Начини за затопляне на основата

Вероятно днес не е необходимо да се обяснява защо е необходимо да се извърши изолацията на основите. Единственият въпрос е как да изберем това. И за това има две основни възможности. Първата предполага, че слоят от топлоизолация ще бъде фиксиран вертикално върху външната стена на основата, т.е. върху външната й повърхност. Вторият метод включва полагане на нагревателя хоризонтално, а не по стените, но директно върху земята, по външния периметър на къщата.

Всеки от тези методи има свои собствени характеристики. Така че, вертикално разположената изолация трябва да има височина, която съответства на дълбочината на замръзване на земята. Това означава, че за европейската част на страната е около 1 м. Въпреки това, на практика, повечето от изолацията започне да се основата на стъпалото или, алтернативно, от горната част на подложката на основа. Този метод се използва най-често при изграждането на къща. Докато изолационни съществуващи сгради ще трябва да се демонтира сляпа зона по периметъра, да се копае в почвата до желаната дълбочина и след цялата работа ще се извършва, ще трябва да запълнят изкопа и почвата - уплътняване на пластове, слепи площ, съответно, да се възстанови. Това е доста труден процес. Но също така дава възможност за хидроизолация.



По отношение на хоризонталната изолация, с минимална ширина трябва да бъде най-малко 1 м. Този метод се счита за консумация с изолация в съществуващи сгради, по-малко време, тъй като има по-малко обем на изкопни работи, и платата са подредени срещу външната повърхност на стената на основа. Основният недостатък на този метод е хидроизолацията на основите на вече построената къща. При хоризонтална изолация като топлоизолационен материал се използват само полистиролови плочи.

Независимо от начина, по който избирате, трябва да се помни, че слоят изолация в този случай трябва да бъде непрекъснат без един лумен. Пластините трябва да бъдат поставени така, че да няма празнина между тях. Ако изолацията се извършва в един слой, по-добре е да се вземат плочи с профилирани ръбове, за по-точно свързване. И затоплянето на основата трябва да върви гладко в затоплянето на стените, за да се елиминира появата на възможни студени мостове.

Но ако се интересувате от входните врати - посетете https://mirdverei.kiev.ua/ua/catalog/vhodnie_dveri. Само там ще намерите огромен избор от входни и интериорни врати на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, коланКакво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, колан
Как правилно да изолирате частна къща отвън?Как правилно да изолирате частна къща отвън?
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
» » Начини за затопляне на основата
© 2021 BggeHat.com