Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики

Подови плочки

Керамичният гранит като подово покритие представлява ново и най-качествено разнообразие от керамични довършителни материали с уникални характеристики. Измислено е от италиански грънчари и обикновено се използва за пода. Но прилагането на стени също не е изключено.

Състав и производство на материали

Полагане на плочки

Плочки в хола

По своя състав този материал е практически същият като керемида, с изключение на някои от тънкостите на неговото производство. Плочките за пода са направени на няколко етапа. Първото нещо, което се прави, е притискане на сместа под налягане. След това съставът се изсушава и плочката се подлага на едно горене при висока температура. Това води до синтероване на суровината и до образуването на силен неносен монолит. Температурата на изпичане достига + 1200 + 1300 градуса, а налягането при пресоване - 500 кг / кв. см.

За производството на порцелан каменинови, известен като гранит или друг GRES porchelanoto използвани леки видове глина, кварцов пясък, фелдшпат и органични пигменти придават цвят на крайния продукт варира. В резултат на това се получава материал, който в много отношения превишава дори естествения гранит. Няма пори и въздушни кухини, които при замръзване и размразяване могат да нарушат целостта на материала. Степента на водопоглъщане на керамичния гранит е почти равна на нула, което го прави възможно да се използва в най-влажните места.

За сортовете порцеланови камъни

Керамичният гранит е универсален материал, който се различава в практическите свойства. Характеризира се с устойчивост на измръзване, издръжливост и устойчивост на абразия. В същото време той има ефективни дизайнерски решения. Порцелан, който симулира такива естествени материали като камък, мрамор и дърво, е доста популярен.

Днес пазарите на Русия предлагат следните видове порцелан:

  • Технически - има най-практичните свойства, така че тази плочка може да продължи няколко десетилетия, без да губи оригиналния си вид.
  • Остъклени - това разнообразие от гранит няма практически свойства като предишния материал, но е много по-устойчиво на износване от конвенционалните керамични подови плочки.
  • Мат - порцелан, който след производството му не е подложен на полиране, във връзка с който повърхността на материала не се подхлъзва.
  • Полиран плочки - порцеланови каменни изделия след изпичане се полира, така че повърхността му изглежда блестяща и по-елегантна. Като се има предвид, че полирането е трудоемка работа, цената на материала ще бъде по-голяма от цената на техническата порцеланова каменина.
  • Структурираните плочки от порцеланови каменинови изделия имат релефна повърхност и могат да имитират такива естествени материали като плат, кожа и камък.
  • Сатенът е много атрактивен довършител. Повърхността на такива плочи изглежда като полирана поради прилагането върху повърхността на продукта преди изгарянето на минерални соли. Такива порцеланови каменинови изделия са привлекателни, но непрактични, тъй като не могат да бъдат подложени на големи товари.

По същество на материала

Както е известно, някои специални компоненти не се използват за производството на порцеланови каменни изделия. Както при производството на конвенционални керамични плочки, в този случай суровините са същите съставки. Единственото нещо, което отличава керамичните плочки и порцелановите каменинови изделия, е производственият процес. При порцеланови камъни, получени в резултат на изпичане и пресоване под високо налягане, специална структура на материала. Той предотвратява навлизането на влага, което ви позволява да държите плочките за пода дори и в случай на силна студ.

В допълнение към устойчивостта на замръзване, порцеланови плочки имат много други предимства:

Порцеланов остъклен гранит

  • Устойчив на износване, така че материалът може да се използва за завършване на подове в обществени или промишлени помещения, където хората непрекъснато се движат.
  • Високата сила на плочките позволява да се поддържа отличното качество на покритието за дълго време. Керамичният гранит може да издържи натоварвания до няколко стотин килограма на квадратен сантиметър от покритието. Но това изисква професионален стил на материала. В допълнение, тези продукти са устойчиви на образуването на пукнатини и чипове, което ги отличава от обичайните за всички керамични плочки.
  • Керамичният гранит не абсорбира влагата, а компонентите, използвани при неговото производство, не са обект на агресивно влияние на външната среда и предотвратяват появата на петна по повърхността на матовите плочки.
  • Продуктът не се нуждае от специална грижа - ще е достатъчно просто да избършете пода с влажна кърпа.

По отношение на качествените характеристики на порцелановите каменинови изделия, произвеждани от руски предприятия и чуждестранни фирми, се предлага на купувачите с богат избор от цветове и текстури. Следователно, проблемът с комбинирането на този вид материал с други елементи на довършване на помещението не възниква.

За да определите качеството на керамичните плочки за пода, трябва да погледнете ръба. Колкото повече са равни, толкова по-добри са продуктите. С ясни ръбове е възможно материалът да бъде поставен по такъв начин, че шевовете да са почти невидими. Това е необходимо, за да се създаде холистичен модел на подовото покритие, както и да се осигури добра устойчивост на износване.

Освен множество предимства, този материал има някои недостатъци.

Недостатъци на керамичния гранит

Струва си да се отбележи, че подът, покрит с гранит, не е удобен за голи крака. Но този дефект може да бъде коригиран чрез монтаж на топла вода или електрически подове.

Стил и чистота

Парадиц интро

Друг недостатък е хлъзгавата повърхност, особено когато водата я удари. Но това е напълно премахнато, ако използвате порцеланови камъни с противоплъзгащ ефект, за да завършите помещенията, където водата трябва да бъде на пода. Това важи и за декорирането на външни повърхности - стъпала, пешеходни пътеки със склонове и рампи.

Като друго минус на керамичен гранит е възможно да се назоват твърде високи разходи за жителите на Русия. Но благодарение на многобройните предимства на материала, тези разходи са напълно оправдани. Освен това днес е възможно да се намерят на пазара скъпи продукти на италиански производители, както и достъпни плочки от беларуски, балтийски или турски марки.

Полагане на плочки от порцелан

Има няколко начина за полагане на керамичен гранит, а изборът на един от тях ще зависи от:

  • от състоянието на основата на пода и качеството на плочката;
  • размер и форма на помещението;
  • отрежете плочките.

Технологично порцеланова каменна облицовка може да се постави:

  • Гръб - този метод се използва главно за ректифицирани плочки и в някои случаи за керемиди.
  • Под замазката - най-популярният метод за полагане, когато съседните плочки се разделят със шев с дебелина от 1 до 5 мм.
Етаж в спалнята

Витрувий (33,3 × 33,3) Ricchetti

Целият процес на полагане на керамичен гранит може да бъде разделен на три етапа:

  • подготвителна работа;
  • поставяне на плочки;
  • довършителни работи.

Подготовката на пода се състои в внимателното му изравняване или укрепване със замазката, както и в отстраняването на всички пукнатини, дефекти и рязане на хълмовете. Като правило, ако не е осигурена мозайка, инсталацията започва от центъра на стаята и се извършва към всяка от стените в съответствие с последователността. По време на полагането лепилото трябва да се постави върху основата с равна шпатула и след това да се профилира с помощта на назъбена мистрия. По подобен начин адхезивът се прилага върху плочката.

Въз основа на решението е изложено на площта, която може да бъде покрита само с няколко плочки. Но трябва да се има предвид, че полагането трябва да се извърши в не повече от 15-20 минути, защото след това се намалява пластичността на сместа и нейният залепващ капацитет.

Всяка последователна плочка първо се приближава до предишната, след което се придвижва леко далеч от нея. За да се осигури равен размер на всички фуги, трябва да се използват специални пластмасови кръстове. Правилността на полагането на керамичен гранит трябва да се проверява на ниво. Лепилото изсъхва след един ден и едва тогава можете да вземете кръста. Продуктът се сдобива с пълна сила след 3 дни - след това е възможно да се започне довършителната работа.

Дизайн на къща

Черакаса Дориан

Шевовете се втриват, като се използва специална гумена шпатула и състав, съответстващ на цвета на плочката или обратно покритие. Процесът на фугиране се извършва диагонално по отношение на посоката на фугите. След това излишният състав се отстранява с влажна гъба.

Според технологията на полагане керамични гранитогрес не се различават от керамични плочки. Самият процес може лесно да се извърши сам. В този случай трябва стриктно да спазвате всички инструкции - само тогава покритието ще се окаже красиво и издръжливо.

заключение

Керамичният гранит в Русия с право се счита за ново поколение материал, който може да замени стандартните плочки и е достоен конкурент на естествен камък. Може да се използва за облицовка не само на закрито, но и на открито.

Благодарение на силата на порцелановите камъни за дълго време запазва своята структура и естетически свойства. Всичко това стана възможно благодарение на използването на иновативни технологии за пресоване и калциниране по време на производството. Керамичният гранит е модерен материал, който несъмнено ще украси дома ви.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовите плочки в банята са разнообразни материали и характеристики на изборПодовите плочки в банята са разнообразни материали и характеристики на избор
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
» » Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
© 2021 BggeHat.com