Как да изберем плочата

1За пътни настилки, пътеки, паркоместа, зона за барбекю, често се използват тротоарни плочи. Когато избирате плочки, трябва да знаете някои характеристики на продукцията му, така че след няколко години да не трябва да подготвите отново площадката.

Към днешна дата има две технологии за производството на тротоарни плочи. Методът на вибрационния и виброскопския метод. Тротоарна плочка Харков https://plitka-kharkov.ru предлага най-широк избор от плочки в града.

Методът на вибрациите е следният: бетонната смес се излива в пластмасови форми и се поставя върху специална маса, която е в състояние на вибрации. По този начин, сместа се уплътнява. След известно време, когато сместа е напълно кондензирана, формите се отстраняват, за да се изсушат в продължение на 12 часа.

Плочките, направени по метода на вибрациите, са много разнообразни по форма и цвят, имат гладка красива повърхност. Пътеките, облицовани с такава плочка, изглеждат елегантни и богати.

Въпреки това, тази красота има своите противоположни страни. Изделието е изработено на ръка, процесът не може да бъде автоматизирано, защото на тази плочка се получава не-идеална геометрична форма, което забавя процеса на настилката. Отнема много време, за да се постигне това, защото има доста дълъг период на сушене. Масовото производство е невъзможно поради същите причини. Всички тези фактори водят до висока цена на продукта и е много трудно да го намалим. В допълнение, плочките, произведени по метода на вибрациите, са по-ниски от конкурентите в сила. Има висока абразия и ниска устойчивост на замръзване.



Когато правите плочки с помощта на метода на уплътняване с вибрации, бетоновата смес се излива в матрица, инсталирана на оборудване, което е в постоянна вибрация. Сместа се натоварва чрез преса, също в състояние на вибрации. Налягането е от порядъка на 30-35 атмосфери. След известно време пресата се вдига, продуктът е готов. Производственият процес е автоматизиран, а не толкова дълго, колкото в случая на вибриращи плочки, така че цената за него е много по-ниска.

Плочки, произведени по този начин, е по-малък в различни форми и цвят. Повърхността му не е толкова гладка. Но има по-голяма сила и по-ниска цена.

След като сте определили избора на метода на производство, е важно да изберете качествена плочка при покупка. За да разберете дали производственият процес не е нарушен, трябва внимателно да инспектирате продукта и да обръщате внимание на изрязването. Не трябва да има никакви дефекти, структурата да е еднаква. Също така, качеството на оцветяването се проверява при изрязването. За да се даде на керемида оттенък на пигментния пигмент чрез технология добави към сместа. Повърхността на рязането трябва да бъде от същия цвят. Понякога производителите пестяват само най-горния слой за икономия. Боядисани по този начин, плочката бързо губи цвета си. Такива нарушения се определят незабавно при разглеждане на среза.

Също така си струва да се обърне внимание на яркостта. Ако цветът на плочката е прекалено ярък, това означава, че производителят е добавил много повече пигмент, отколкото изисква технологията за производство. Това значително намалява качеството на плочките.

И накрая, можете да проверите продукта за чупливост, като докоснете една от плочките от друга. Ако звукът е звуков - такава керемида е крехка, в нея има много вода, няма да трае дълго. Ако звукът е глухо - качествен продукт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на тротоара тротоара как да направите двора и градината удобни и красиви?Полагане на тротоара тротоара как да направите двора и градината удобни и красиви?
Тротоарни плочки със собствените си ръце технологията на производство вкъщиТротоарни плочки със собствените си ръце технологията на производство вкъщи
Формите за тротоарни плочки го правите самиФормите за тротоарни плочки го правите сами
Паважната плоча на павета е технология на подрежданеПаважната плоча на павета е технология на подреждане
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
» » Как да изберем плочата
© 2021 BggeHat.com