Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор

Порцелан за пода 600x600

Порцеланът е нов завършен материал, който дойде на строителния пазар от Италия и успя да спечели голяма популярност за кратко време. Особено е в търсенето като подово покритие под формата на керамични гранитогрес за пода 600 × 600.

Свойства и характеристики

Разполага с керамични гранитогрес

Подови плочки

Широката популярност на подовия керамичен гранит се обяснява на първо място с неговите качествени характеристики:

  • ниска водопоглъщаемост и висока устойчивост на резки температурни промени, което прави възможно използването на този материал за облицоване на външни повърхности;
  • устойчивост на износване, както и химически и механични повреди - материалът може да се използва дори в химически лаборатории и гаражи;
  • Екология - при производството на керемиди се използват само естествени природни компоненти, а когато се нагрява, керамичният гранит не отделя токсични вещества;
  • дълготрайност - материалът е 15-20 пъти по-силен от железния бетон (при условие на висококачествен стил), докато то перфектно толерира ефектите от ултравиолетовите лъчи, без да губи оригиналната си форма;
  • на повърхността му е невъзможно да се размножават различни патогенни бактерии и гъбички, което показва нейната хигиена;
  • богата селекция от текстури и разнообразие от цветове - при производството на добавени пигменти, които в комбинация със специална технология позволяват да се имитират дори рисунки от естествен камък или дърво;
  • проста инсталация.

Изхождайки от горните качества, може да се заключи, че гранитогресът е най-доброто подово покритие в помещения с различни цели, било то жилищна сграда или офис. В края на краищата, материалът не само прилича на естествен камък, но и не му дава сили и издръжливост. Следователно обхватът на приложението му не е ограничен.

Производствена технология

При производството на порцеланови каменинови изделия се използва бяла или червена глина с определен химичен състав, каолин и фелдшпат. Всичко това е допълнено с кварцов пясък, както и оцветяващи пигменти. След това глината се опакова в контейнери и се смесва с други компоненти в правилните пропорции.

Получената маса от една технология се смесва с вода в специални мелници, чиито камъни са изработени от издръжлив камък. За друго производство на порцеланови камъни се извършва сухо, когато сухата смес се пресова под високо налягане.

Следващият етап от производството е сушене на сместа, пресоване и изгаряне. Изгарянето се извършва под въздействието на температура от 1300 градуса, която се постига постепенно. Различни технологии предполагат еднократно или двойно изпичане. След охлаждане на състава се получава твърд материал - непорест, почти неабсорбиращ, с различни цветови нюанси и шарки.

Може да бъде полиран, имитиращ скъп мрамор или мат под формата на естествен камък, плат, кожа и дърво. Функционалността на този подови настилки зависи от неговата дебелина и размери. Порцелановите плочки 600 × 600 са най-популярният размер, тъй като са универсални и подходящи за сфери с различни конфигурации и размери.

Обърнете внимание! Полираният материал има по-малка устойчивост на механично натоварване и изисква внимателна обработка. В края на краищата, всички абразивни материали под формата на пясък или други твърди частици могат да повредят полирането, оставяйки драскотини върху повърхността на керамичния гранит.

Затова се препоръчва използването на полиран материал в помещения с ниска вероятност пясък да влиза от улицата.



По отношение на дебелината на материала, той може да бъде от 7 до 15 мм, средната дебелина на плочката - 10 мм. По принцип дебели елементи се използват за полагане на подове в зони с висок трафик, както и в промишлени предприятия. Понастоящем се появява супер тънък гранит с дебелина едва 4-5 мм, който запазва всички свойства на материала.

При избора на керамични плочки за облицовка на балкон или лоджия трябва да се вземе предвид теглото им, което е приблизително 2400 кг / м3, което е приблизително равно на теглото на стоманобетон или стъкло.

За разнообразието от фактури

Порцелан с шарени облекла

Типология и текстура на плочките

Керамичният гранит 600 × 600 днес е представен от голямо разнообразие от текстури, което значително разширява обхвата на приложение и възможностите за проектиране:

  • хомогенна - изцяло боядисана порцеланова каменна облицовка, която, дори и при силна абразия, не губи атрактивния си вид;
  • частично боядисани порцеланови камъни - се състои от субстрат и горно пигментиран слой. В този случай субстратът се изпълнява в класически мащаб и горният слой се боядисва;
  • остъклени - този вид керамичен гранит е подобен на класическите плочки, но основата му се характеризира с по-добри характеристики.

В допълнение към плочките, производителите произвеждат стъпки от този материал, первази и други декоративни елементи и вложки, които правят възможно създаването на изключителен интериор. Керамичният гранит се произвежда както конвенционален, така и ректифициран, което означава специално нарязани ръбове на плочките. По време на полагането такъв материал образува една непрекъсната повърхност без видими шевове.

Разнообразие на външния вид

Подовата плочка 600 × 600 е представена на пазара с материал с различен вид:

  • матово - повърхността на гранита не се обработва по-нататък, тя не блести и твърди;
  • полиран и полиран - благодарение на специалната обработка с абразивни средства, плочката има огледален гланц;
  • сатен - това е атрактивен гранит с елегантен мек блясък и запазване на естествената твърдост на материала;
  • структуриран - материалът е създаден с помощта на фигурирани форми, има уникална текстура, имитиращ естествен камък или разрези срещу плъзгане - т.нар.

полагане

Реновиране на подове в кухнята

Варианти на популярните подови настилки

Монтажът на гранит се извършва върху лепилни смеси или върху специални сухи смеси за дадено подово покритие. Те включват цимент и специални добавки.

Обърнете внимание! Предварително е необходимо да се извърши изравняване на подова настилка, която при натрупване, за да се избегне образуването на празнота и с това да се изключи по-нататъшното увреждане на плочката под влияние на натоварването.

При избора на суха смес за монтаж е необходимо да се даде предпочитание на този, който има най-високи адхезивни свойства. Разреден на желаната консистенция (съгласно препоръката на производителя), съставът се излива върху основата на пода и внимателно се изравнява с назъбена мистрия. В същото време инструментът трябва да се държи под ъгъл от 45 градуса и браздите да се оформят на пода.

Gres се поставя на ръба, поставена върху ръба със съседната плочка, след плочки намалиха върху цялата равнина и леко се отдалечава от съседен на разликата не е запълнена с лепило. За да издържат на същото разстояние между отделните елементи, се препоръчва да се използва специален радиофарове в пластмасова кръстоски вкарани в ставите.

След полагането и изсушаването на лепилния състав можете да започнете да запълвате шевовете с фуги, които могат да бъдат с различни цветове и нюанси. Трябва да се помни, че фугираният разтвор, избран в тона на основното покритие, изглажда всички недостатъци в стилистиката, а контрастиращият цвят, напротив, ги подчертава.

заключение

Правилно избран за интериор и ефективно опаковани в съответствие с всички правила на гранит - е не само надеждни и трайни етаж, но и изискан елемент на модерните съоръжения, които най-добре ще допълни оригиналния дизайн на resheniya.No при избора на плочки от гранит следва да вземе предвид функционалността на помещенията и закупите този материал според неговите характеристики и класификация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
» » Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
© 2021 BggeHat.com