Как да изберем подовата плочка?

Издръжливите, надеждни и елегантни подови плочки са популярни не само сред опитни дизайнери, но и при повечето обикновени потребители. Здравина, висока устойчивост на износване, както и богатството на текстури и разнообразие от цветове го прави отличен материал за подови настилки в апартаментите и в страната къщи прави. И така, какво да изберем от най-богатия асортимент, представен на руския пазар?

Преди да дадете съвети, можете да научите повече за някои от положителните свойства на подовите плочки. На първо място, трябва да се отбележи, че абсолютно не се страхува от влага, силни химикали и дори устойчиви багрила. Самото подово покритие не гори и не изгнива. Ако подовата плочка е поставена правилно, тя няма да даде път на бетон в силата си. С компетентен избор на подови плочки, той може да се използва във всеки интериорен стил.

Подовите плочки могат да открият само два недостатъка - това е достатъчно висока термична проводимост и трудолюбие на качествения си стил. Как да изберем правилния начин? Най-важното е да се запознаете с техническите му характеристики. На първо място е неговата устойчивост на абразия. Всички плочки в този параметър са разделени на 5 класа. Първо, PEI I е клас стени, които имат декоративно покритие. Плочка PEI II (втора класа) е подходяща за помещения с нисък интензитет на посещенията (бани, лоджии). PEI III е много подходящ за кухня, коридор или хол. И други класове плочки могат да се препоръчват в обществени институции с висока посещаемост.



Втората важна характеристика на плочката е коефициентът на абсорбиране на влага, изразен в проценти. Според този показател плочките са разделени на класове. Към най-ниската (трета), те включват плочка за стени, към втората - подова плочка и към първи клас - порцеланови плочки. Това е съвсем нов материал, който може да издържи много големи натоварвания. Поглъщането на влагата на плочката засяга още една характеристика. Това е устойчивост на замръзване.

Външната част на плочката се характеризира с индекс на коефициента на триене. Матовите плочки имат максимален индекс на този коефициент и гланц - напротив. Ще бъде правилно да изберете груб плочки за кухнята, коридора или банята по отношение на сигурността. На такава плочка е много по-трудно да се промъкне.

Що се отнася до цената на подовите плочки, тя може да бъде разделена на три сегмента. Долна - около 300-400 рубли на квадратен метър, средната - 400-800 и горната - от 1000 рубли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Керамични плочкиКерамични плочки
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Декоративни плочки за баняДекоративни плочки за баня
» » Как да изберем подовата плочка?
© 2021 BggeHat.com