Винилови подови плочки

винилови подови плочкиАко се интересувате предимно от практичността на подовата настилка, обърнете внимание на виниловите плочки. Тя е издръжлива, износоустойчива, устойчива на влага и устойчива на UV лъчи. Такава плочка не се страхува от температурни промени. Освен това е много лесно да се погрижите.

Тези качества се осигуряват от многопластов материал. Горният прозрачен слой термопластичен материал служи за защита срещу механични повреди. Тук е важно да се отбележи, че виниловите плочки са разделени на категории. Произвежда се за домашна и търговска употреба. В първата категория горният слой е много тънък и понякога напълно отсъства. В къщи просто няма нужда от гъст защитен слой. Вариантът за търговска употреба е предназначен за помещения с по-голяма проходимост и следователно е в състояние да поддържа по-сериозни натоварвания.

Следващият слой е чертеж. Освен това има пресована кварцова троха, която осигурява твърдост. Накрая, долният слой е винил. Тя загасва вибрациите и осигурява мълчание при ходене.



В допълнение към горепосочените практически предимства, виниловите плочки предлагат голям избор по отношение на дизайна. Има много варианти на рисунката, включително имитации на различни материали, които изглеждат много естествени.

Друго предимство на виниловите плочки е, че е относително лесно да се стекат. Дори и един аматьор може да се справи с това. Особено се отнася до най-простият тип полагане - самозалепващи се винилови плочки. Важно е обаче да подготвите подовата настилка, тя трябва да бъде напълно суха и равна, тъй като дори много малки неравности могат да доведат до деформация и разкъсване.

Струва си да се отбележи, че всичко това се отнася само за висококачествен винил. Ако купувате по-евтини опции, рискувате да срещнете определени проблеми. Първо, такава плочка след инсталацията може да отделя токсични газове, които, както разбирате, са много опасни за здравето. Може би, например, появата на респираторни заболявания или дразнене на очите. На второ място, лошо качество винил плочки бързо губи своя външен вид на пазара, е надраскан, тъп, деформиран. Някои видове могат да станат жълти в течение на времето. Ето защо, ако решите да изберете винил, обмислете колкото е възможно по-сериозно качеството на плочките, които ще купите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употребаЕтаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употреба
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Какво е винил ламинат?Какво е винил ламинат?
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Винилови настилки Предимства и недостатъциВинилови настилки Предимства и недостатъци
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
8 Плюсове и минуси на винилови подове8 Плюсове и минуси на винилови подове
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Винилови подови плочки
© 2021 BggeHat.com