с грунд.

Ако се полага порцелан подово отопление, Той трябва да се затопли и да се изключи за охлаждане. В бъдеще възможността за включване на топлия под ще се появи едва след като лепилото най-накрая се втвърди. Често това може да се случи не по-рано от две седмици.

Нейната особеност е полагане на керамичен гранит върху пода на едно дърво, поради факта, че поради променливостта на влажността и температурата, дървото има способността да се разширява или свива, което води до възможност за пукнатини и повреда.

За да се предотвратят такива нежелани последствия, е необходимо да се постави специален субстрат, който да служи като защита на покритието. При дървена основа трябва да се вземе под внимание необходимостта от използване на еднокомпонентни еластични лепила или да се използват състави от два компонента, които имат епоксидна или полиуретанова основа.



Идеалната възможност за фондацията е бетонна замазка, към които се развиват три основни изисквания: идеална чистота, сухота и равномерност на повърхността. Ако основата е гипскартон, а след това, за да се намали абсорбцията на влага, тя трябва да се грундира. В края на всички тези манипулации, след като чакате за пълно изсъхване на пода, можете да започнете да работите върху полагане на керамичен гранит.

Полагане на керамични плочи от гранит със собствените си ръце

Една от важните ценности е прилагането на подбора на необходимите инструменти. Например, избрана е шпатула в зависимост от размера на плочката. Колкото по-голям е размерът на плочките, толкова по-големи са зъбните зъби. Също така, за да се постигнат същите шевове, е необходимо да се използват специални кръстове, които имат различна дебелина.

Разпределение на плочките по пол

Маркиране на плочки. Кръстове за шевове

Когато повърхността е готова за по-нататъшно манипулиране, е необходимо внимателно да се планира и маркира полагането на подготвената за облицовка повърхност. Маркирането се извършва с конвенционална рулетка.

Маркирайте плочката и я отрязайте

Маркиране и подрязване на кърпата

За обозначителни табели полагане на пода в средата на първата нота, която се използва кабел, който се простира по протежение на дълга стена, отпечатък върху него, и около средата на този знак е поставен плочки, така че се намира с кабела на шев линия или плоча център.

За да се получи естетичен външен вид, плочите трябва да бъдат поставени симетрично, след това цели или скъсани части остават около периметъра на повърхността, поради което оформлението трябва да започне от центъра на квадрата.

Основната технология за полагане на керамографски на пода е да се използва само специализирани лепилни съединения с присъствието на полимерни добавки. Необходимо е да почистите задната повърхност на плочата и да приготвите лепилото, като спазвате строго указанията на производителя. Важно е да издържате на времето и реда на действията.

Поради факта, че подовите плочки изпитват доста тежки натоварвания и налягане, е необходимо да се осигури достатъчен слой лепило. Като правило, често производителите на лепливи смеси показват желаната дебелина от 4 - 5 мм. Нанасянето на лепило върху повърхността се извършва с шпатула с гребен (гребен). Адхезивният слой трябва да се нанася равномерно и равномерно.

Правилно нанасяне на лепилото

Правилно нанасяне на лепилото

Ако тази стъпка се извърши с грешки, има вероятност да има кухини под плочите, които могат да причинят щети в бъдеще.

Натрупването е завършено. Следваща стъпка: запълване на шевовете

Плочката е поставена, можете да започнете да мистрия шевове

При широкоформатните плочи е необходимо да се постави лепилната смес както върху подготвената повърхност, така и върху основата на самата плоча, което ще увеличи адхезионната якост. Но трябва да се отбележи, че това значително ще увеличи консумацията на лепило. След нейното нанасяне е необходимо плочката да се нанесе върху повърхността и внимателно да я натиснете здраво.

Вливането като крайна фаза на полагане

Крайният етап на работата е фугиране. Преди да пристъпите към фугиране, уверете се, че шевовете са чисти и няма настилки и замърсявания на повърхността. Също така е важно разтворът на лепилото най-накрая да се втвърди и да изсъхне. В присъствието на голяма площ от работното пространство е необходимо работата да се разделя на етапи.

Приготвяне на сместа за настъргване

Приготвяне на сместа за настъргване

Смес за фугиране прилага се с поплавък диагонално по отношение на шевовете и излишната фугираща смес се отстранява диагонално по отношение на шевовете.

Презаписваме шевовете

Заливане на керамични плочки от порцелан

Остатъчните пълнители се отстраняват с помощта на чиста влажна гъба. Този процес не може да бъде затегнат, в противен случай наличието на дълъг контакт на пълнежа на шева и повърхността на керамичния гранит може да повреди повърхността на плочката.

Завършен под от порцеланови плочки

Натрупването е завършено

В заключение бих искал да ви напомня: не използвайте метална шпатула по време на фугиране, тъй като те са в състояние да надраскат повърхността на платното и външния вид ще остави най-доброто.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
» » Как правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съвет
© 2021 BggeHat.com