Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му

Етажни плочки за кухня

Кухня - най-трудната стая в къщата по отношение на климата и честотата на използване на различни агресивни среди. Постоянно нещо се измива, подготвя, задушава, изпръсква и разля, пада и разбива. С оглед на увеличеното технологично натоварване на всички кухненски повърхности, на техните довършителни материали се налагат специални изисквания. Това се отнася за подовата настилка. Тя трябва да бъде здрава, трайна и не трябва да се страхува от агресивна среда, която редовно използвате за почистване. Всички тези изисквания са напълно съвместими с керамиката. Ето защо, плочките за кухнята по всяко време са и остават най-добрият избор.

Защо е толкова популярен?

Постепенната популярност на керамичните плочки също се дължи на толкова важно качество, колкото и неговата ненадмината екологична съвместимост. Както преди много векове, подовите керамични плочки за кухни се правят чрез просто или многократно изпичане на глина - естествен материал. Резултатът е красиво водоустойчиво покритие, което перфектно води до топлина и въздух, но не позволява влага, което винаги е било важно в кухнята. И напоследък придобива все по-голяма популярност поради разпространението на нови технологии за отопление.

Пластиката на изходния материал винаги привлича и вдъхновява много талантливи хора - художници, архитекти и дизайнери. И днес десетки производители от цял ​​свят представят на нашето внимание най-широката гама от това красиво покритие, различаващи се във форма, размер, стил на изпълнение и, разбира се, цена.

Всички кухненски плочки на модерния пазар се разделят на начина на производство на действителната керамична плочка и на така наречената порцеланова каменна облицовка.

Традиционни керамични плочки

При производството на този материал се използват изпитани по време технологии - месене, формоване и изпичане. Формирането на керамика може да се извърши по два начина - с помощта на преса и екструзия.



Керамичните плочки, оформени в пресата, се отличават с еднаквост, плътност и гладкост. Предната му част е украсена с глазура - декоративно покритие, втвърдяващо се в процеса на печене и придаващо блясък на продуктите.

Глазурата се прилага предимно след първоначалното печене на материала и след това отново се подлага на температурно третиране. Но най-изисканите проби от керамика се получават, когато глазурата се нанася върху все още неизгорели продукти. Тъй като глината е много гъвкава преди изпичането, всяко механично действие може да остави дълбоко впечатление върху нея. Следователно, декоративният модел обикновено се извършва ръчно. Резултатът е уникален продукт, носещ печата на капитана.

Така получените керамични плочки имат индивидуални характеристики, които го правят свързано с произведения на изкуството. Ето защо човек трябва да бъде подготвен за това, че може да струва много. Зависи от вас да купите това чудо в кухнята. Ако отидете за него, то определено никъде другаде няма да срещнете пода, точно повтаряйки вашите.

Керамичните продукти, направени с помощта на екструдер, се различават от формованите им колелца с по-порьозна структура. Това им позволява по-добре да задържат топлината, но в същото време ги прави по-крехки и хигроскопични. Въпреки това, тази керамична плочка е най-добре възприемана на пипане. И, според психолозите, дава на стаята специална атмосфера на топлина и комфорт.

Порцеланови плочки - най-модерните подови плочки

Плочки във вътрешността на стаите

Модерни подови плочки

Друга посока на развитие на съвременната керамика е порцелановите каменинови изделия. Същността на новата технология се крие във факта, че редица свързващи вещества и оцветяващи синтетични добавки се смесват със суровината - глина. В резултат на високотемпературното печене се получават продукти с висока якост, сравними с естествен камък, но без естествени пукнатини и кухини, присъщи на естествените материали.

Разтваря се в глинената маса на пигмента осигурява равномерно оцветяване на плочката по цялата си дебелина, което може да достигне 2 сантиметра. Благодарение на използването на такъв метод, керамичният гранит понякога надвишава обикновената керамична плочка за устойчивост на износване и издръжливост.

Производителите на порцелан в сътрудничество с дизайнерите всяка година предлагат все повече и повече колекции от забележителните си продукти, снимки от които лесно могат да бъдат намерени в Интернет. Въпреки това, не бързайте да купувате тапицерия, просто го виждате на снимката. Всеки избор трябва да е съзнателен. Винаги си струва да разгледате внимателно плочката в магазина, да оцените цвета, размерите и съвместимостта с други видове покрития, да се консултирате с продавачите и познатите си. И едва след това купуват в мрежата или на строителния пазар, където често е възможно да се намерят стоките на по-атрактивни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Opoczno е най-добрата керамика в светаOpoczno е най-добрата керамика в света
Модерни керамични плочкиМодерни керамични плочки
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
» » Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
© 2021 BggeHat.com