Избираме порцеланови плочки за пода

Подови плочки

През последните години се предпочитат модерните подови настилки за подовите плочки от порцеланови камъни. Какво дължи тя на подобен успех? Тази популярност се обяснява просто - комбинация от красиви декоративни характеристики, технически качества и достъпни разходи. Порцеланът се отличава с високи показатели за устойчивост на износване, здравина и устойчивост на влага.

Малко история

Странно, както звучи, този материал се появи случайно - в резултат на нарушение на технологичния процес.

Факт е, че по време на производството на облицовъчни плочки, вместо на 900 градуса във фурната, температурата е определена на 1200 градуса. В резултат на тези действия всички компоненти - фелдшпат, каолин, глина, кварц и метални оксиди - се превърнаха в монолитна маса.

Видове плочки

Порцелановите плочки за пода са разделени на няколко параметъра:

  • По размер. Този показател варира значително - от 2, 5 до 90 см и повече. Но в края на пода най-популярните са междинните версии със странични дължини от 200, 300, 400 и 500 mm.
  • На повърхността текстура.
  • Чрез метода на производство.

Обърнете внимание! Бързото развитие на технологията за производство на подови настилки стана причина за увеличаване на офертата за оригиналните плочки от керамика от порцелан. Днес те напълно имитират повърхността на метал, бетон, скъпо дърво, естествена кожа или плат.

В зависимост от производствения метод, подовото покритие е разделено на следните сортове:

  • Matte е материал, който не се подлага на допълнителна обработка. Поради това той запазва структурата си, която успя да придобие в момента на напускане на пещта.
  • Полиран - по-причудлив вид керамичен гранит. Неговият огледален блясък се получава в резултат на специално обработване на материала със специални абразивни средства и механизми, които намаляват до известна степен неговата устойчивост на износване.
  • Сатиноподобна - тази плочка има вид блясък, който се появява в резултат на слой от минерални соли, нанесен върху повърхността на непосредствения продукт преди печене.
  •  Остъклени - това е керемида, която е била изстреляна във фурната след нанасяне на специална глазура върху нейната повърхност. Такава обработка дава максимална имитация на мрамор, дърво или керамика. Ето защо, с помощта на този материал можете да направите ярък и оригинален декор.
  • Ректифициран - продукт с нарязани ръбове, които, когато се полагат безпроблемно, създават усещане за твърда повърхност.

Материални предимства

Керамични гранитогрес за пода е спечелил такава безпрецедентна популярност поради своите заслуги, сред които са следните:

  • Твърдостта - специална технология за производство на плочки гарантира висока плътност на материала, липса на кухини, чужди импрегнации, както и различни естествени микрокредити, наблюдавани в естествения камък.
  • Устойчивост на абразия, което прави възможно използването на продукта в зони с висок трафик.
  • Устойчивост на влага - порцелановите каменинови изделия са лидер сред естествените камъни за абсорбиране на вода.
  • Устойчивост на замръзване - дори и най-силните студове не увреждат порцелановите каменинови изделия.
  • Цветна устойчивост - в тази форма на плочки, пигментът се разпределя по цялата дебелина, следователно, ако горният слой се счупи, покритието няма да загуби своята яркост.
  • Екологична съвместимост - естествените съставки не излъчват вещества, вредни за човека, дори и когато се нагряват.
  • Устойчивост на алкали.
  • Лекота на грижи - целият процес е да изтриете повърхността с влажна кърпа.

Как да изберем керамична подова плочка

Избор на плочки за под

Подови настилки

При избора на керамичен гранит е необходимо да се вземе предвид функционалността на помещението, т.е. натоварванията, които падат на пода. Съгласно техническите характеристики на абразията този материал е разделен на 5 класа. Първите две предполагат леко движение в стаята - това е баня и баня. Трети клас се използва, когато средната проходимост е кухня, балкон и коридор.

В обществени сгради, където проходимостта е много по-висока, се използва порцелан клас 4.

А на петия клас могат да се припишат всички без изключение помещения с всяко ниво на интензивност на движението.

Също така при избора на керамични гранитогрес е необходимо да се използват внимателно полирани продукти, тъй като съществува опасност от нараняване на мокрия под. Гладката повърхност бързо губи оригиналния си вид от пясък и вещества, използвани на улицата като обезмаслители, което води до драскотини, а плочката губи блясъка си.

Обърнете внимание на надписите върху опаковката:

  • боядисани крака казва, че този материал етаж
  • ако стъпалото е засенчено, това покритие се характеризира с повишена устойчивост на абразия
  • снежинката означава увеличена устойчивост на замръзване

Също така, помнете материала, в зависимост от начина на инсталиране. Най-големият поток се наблюдава при диагоналната версия.

заключение

На вътрешния пазар на строителни материали водещата позиция продължава да заема порцеланови каменни изделия, които поради своите многобройни положителни технически характеристики придобиват все по-голяма популярност сред потребителите.

След като попита в търсачката фразата "плочки за подова настилка керамичен гранит Русия", можете веднага да получите хиляди резултати. Сред тях, определено ще вземете този онлайн магазин, който ще Ви предложи огромен избор от материали, които отговарят на вашите нужди за качество, стил, текстура и размера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Как правилно да поставите керамичен гранит на подаКак правилно да поставите керамичен гранит на пода
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Подовите плочки избират материалПодовите плочки избират материал
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
» » Избираме порцеланови плочки за пода
© 2021 BggeHat.com