Избор на пода за кухненските опции и техните функции

Кухненски под

Кухня - място в къщата с определени изисквания за интериора. Тук домакинята подготвя вкусни ястия, прекарва много време, а на масата може да се събере цялото семейство, ако няма трапезария. С оглед на факта, че всичко е варено и измито в продължение на дни, различни спрейове и капки могат да паднат върху всички повърхности, включително и върху пода. Ето защо, подовете за кухнята трябва да имат определени качества.

Какъв трябва да бъде пода в кухнята

Секс във вашата кухня

Функционална и удобна кухня

За да се противопоставят на отрицателните условия на кухнята, подът в нея трябва да бъде:

  • траен
  • устойчива на влага
  • траен
  • лесни за подлагане на мокро почистване и почистване с всякакви химически и абразивни вещества
  • органично се вписват в цялостния интериор на кухненското пространство както по отношение на материала, така и по отношение на цвета

На практика всички тези условия се удовлетворяват от следните подови настилки:

  • линолеум
  • керамични плочки
  • порцеланови камъни
  • ламинат
  • паркет

Изборът на материал, различен от силата и красотата, зависи от сексуалната база, която се намира в кухнята. Важно е вашето желание да подготвите пода с нови технологии за отопление. В края на краищата, не всяка подова настилка може лесно да понася високите температури. И изборът му е повлиян от размера на кухнята. Ако се съчетае с трапезарията, най-често подът се комбинира.

В работната зона се използва керамична плочка, а в трапезарията покритието е направено от ламиниран паркет или паркет.

Павел в кухнята на експерти от малък размер съветва да се отрежат с един материал от такова оцветяване, което визуално увеличава размера на пространството.

линолеум

Кухнята е най-често подложена на мокро почистване. В този случай малки остатъци от храна и други частици не трябва да се натрупват в пукнатините и фугите на подовата настилка. Тези изисквания се изпълняват от линолеум. Той е бил използван в продължение на много десетилетия и до днес той не е загубил значението си. Ако в по-ранните времена изборът на линолеум беше ограничен по цвят и дизайн, сега на потребителя се предлага такова разнообразие, че понякога очите се разпръскват.

Модерният материал се произвежда на естествена и синтетична основа. Ширината му може да достигне 6 метра, което прави възможно подови покрития в кухнята без шевове и стави. Други предимства на линолеума са:

  • устойчивост в рамките на 10-15 години
  • отлична водоустойчивост
  • възможност за звукова и топлоизолация
  • лекота на полагане
  • Страхотен избор по отношение на цвят, нюанси и шарки
  • ниска цена

Недостатъците включват ниска механична якост в контакт с остри и режещи предмети. Освен това липсата на екологична съвместимост на материала трябва да се счита за недостатък. Всеки знае колко неприятно мирише след подреждането. Но тук трябва да изберете типа линолеум, който има сертификати за безопасност. И в този случай трябва да се обърне внимание на маркировката, където са посочени зоните на приложение. Не всички видове линолеум могат да се използват в жилищните помещения.

За кухнята трябва да изберете вида, който е с голяма дебелина и за предпочитане на естествена основа. Въпреки това, такъв материал не възприема лъчите на слънцето и по своето действие бързо губи оригиналния си цвят.

Керамични плочки

Керамика в модерна къща

Оранжеви плочки за кухнята



Керамиката в съвременната къща е най-добрият вариант при избора на подови покрития за кухнята. Подовите плочки, изработени от екологично чист материал (глина), без добавяне на синтетични пълнители, изпитват истински бум тези дни. И това не е изненадващо. В края на краищата, този материал е използван в древни времена, така че неговата издръжливост и естетика се проверяват от векове.

Модерните производители предлагат на потребителите огромен избор от керамични подови плочки - маялика, гранит, метала, котто и много други видове. Всички те се отличават с определени свойства и характеристики:

  • най-голямата сила е близка до камъка
  • широк избор от размери и допълнителни декоративни аксесоари под формата на первази, вложки, ъгли и други неща
  • широка гама от цветове - от бяло до черно
  • разнообразие от текстури, имитиращи различни видове дърво, естествен камък, тъкани и кожа
  • Устойчивост на ултравиолетова радиация
  • материалът не води електрически ток и не натрупва статично електричество на повърхността си
  • устойчивост на въздействието на различни химически активни вещества
  • Трайността на покритието от керамични плочки е стотици години
  • възможността да се правят истински килими на пода с орнаменти и чертежи от растителни или геометрични посоки

Дизайнерите често съчетават цвета и текстурата на подовите плочки със съществуващите покрития от керамика. Въпреки това, керамичните плочки също имат недостатъци - прекомерна скованост на материала и неговата студ. Подгрявайте повърхността само с топъл под. В този случай, керамиката е идеално подходяща за подова настилка, тъй като тя понася добре високи температури. Но прекомерната твърдост не може да бъде отстранена по никакъв начин, така че остава само да не се пускат стъклени и фаянс предмети от кухненски прибори на такъв под.

Важно! Когато избирате подово покритие от керамика, трябва да обърнете внимание на повърхността на плочката. Тя не трябва да бъде остъклена и абсолютно гладка.

Кухнята е място, където течностите попадат на пода и гладката повърхност, която е мокра и хлъзгава, може да причини наранявания.

Порцеланови плочки

Керамичният гранит е направен от същата глина като керамичните плочки. Разликата се състои в повишената си здравина, устойчивост на температурни промени и устойчивост на действие на киселини и основи.

Както и керамичните плочки, порцелановите камъни се произвеждат в широка гама от цветове и повърхностна конструкция. Тя успешно имитира всички естествени материали и често се използва за довършване на пода в кухнята.

Дървен материал за кухня

Етаж от паркет в кухнята

Паркет съвет

Ако плочките не отговарят на всички поради своята студ или други характеристики, тогава е възможно да се направи паркет от паркет или ламинат - изкуствен паркет.

Най-скъпата е подова настилка от естествен паркет. Вторият е подът, изработен от дървена дъска. Ако паркетът говори за финансовата платежоспособност на собствениците на къщата, тогава дървеният плот ви позволява да направите интериора на кухнята в селски стил (страна).

И двете покрития са екологосъобразни и безопасни, поддържат топлината добре, така че няма нужда да се поставят подгряващи тръби или електрическо подово отопление.

Но отношението към дървените повърхности трябва да е подходящо. Дървото не понася продължителното овлажняване и повърхността му изисква постоянно обновяване с боя или лак.

Етаж от ламинат

Често, когато решавате коя подова настилка да изберете за кухнята, хората избират ламинат. Макар че е доста силен материал, но в сравнение с естествено дърво, което е по-ниско от него в съпротива на влагата. От панелите й губи своята цялост и форма.

Ламинатът е най-подходящ за кът за хранене, отколкото за работна площ, където е разпространена вода, мазнини и други течности.

заключение

Какъв вид етаж да се направи в кухнята, разбира се, избира самия собственик, съсредоточавайки се върху характеристиките на материала и цената му. Но на първо място, трябва да обърнете внимание на силата на основния етаж, неговата хоризонталност, защото тези фактори зависят от дълголетието на избраната подова настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме кой етаж е най-добре в кухнятаРазбираме кой етаж е най-добре в кухнята
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
Какво трябва да бъде модерната кухняКакво трябва да бъде модерната кухня
Какви размери трябва да има кухненският комплект?Какви размери трябва да има кухненският комплект?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Варианти на местоположението на кухненските мебелиВарианти на местоположението на кухненските мебели
» » Избор на пода за кухненските опции и техните функции
© 2021 BggeHat.com