Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи

Снимка на слепите с тротоарни плочиМного често, около частните къщи, както и в парцелите, за слепи зони използват такива материали като тротоарни плочи. Така че днес ще разберем какво е само по себе си сляпа площ на тротоарни плочи

, в какво се отличава, и също така да обмисли какви общи правила трябва да се спазват, когато се опаковат. Някои невежи хора погрешно приемат, че слепият район около къщата е необходим само за естетическа красота.

Несъмнено и заради това снежната зона изглежда особено красива, ако всички парчета на територията на къщата са направени със същата плоча. Но не красотата е основната цел на слепия район.

Слепи зона около къщата с тротоарни плочи - стъпка по стъпка работи

Снимка подготовка на основа за слепи областНа първо място, тя изпълнява защитна функция. Ако оформите правилно плочата за подова настилка, тя ще защити къщата ви (напр. фундамент) от разрушаване от размразени, подземни и дъждовни води.

Трябва да се помни едно основно правило: сляпото място е разположено почти в самия последен момент, но задължително след приключване на работата по фасадите на къщата. Само в този случай тя напълно ще изпълни своята функция.

Ако искате да направите сляпа зона на тротоарни плочки с ръцете си, а след това трябва да се помисли, че има два основни етапа: подготовка на земята и, всъщност, полагане на плочки.

За да се уплътни почвата, не може да бъде "на случаен принцип", защото това зависи от качеството на слепи зоната и оттам от издръжливостта на основата. Преди началото на работата, от почвата се отстраняват различни растителни видове, след което се изкопава яма, в която се напълва дренажният слой. Всички тези подготвителни работи са необходими, за да се укрепи допълнително слепи зоната.

Не забравяйте, че средната му ширина трябва да е поне 1,5 метра, въпреки че е възможно и повече. Също така не забравяйте и ъгъла на наклон, който е много важен момент - е, че качествената защита на къщата зависи от различни води, които могат да увредят основата.



След това се полага дренажният слой, след което всичко това се засилва стоманобетон, сух междинен слой, и едва след това започва полагане на тротоарни плочи. Съществуват достатъчен брой начини за полагане на тротоарни плочи. Но най-популярните днес са "паве"Което е много просто, но изглежда доста елегантно, както и различни къдрави шарки, като" рибена кост "или" колона ".

Процесът на полагане на тротоарни плочи е съвсем прост, но въпреки това трудоемък. За да направите това, ще ви е необходима схема на оформление, плочки, хоросан, мистрия, шпатула и нива. След това - само въпрос на технология! Основното: не нарушавайте схемата, бъдете внимателни и изпълнявайте цялата работа само с помощта на ниво.

Ако следвате това просто правило, в резултат на това ще получите чудесна сляпа площ от павета, която ще зарадва окото!

Полагане на тротоарни плочи върху пясък - характеристики на произведения

Снимка на плочките на пясъкаПонякога тротоарните плочи се поставят върху така наречената "пясъчна възглавница". Най-често това не е само пясък, а смес от пясък и цимент в съотношение 4: 1. В този случай, освен тази самата смес, вече не е необходимо повече, което спестява значително време за извършване на работата.

Пясъкът се изравнява с помощта на стелажи, а пространството между плочките се запълва със същия сух пясък. В случай на полагане на плочки върху пясъка, започнете да го направите от краищата, плавно се движат в центъра, но го правят спретнато.

Тази технология трябва да се спазва, за да не се счупи слоя пясък! След приключване на работата е необходимо да се прокара тротоарната плоча с помощта на каяк.

Сега знаете как ръцете ви правят сляпа зона от тротоарни плочи, както и неговите характеристики. Въоръжени с нашите инструкции, вашите знания и умения, лесно можете да изградите прекрасна сляпа зона на вашия сайт!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнем водата от основата на къщата?Как да премахнем водата от основата на къщата?
Определете причините за повреда и поправете слепи зоната около къщатаОпределете причините за повреда и поправете слепи зоната около къщата
Защо се нуждаете от конкретна сляпа зона около къщата и как да я направите сами?Защо се нуждаете от конкретна сляпа зона около къщата и как да я направите сами?
Паважната плоча на павета е технология на подрежданеПаважната плоча на павета е технология на подреждане
Начини за създаване на сляпа зона около къщатаНачини за създаване на сляпа зона около къщата
Кое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаментиКое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаменти
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Как да изберем плочатаКак да изберем плочата
» » Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
© 2021 BggeHat.com