Евтините подови плочки как да направите правилния избор?

Евтини подови плочки

Много купувачи погрешно вярват, че евтините продукти винаги са с лошо качество, но всъщност не. За да купувате евтини подови плочки с висока якост и издръжливост - това е напълно възможно благодарение на използването на модерни производствени технологии от производителите.

На какво зависи цената?

Плочките са облицовани с шаблон

Подовите плочки в хола

Основната разлика между скъпите и достъпни продукти е, че при производството на елитни марки глазурата се нанася на няколко слоя, а за по-евтин вариант - на 1-2 слоя. В този случай, колкото повече слоеве от глазура се прилагат, толкова по-дълбок и богат цвят ще има подови плочки.

Цената на продукта в голяма степен зависи не само от материалите, използвани при производството, но и от метода на производство. Към днешна дата съществуват два основни типа технологии, използвани за производството на евтини подови плочки:

  • Метод на пресоване - включва производството на части от пластмасовата маса, образувани под високо налягане с по-нататъшно изпичане директно във формите.
  • Метод на екструзия - в процеса на производство масата се излива в специално устройство, от което се подава под налягане под налягане. Резултатът е вид лента, която е нарязана на размера на продукта.

Друг фактор, който оказва значително влияние върху цената на завършените подови плочки, е декоративното покритие. Скъпите продукти могат да бъдат остъклени или не, имат привлекателна лъскава или матова повърхност. Евтини подови плочки - това е опростена версия, в процеса на производство, която добавя боя, създавайки цветен дизайн.

И между другото, цената на керамиката, както и на всички продукти, оказва огромно влияние върху популярността на марката. Производителите с репутация в световен мащаб естествено продават своите продукти на по-високи цени, отколкото младите компании, които не са широко известни на пазара.

Сортове евтини подови плочки

Ако човек иска да спаси подовата настилка, но в същото време предпочита използването на плочки, тогава си заслужава да обърнете внимание на продуктите, изработени от синтетични материали.

Плочки от поливинилхлорид

След като създаде заявката "евтини плочки" в търсачката, човек веднага ще получи информация за продукт като плочки от поливинилхлорид. Това е модерен облицовъчен материал, изработен от аморфен поливинилхлорид.

Важно! Въпреки своята демократична стойност, този продукт практически не е по-нисък по отношение на техническите си характеристики спрямо който и да е друг вид плочки.

Единственият недостатък на материала е, че не се препоръчва подова настилка с плочки от PVC, където се подразбира използването на абразиви, мазнини или масла. Освен това не е необходимо да се поставя такова подово покритие в помещение, където температурата на въздуха да надвишава 40 градуса, например недалеч от отоплителните системи.

И за този тип подови настилки се изисква перфектно плоска основа поради своята малка дебелина, което ви позволява да повтаряте всички неравности на пода. Ако, докато полагате керамичен гранит, леки разлики в хоризонталата могат да бъдат изравнени от слой от хоросан, монтирането на PVC елементи не позволява това.

Отлични технологични плочки

Дизайнерски самозалепващи се плочки от PVC

Поливинилхлоридните плочки често се използват за завършване на пода в банята, трапезарията или кухнята. Този материал не е много гъст. В допълнение, тя се характеризира с такива свойства като:

  • водоустойчивост;
  • трайност;
  • добра топло и звукоизолация;
  • топлоустойчивост.

Цветното решение на PVC плочките може да бъде най-разнообразно. Освен това можете да закупите продукти с релефна повърхност.

Кварцова плочка

Друг вид достъпни настилки е кварцова винилова плочка. Произвежда се чрез пресоване при високи температури от такава смес: кварцов пясък, пластификатори, винил, цветни пигменти и други добавки.



Сред основните предимства на това покритие са следните:

  • висока устойчивост на абразия;
  • химическа устойчивост;
  • пожарна безопасност;
  • противоплъзгащи свойства.

Обърнете внимание! По принцип, kvartsvinilovaya продукти се използват за подове в общите части, както и в районите на жилищни сгради, където има интензивно излагане - в коридора, кухнята или коридора.

Порцеланови плочки

Асортимент от порцеланови камъни

Керамичен гранит

Порцеланът е сравнително евтина подова настилка, която при появата си е много подобна на елитна настилка от естествен камък. Този тип продукт се произвежда от специални класове от глина, фелдшпат, кварцов пясък, каолин от специален формоване и допълнително изпичане в пещи при + 1200 + 1300 градуса по Целзий.

Керамичният гранит е не само достъпен чрез имитация на всеки естествен камък, до мрамор, но и има висококачествени характеристики:

  • експлоатационният живот е неограничен;
  • екологично чист материал;
  • висока огнеустойчивост;
  • устойчивост на агресивни химикали;
  • отлична устойчивост на замръзване;
  • практически не е подложен на абразия и ултравиолетово действие.

Снабден с спазването на всички правила, той няма да послужи за едно десетилетие, без да губи своята първоначална привлекателност и физически свойства.

Какво да търся?

Материалът на местния производител

Имусен 45 * 45

За да евтините подови плочки да продължат възможно най-дълго, е много важно да изберете материала, който е подходящ за конкретна стая, когато избирате материал. В края на краищата, разновидностите на подовите плочки се различават помежду си по дебелина, ниво на издръжливост и екологосъобразност, както и способността за абсорбиране на влага и еднородност. В същото време, висока цена не е индикатор за качество. Ето защо при избора на продукти е необходимо да се ръководи не от разходите, а от свойствата и техническите характеристики на материала.

Към днешна дата има пет класа на абразия на подови плочки:

  • 1-ви клас - плочки за монтаж в жилищни райони с показатели за ниска пропускливост;
  • 2 и 3 клас - идеален за използване в банята;
  • Степен 5 - по-добре да се използва в обществени сгради, на открити тераси или в преддверието - т.е. там, където има голямо натоварване на пода.

Обърнете внимание! Днес пазарът, отговарящ на нуждите на потребителите, представи огромен избор от колекции от плочки, включително от евтин ценови сегмент. Преди да купите този материал, трябва внимателно да изучите външния вид на покритието и да се уверите, че на повърхността на продукта няма пукнатини или чипове.

Дизайнерски плочки Diego Cersanit

Материалът надеждно имитира текстурата на паркета

Що се отнася до дизайна на подовите настилки, струва си да изберете продукти, които не само ви харесват, но и да се поберат в интериора на стаята. В същото време, цената на керамичното покритие ще зависи от характеристиките на работата и от представената колекция. Евтините плочки на пода също могат да бъдат с високо качество. Ето защо, ако бюджетът е ограничен, винаги е възможно да изберете най-оптималната опция за себе си, като обърнете внимание, на първо място, на следните показатели:

  • сила;
  • устойчивост на износване;
  • устойчивост на механични повреди;
  • показатели за хигиена;
  • продуктова гама;
  • спазването на стандартите и изискванията за безопасност;
  • показатели за екологосъобразност;
  • практичност - способността да се мият и почистват плочките с достъпни средства;
  • периода на експлоатация, препоръчан от производителя.

Характеристики на облицовка евтини плочки

Евтините синтетични плочки имат един недостатък - това е трудността при полагане. Този процес е труден и изисква известни познания и опит. Не само ще трябва да поставите плочката равномерно, но и да завършите ставите. За тази цел се създават специални формовани елементи, създадени от един и същ материал - платна, нокти и др.

За полагането на PVC плочки, както и продукти от порцеланови плочки или кварцвинил, се използват китове и лепила. Освен това, преди да започнете да слагате, трябва да подготвите повърхността - да я почистите от прах и прах, да обезмасните и напълно да изсъхне. Във всеки случай, за да се осигури гладка повърхност и непрекъсната работа на подовата настилка, е необходимо в процеса на полагане да се включи опитен специалист, който да знае всички тънкости на този или на този материал.

заключение

Декориране на изискан секс

Подови плочки

Съвременният пазар на строителни материали е просто пълен с разнообразни подови настилки. Плочките между тези асортименти далеч не са на последно място благодарение на отличните физически и технически характеристики.

Тя отдавна е търсена и популярна от много години насам. И не винаги подово покритие на плочки ще струва на потребителите значителна сума. Благодарение на използването на най-новите технологии и иновации в производството на строителни материали, всеки потребител може да избере подови покрития за себе си при най-оптимални разходи.

Освен това има система от отстъпки, сезонни продажби, които периодично организират големите продавачи с надеждата да привлекат повече купувачи по цени от производителя. В този случай евтините подови плочки не означават, че материалът е нестандартен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Керамични подови плочки в магазините на leurua merlenКерамични подови плочки в магазините на leurua merlen
Идеален за кухненски плочки керам маразиИдеален за кухненски плочки керам марази
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Как да изберем плочатаКак да изберем плочата
Дървени люлеещи се вратиДървени люлеещи се врати
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
© 2021 BggeHat.com