Идеален за кухненски плочки керам марази

Keram Marazzi подови плочки

Преди ремонта в апартамента много вече знаят какво подови настилки ще имат във всяка стая. Производителите предлагат широк избор от довършителни материали - паркет, ламинат, балатум, килим, керамична плочка. Научаваме техните свойства и технически характеристики, вземаме окончателното решение и след това, след като разговаряхме със специалисти, внезапно си променяме мнението. Всичко това скок се случва само при обсъждане на подовата настилка в стаите на къщата. Но това не важи за кухнята и банята. Всеки знае, че само използването на керемиди Keram Marazzi или керамични продукти от други компании може да бъде подходящо за тази цел. Когато има нужда от постоянна чистота, само покритието за плочки ще свърши добре работата.

Предимства на керамичните плочки

Плочките за подовата настилка отдавна са популярни като довършителни материали. В сравнение с други видове покрития, той има редица предимства:

  • Висока здравина. Керамични плочки, които са поставени правилно, почти нямат крайна сила. Пробата може лесно да издържи натоварването над стойностите на стоманобетон и метал. Но, парадоксално, ако рязко удари плочката, то непременно ще се счупи или ще се счупи. Когато плочката е поставена на пода неправилно и има празнини под основата, тя непременно ще се спука.
  • Хигиена. Няма условия за живота на вредните микроорганизми. Подът на плочката е лесен за почистване по всякакъв начин. Следователно кухни, сауни, басейни, бани и бани трябва да бъдат облицовани с плочки.
  • Естетика и екологосъобразност. Плочките са много красиви и сега индустриалците предлагат широка гама от продукти с различни стилове и посоки. В този случай този материал се произвежда само от естествени компоненти.
  • Носете съпротивление. Благодарение на специалните добавки, производителите постигат високи стойности на този показател.
  • Отлична топлопроводимост, вода и огнеустойчивост. Материалът прави топлината добре, така че е подходящ за подгряване на подове. В същото време тя не изтича вода поради пореста структура. В допълнение, плочката не се страхува от пожар. И дори в случай на пожар, остъклената повърхност няма да излъчва токсични вещества и няма да бъде задушавана. Ето защо пожарните отдели препоръчват подови настилки за кухни, бани и кухни.
  • Устойчивост на цвета. Технологията за производство на керамични плочки е такава, че материалът не променя външния си вид през годините.

Но заедно с положителните свойства има и някои недостатъци. Плочките са студени на допир, така че не всеки ще се осмели да ходи боси на пода. От тази позиция винаги можете да намерите изход - обувки или килим. И още. Подадени ястия на пода със сигурност ще се счупят.

Класификация на плочките

Въпреки недостатъците, плочката е най-търсеният декоративен материал. Напоследък безусловната популярност на местната група Керама Мараци. И достойно. Това е водещият руски производител на висококачествени керамични плочки и порцеланови камъни за италианската група Marazzi Group. Той е на пазара от 2005 г. насам. Те произвеждат керамични плочки за плувни басейни, фасади, подове и стени, които не са по-ниско качество от чужди аналози.

Развитието на дизайнерите, модерните италиански технологии, внесеното оборудване и квалифицираният контрол са причините керамичните плочки Keram Marazzi да бъдат признати за една от най-добрите марки от битова керамика. Представените от производителите колекции са подходящи за жилищни и търговски обекти. В сравнение с други местни доставчици на материала керамиката Keram Marazzi отговаря на международните изисквания и стандарти.

Светло кафяв цвят на плочките

Подът в кухнята

Благодарение на производствените процеси, керамиката Kerama Marazzi получава различни свойства и специални характеристики. При наличието на глазура на повърхността се случва:

  •  Остъклен. Този материал има стъклена повърхност, придавайки на плочките елегантен блясък, ярък образ и висока водоустойчивост и здравина.
  • Unglazed, което е с еднакви структурни характеристики. Произвежда се практически без картина.

По пътя на производствения процес има плочки:

  •  Притиснати. Вземете смес от специален прах, който след това се уплътнява и формова под въздействието на пресата.
  •  Екструдиран. Масата, подобна на тестото, преминава в специалните отвори на екструдера и крайният продукт се формова.


Чрез типа субстрат, благодарение на който се формират характеристиките на абсорбцията на водата, се откриват плочки с гъста и пореста основа. Под формата на производители предлагат продукти за всеки вкус, вариращи от банални квадратни или правоъгълни версии с различни размери и завършващи със сложни геометрични форми.

Съгласно целта си плочките са:

  1. За подови настилки - под.
  2. Стени за стени.
  3. За настилки и стенни облицовки - универсални.
  4. За декорация - декоративно.
  5. За зоните на разделяне - ограничаване.
  6. За външна облицовка - фасада.
  7. Директна дестинация - специално за басейни.

Освен това материалът се класифицира според метода на производство.

Видове плочки по метода на производство

Керамични плочки

Керама Мараци, колекция "Ганг"

  • Маджолика или Metlakh плочки, cottoforte е двойно изгорен материал, покрит с непрозрачна глазура и следователно притежава изключителна здравина и устойчивост на износване.
  • Monocorture е една плоча за изпичане, където глазурата се изстрелва заедно с прахосмукачката.
  • Тереал и теракота върху бяла маса. Terralja - двойни плочки, в които шаблонът се нанася директно върху керамичния субстрат и след това се покрива с прозрачна глазура. Това е доста рядък вид, който също стои добре. Теракота е остъклена и неглазирана, използва се главно за оформяне на пода и има цвят с червен нюанс.
  • Бикотатура - материалът преминава два пъти процеса на изпичане. На първо място мотелът, а след това - мотелът с глазурата. Тя е широко разпространена.
  • Клинкерът е остъклен и неглазиран и служи за работа на открито. Много трайни материали, които не са изложени на атмосферни влияния и в същото време много скъпи.

В дружеството Kerama marazzi в производството на висококачествени керамични плочки използва специални глини - огнеупорни и огнеупорни. Основните компоненти на материала са жизнените минерали и обикновеният гипс. Съгласно степента на повърхностно третиране плочките се класифицират:

  •  На мат.
  •  Ground.
  •  Взаимопомощ.

Както можете да видите, видовете и всички видове керамични плочки са много и всеки има свои собствени характеристики. И за да добавите материал към материала, технологията Kerama Marazzi добавя всякакви специални съставки.

Какъв вид керамични плочки е подходящ за кухненски подове?

Изложеният модел

Подова настилка с шаблон

плочки, предназначени за поставяне на кухненски под, трябва непременно да поемат повече вода, което означава, че тя трябва да бъде порьозна. Погледнете отзад - ако е груб и има големи пори, тогава това е вашият избор. Между другото, и лепило тази проба ще отнеме повече, отколкото да се гарантира надеждността на сцеплението с пода.

Наличието на глазура също е от голямо значение. В допълнение към естетическия външен вид такава плочка ще бъде твърда и водоустойчива. Подът в кухнята се замърсява все по-често, отколкото в другите стаи. Следователно е необходима плочка с високи химически и механични характеристики. Съгласно европейските и международните стандарти съпротивлението на неглазираните плочки да се огъва трябва да бъде не по-малко от 27 МРа, а при твърдост да има трета или четвърта степен. Индикаторът за устойчивост на промени в температурата, алкалната и киселинната среда, съгласно същите стандарти, не трябва да бъде по-нисък от клас B.

заключение

Ако купувате керамични керемиди Kerama Marazzi, тогава всички характеристики, които със сигурност ще намерите на опаковката. Руските производители предлагат на своите клиенти широк избор от подови плочки, които ще задоволят търсенето дори на най-взискателния купувач. Съответствието на стоките с международните изисквания го прави конкурентоспособен с чуждите материали за облицовки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Opoczno е най-добрата керамика в светаOpoczno е най-добрата керамика в света
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
» » Идеален за кухненски плочки керам марази
© 2021 BggeHat.com