Каква е разликата между външните и външните плочки

Подови плочки в Русия

Ако преди няколко десетилетия качеството на керамичната плочка от местно производство беше извън въпрос, днес ситуацията се е променила радикално. От средата до края на двадесети век облицованият керамичен материал е в ужасен недостиг. Това се отнася както за плочки от Русия, така и за стени. Ако помещенията са били облицовани, тогава само строителните организации, които са били разпределени средства за този материал. И за обикновен купувач да купи керамични плочки е просто късмет.

Защо керамичните подови плочки са толкова търсени?

Етаж в стаята

Подови плочки

Широката популярност на керамичните плочки се дължи на факта, че в стаята, облицована с него, се поддържа идеалната чистота. Освен това керамичните подови плочки се характеризират с дълготрайност и лесна поддръжка по време на работа.

Ако по-рано изборът на подовата керамика не беше прекалено голям, то с развитието на технологиите тя придобиваше различни форми, текстура и оцветяване, което позволява да се подредят подовете в различни стилни посоки. Подовите плочки са изработени от естествени суровини и не съдържат никакъв изкуствен химически компонент в неговия състав, което показва екологичната му съвместимост.

И това е в наше време важен фактор при избора на подови настилки за здравни заведения, детски заведения и дневни. Керамичните продукти абсолютно не абсорбират влагата, което прави възможно използването им в помещения с висока влажност, в плувни басейни и бани. Той перфектно толерира температурните колебания и може да се използва както в сградите за довършителни работи, така и на открито за тротоарни тротоари и градински пътеки, паркинги и площадки.

Високата механична якост дава възможност да се поставят керамични подове в помещения, където има висока степен на проходимост на човешкия поток. Доста често плочките се използват за подови настилки в лечебни заведения и промишлени магазини, офиси и магазини, железопътни гари и летища.

Съпротивлението на подовите плочки до алкални и киселини, различни миещи и почистващи съставки направи възможно подаването в трапезарии, кухни и лаборатории.

Подови плочки направени в Русия

Не толкова отдавна потребителите се стремяха да купуват външни керамични плочки от чуждестранно производство. Този материал се доставя на Русия в огромно количество от различни страни. Основните производители на керамика са в Италия, Испания и Португалия. Но заедно с тях се произвежда в страни като Полша, Китай, Франция, Турция и други страни.

Цената на този продукт е значителна, но от гледна точка на качеството малцина биха могли да осигурят материал, който отговаря на всички стандарти. Но наскоро ситуацията с подовите керамични плочки се промени значително.

Русия започва да произвежда своите продукти, не за разлика от чуждестранните аналози. Съответно цената на керамиката е с няколко порядъка по-ниска за руските производители в сравнение с внесените проби.

Производството на керамични плочки в Русия има повече от един век. Дори в деветия век руските майстори се опитвали да направят плочки във византийския образ и подобие. По-късно критерият за качеството и привлекателността на керамичните плочки беше Холандия, когато започнаха да керемират печките с керамични плочки. Масовото производство обаче не се е случило. В съветските времена, плочките са били изработени в промишлен мащаб, но качеството и външният вид на такива продукти оставиха много желание.

Благодарение на модерното оборудване, руските производители произвеждат висококачествени продукти за подови настилки. Това не са само плочки, но и порцеланови плочки, които се различават:

  • механична якост;
  • външен вид;
  • разнообразие от форми и размери;
  • способност за ниска абсорбция на вода;
  • устойчивост на температурни промени и реактивни вещества;
  • трайност;
  • ниска абразия и други критерии.

Всичко това стана възможно благодарение на използването на оборудване, закупено в Италия и Испания, както и за повишаване на професионализма на местни майстори и мениджъри. Понастоящем в Русия се произвеждат керамични подови плочки, изработени от проби за баня и жилищни помещения, улици и промишлени магазини, офиси и обществени сгради. Винаги можете да изберете плочка с лъскава или матова повърхност, гофрирана или противоплъзгаща, с различни форми и размери.

Производители на руски керамични плочки

Домашните производители на керамика за подове и стени често използват суровини, които се добиват в европейски глинени депозити. Това е добра гаранция за високото качество на получените продукти. Освен това руските производители използват не само глината от кариери в Западна Европа, но и технологичното оборудване, произведено в тези страни.

Сега в Русия, керамичните изделия произвеждат доста много предприятия, някои от тях продължават да работят върху стари технологии, но повечето от тях отдавна преминават към нови стандарти. Те включват следните инсталации, които произвеждат керамика под собствените си марки:

  • Волгоградска керамична фабрика.
  • Керамична фабрика Сокол.
  • Нефрит-керамика.
  • Uralkeramika.
  • Ceradim.
  • Kerabud.
  • Керама Мараци.
  • Azori.
  • Estima.
  •  Italon.
  • Grasaro.
  • Шахтинска плочка.


В допълнение към руските предприятия, има няколко чуждестранни компании, които са разгърнали своите фабрики в Русия:

  • Cersanit.
  • ColiseumGres.
  • LB-керамика.

Керамо Мараци

Полагане на плочки

Материали за ремонт

Това предприятие в своята продукция широко използва най-новите технологии и иновации, в резултат на което продуктите придобиват широка популярност. Те произвеждат керамичен гранит и мозайка, облицовъчни плочки за стени и подове. Тази компания с право се счита за лидер сред руските производители на керамика и най-голямото предприятие по отношение на произвежданите продукти.

Но въпреки големите обеми, качеството на плочките не страда от това. Големият асортимент от колекции дава възможност да се избере материалът за облицовка на стени и подове в един стил или да се избере само плочка, която ще работи повече от десетилетие, без да губи оригиналните си свойства. Дизайнът на керамиката е проектиран в съответствие с европейските стандарти и качеството отговаря на всички световни и европейски стандарти.

Керамична фабрика Сокол

Това е една от най-старите предприятия в производството на керамични плочки днес преминават към нова песен, като се използват нови технологии и италианска техника. Неотдавнашната реконструкцията в магазин за подови плочки прави възможно не само да увеличи производството си, но също и подобряване на качеството на продуктите. Суровина за производство на керамични продукти, продавани в чужбина добре познати компании Colorobbia S.R.L, Esmalglass С.А., Fritta S.I., Colorobbia S.R.L., които са признати лидери на европейския пазар на керамични плочки.

Фабрика Сокол произвежда повече от 500 имена на керамика за стени, подове, фасади на стълби и др. Този продукт се намира не само с вътрешни пространства, но и с външни повърхности. Всички продукти се подлагат на най-стриктния контрол в съответствие с европейския стандарт за качество EN-177 и вътрешния GOST-6787-90, GOST-6141-91. Европейските стандарти за продуктите на предприятието "Сокол" са потвърдени в италианския град Болоня, а руските стандарти са одобрени от федералния център за сертификация в строителството и RCC (система за доброволно сертифициране в строителството).

Подовите плочки в завода Sokol са произведени по уникална технология, която няма аналози в Русия. При производството си съставът е направен от креда, кварцов пясък и фелдшпат, което прави възможно да се избегне разслояване на стъкления слой и елиминира риска от образуване на микрокредити.

В тази плочка е много евтино, ако сравните цени на чуждестранни и местни производители.

Волгоградска керамична фабрика

Плочки в банята

Подови плочки VIZANTIA

Тази фирма произвежда керамични плочки от 50 години. В момента нейните продукти се продават от търговската къща "Керамика - Волга". При производството на керемиди се използва глината, добивана в кариерите на Италия, Испания, Русия и Украйна.

Уникалният дизайн на керамичните продукти за правата на собственика се осигурява от водещите студиа от Италия. Чертежът се нанася върху продуктите, използващи копринен скрининг, което води до плочки с ефект на метализация и различни структурни изображения. Ежегодно заводът произвежда 5-6 нови колекции от облицовъчни евтини плочки. Всички продукти се тестват на три етапа.

Джейд - керамика

Друг представител на съветското производство на керамични плочки, преустройство с най-новите технологии на керамично производство. Той е сред водещите пет водещи предприятия на руския керамичен пазар. Плочите се произвеждат на италианско оборудване в съответствие с всички стандарти за качество на света и Европа. На всички етапи от производството на плочки има постоянен контрол на качеството от базата на суровината до склада, където се опаковат продуктите.

Керамиката на това предприятие бе отличена веднъж за високо качество и от 2002 г. насам предприятието е редовен участник в международната изложба "Mosbuild".

При производството на керамични продукти се използват естествени продукти и материали. Произведените плочки могат да бъдат остъклени и без такова покритие. За производството на остъклени плочки се използват смеси, закупени в Испания. Използването на най-новите постижения в производството на керамика направи възможно с помощта на цифровия печат да се приложи качествен чертеж не само върху гладки плочки, но и върху релефни. Всички продукти на завода отговарят на изискванията на GOST и европейските стандарти.

Шахтинска плочка

Зелена плочка в банята

Шахтинска плочка от колекцията на Пиетра

Тази марка наскоро стана много популярна сред потребителите. Фабриката Shakhty за керемиди Stroifarfor е част от холдинга UNITILE, точно както производството на Gracia Ceramica, керамичната фабрика Voronezh и други предприятия.

Шахтинската плочка има високо ниво на качество и дизайн. За производството на керамични продукти, битовите суровини се извличат от глината на Владимир. Плоча за пода отговаря на всички изисквания за здравина, издръжливост и изключителност на дизайна. Тук всеки ще намери класически стил и продукти в стила на империята, средиземноморското очарование на романтизма и съвременния модернизъм. Всички продукти на растението са обект на строг контрол, който се прави без участието на човек, поради което керамичните плочки, идващи на пазара, практически са лишени от недостатъци.

заключение

Все още е възможно да се изброят много отдавна всички предприятия от Русия, които произвеждат керамични подови плочки. Но може да се каже със сигурност, че местните производители са постигнали известен напредък в областта на производството на керамика. И тези успехи са значителни. Широката популярност на домашните плочки се базира на висококачествени и достъпни цени, които са няколко пъти по-ниски от тези на европейските колеги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
» » Каква е разликата между външните и външните плочки
© 2021 BggeHat.com