Как да изберем подово покритие в кухнята?

Кухня - място, което не е напразно, считано за дом. Ето защо е толкова важно да се мисли през всички подробности за завършването му. И изборът на подови покрития не играе тук последната роля. Ако подът не е твърде издържлив или не съответства на общия стил на дизайна, тогава просто не искате да сте в тази стая.

На първо място, трябва да се отбележи, че подовата настилка на кухнята по своя размер трябва да съответства на площта на помещението. Така че, малки елементи могат визуално да разширят пространството, да направят кухнята повече. Обратно, големи плочки в малка стая могат да подчертаят малкия си размер. Структурата на материала също е важна. Така че матовото покритие ни изглежда по-удобно, но визуално прави стаята по-стегната.

По отношение на характеристиките на работата, подовата настилка в кухнята, преди всичко, трябва да бъде трайна. От основно значение е не само износоустойчивостта на материала, но и неговата устойчивост на влага, и хигиената (тя трябва да бъде лесна за почистване, защото има нужда да правя много често). Също така, подовете на кухнята трябва да бъдат удароустойчиви, тъй като не е необходимо да се изключва падането на съдове, кухненски прибори или дори домакински уреди.



Най-трайният и практичен вариант са подовите плочки, направени не от керамика, а от естествен камък. Това не е само качествено, но и много стилно решение, което ще бъде комбинирано с всяка посока на проектиране. Такава плочка обаче е много скъпа.

Подът от естествено дърво също няма да евтино. Това обаче не е най-практичният вариант, тъй като ще изисква постоянна грижа и полиране.

Така че в средния ценови сегмент, по-подходящи варианти са линолеумът, Kronoflooring Laminate и порцелановите каменинови изделия. Разбира се, има някои нюанси тук. Първо, не всички видове ламинати се характеризират с достатъчно устойчивост срещу влага и механични повреди, така че да се избере материалът от съответния клас. На второ място, изборът на балатум също се очаква да се справи с редица проблеми (особено в кухня висок етаж натоварване, така че си струва да се мисли за избора на търговски или полу-търговски линолеум, пресметнати на такава употреба).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Какво трябва да бъде модерната кухняКакво трябва да бъде модерната кухня
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
» » Как да изберем подово покритие в кухнята?
© 2021 BggeHat.com