Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват

Порцеланови плочки за подове

Доскоро на пазара на строителството се появи уникален материал, който получи високи оценки от професионалните финалисти. Много от тях харесаха универсалните си свойства и декоративни елементи. Вероятно затова порцеланът за пода е много популярен днес. Тя е изработена от глинеста маса чрез специална технология чрез пресоване под високо налягане с последващо високотемпературно изпичане.

Като суровина се използва естествен продукт, а процесът на изработка на плочки е напълно автоматизиран. Благодарение на този етаж керамичният гранит придобива специални свойства - висока якост и ниска абсорбция на влага. Плочки от различни цветове и размери се продават. Асортиментът се представя от продуктите на много производители, така че е лесно да се намери продукт с оптимално съотношение цена и качество.

Външно описаният материал е подобен на обикновения естествен камък и има сходни технически характеристики. Но в много отношения керамичният гранит е пред естествената му страна. Основното предимство е по-ниска цена. В същото време потребителите разполагат с широка гама от размери и цветни палитри. Разширената технология премахна много от недостатъците на облицовката и донесе популярността си по-близо до популярността на керамичните плочки.

Външен вид на плочките

Класическият порцеланов под е платно, съставено от красиви правоъгълни плочки, които имат повърхностен и дълбок образ, който прилича на естествен камък. Съвременните технологии позволяват да се направи разнообразна повърхност, използвайки различни състави и пигменти.

Класифицирайки този материал, можете да определите няколко от неговите сортове. В състава си той е разделен на:

  1. Хомогенни керемиди от порцелан. Материалът има хомогенна, едностранна и монохромна цветна текстура. С течение на времето тя не се износва, не изгаря в светлина и не възрастта. Този сорт има няколко подвида, които се класифицират според използвания пигмент и багрилната технология.
  2. Частично боядисани порцеланови камъни. Той има двуслойна текстура. В него първият слой действа като субстрат за предната страна. Предната страна е тънък пигментиран слой. Тази комбинация направи плочките най-евтината опция. Минималната цена на скъпите пигменти за оцветяване допринесе за максималното намаляване на цените.
  3. Стъклени плочки. Чрез метода на производство и външен вид, този материал е подобен на конвенционалните керамични плочки, но се различава от него с висока якост.

По вид на повърхността облицовката се класифицира в следните подвидове:

  1. Матиран порцеланов камък е обикновена плочка, чиято повърхност не претърпява допълнителна обработка. Този материал има най-високи технически характеристики, така че матираният керамичен гранит за пода често се използва при сурови условия на работа.
  2. Полиран и полиран полиран материал има гладка гладка повърхност, на която има големи пори. Благодарение на това обстоятелство този вид е много по-нисък от аналогичните му колеги. Грижата за такъв материал ще трябва да бъде много внимателно, така че трябва да го изберете, за да завърши пода в помещенията, където често се изисква да се мие.
  3. Плочата се изработва с помощта на минерални добавки. Те придават приятен светъл блясък, който много добре се вписва в понятието за модерен интериор. Лицето има много фини пори, така че техническите характеристики на материала са високи.
  4. Структурният гранит е красив, елегантен материал, на лицевата страна на който има интересен релефен модел. Разхождането на такава плочка е удоволствие. Подът не се плъзга, материалът е приятен на допир, благодарение на който този структурен сорт може да се види при проектирането на подовете на закрити басейни, душове или зимни оранжерии.

Свойства и предимства на силната облицовка на плочки

Характеристиките на описания материал са основните му предимства. Ето защо е целесъобразно да ги разгледаме по-подробно:

  • Първо, подовете на порцеланови каменинови изделия не се страхуват от водата. Ниската абсорбция на влагата се осигурява от специална производствена технология. При високотемпературно изпичане порите на материала се запечатват сигурно, предотвратявайки проникването на влага в конструкцията. По същата причина плочките не се страхуват от ниски температури, така че да могат да се използват за подови настилки на външни улични веранди.
  • На второ място, плочките са се увеличили трайност. На десетточковата скала индексът на керамичния гранит е 8. Колкото по-висок е коефициентът, само за диамант. И плочката спокойно издържа не само механични и статични товари. Тя не се страхува от химикалите. С течение на времето тези имоти няма да изчезнат никъде.
  • Керамичният гранит не изгаря на слънце, не потъмнява, не се влошава и не се разпада. Поради тези причини този материал се използва за проектиране на помещения на въздушни терминали, обществени зали, изложбени и търговски павилиони. Тоест там, където има голям трафик на хора.
  • Трето, гранит има висока твърдост. Да се ​​надраска такава плочка е невъзможно, е невъзможно да се раздели, като се свали тежък предмет.
Отлични плочки за под

GRESPANIA порцеланова каменна настилка за пода

Освен това облицовъчният материал е в състояние да издържа на огромен натиск и тежък физически стрес. Този имот лесно се използва от занаятчии, когато декорират подове в заводите на фабриката и в други производствени сгради. Изкуствените керемиди издържат на огромни температурни промени. И при -50, и при +50 материалът не губи своите основни свойства. И това е още едно от неговите предимства.



И последното. Керамичният гранит е екологично чист материал, защото използва естествени суровини - специална глина. След високотехнологична обработка, тя се превръща в плочка, в процеса на прилагане на които опасни токсични вещества не се освобождават.

Обърнете внимание! Експертите отбелязват едно по-важно обстоятелство. За разлика от естествения камък, керамичният гранит не е радиоактивен.

Съществуващи недостатъци

В този свят все още няма нищо перфектно и всичко има своите положителни качества и недостатъци. Керамичният гранит не е изключение. Той има две отрицателни свойства. Плочките, въпреки силата и твърдостта на материала, могат лесно да бъдат счупени по време на транспортирането. Нарежете го сами и го поставете на желания размер, без използването на специално оборудване е почти невъзможно.

Обърнете внимание! С професионален подход за работа с керамичен гранит, неговите недостатъци лесно се елиминират.

Характеристики на обхвата на приложение

Подова керамика

Технически характеристики на плочки от порцелан

Предлага се огромен асортимент от описания материал за облицовка. Почти всички сортове се използват активно и на различни етапи на строителството и при ремонт на вътрешни помещения. Как да разберем представените каталози? Къде и какви плочки мога да използвам? Само тези специалисти могат да отговорят на тези въпроси.

Те съветват да изберете полиран порцеланов камък с релефен модел, за да украсите пода в закрити помещения. Тази текстура ще направи пода нехлъзгав, така че не може да падне. Не избирайте дебели плочки за интериорни работи - това е допълнително загуба на пари. Този керамичен гранит се използва за покриване на градински пътеки.

Подовата плочка е различна от облицовката на стените - тя тежи много повече. По правило, на опаковката на тези продукти се поставя специална маркировка - образ на стъпалото на лицето. Това показва, че пред вас е подът керамичен гранит. Маркирането под формата на ръка, съответно, информира, че материалът е предназначен за облицовка на стени.

Ако крачето е изобразено на засенчен фон, то този вид има най-високия праг на издръжливост. Такъв материал за подов дизайн в апартамент няма смисъл. Изображението на снежинката показва, че плочката може да се използва за украса на уличното пространство. Маркирането с два крака и две снежинки означава, че материалът има най-високото ниво на този конкретен индикатор.

Друга важна точка - избор на материал за калибър на плочки, както и съотношението на цвят, дебелина и тегло. Дори плочките, които са в една и съща опаковка, могат да се различават в калибър един от друг. Разликата между действителните показатели и тези, посочени върху маркировката, е незначителна. Само 0,6 mm. Но когато сглобявате покритието, то ще се прояви силно.

За да избегнете такъв дефект, трябва да сравните теглото и дебелината на отделните елементи. Така например, ако керамичният гранит има дебелина 8-8,5 мм, то теглото на един квадрат трябва да бъде 18,5 кг. Ако индикаторът е по-малък, тогава производителят е спестил суровини и е произвел плочки с ниско качество.

Обобщение по темата

Когато избирате порцеланови каменни изделия за пода, помислете за правилата. Само в този случай е възможно да се получи силен, траен и привлекателен материал от естетическа гледна точка, което да позволи да се проектират много скъпи уважавани интериори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Порцеланова керамика основна класификация и обхватПорцеланова керамика основна класификация и обхват
Подовите плочки в банята са разнообразни материали и характеристики на изборПодовите плочки в банята са разнообразни материали и характеристики на избор
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристикиМодерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
Как правилно да поставите керамичен гранит на подаКак правилно да поставите керамичен гранит на пода
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
» » Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
© 2021 BggeHat.com