Пигмент за тротоарни плочи

пигмент за паваж на плочки снимкаРазвитието на ландшафтния дизайн доведе до голямо търсене на тротоарни плочи. Сега вече не е просто удобно покритие. Производителите произвеждат реални произведения на изкуството, които могат да задоволят и най-взискателните клиенти.

Като се започне от това, пигментът за тротоарни плочи се превърна в един от най-търсените компоненти на строителния пазар. Цветовото разнообразие, както и наличието на нестандартни форми, се отличаваха със здравина и издръжливост. Затова нека поговорим за цвета на пътната повърхност в текста по-долу.

Багрила за тротоарни плочи и техните свойства

Всички багрилни елементи за плочки са разделени на:

  • минерална;
  • оксиди;
  • устойчиви на атмосферни условия пигменти

Много от тях са изложени на сол, образуван върху бетон поради експлоатация. Повечето се изгарят поради постоянното излагане на слънце. Някои от компонентите се измиват от състава, когато са изложени на влага.

Често всички свойства на устойчивостта и устойчивостта на корозивни ефекти имат железни оксиди. В жълтите, кафяви и червени цветове на паветата се добавя компонент на основата на железен оксид. Черният цвят се създава на основата на железен оксид и манган, както и на зелените окиси на ферума и хлора.
Масата на багрилото не трябва да надвишава 5-6 пъти общото тегло на оцветяващия материал.

За да се работи с една партида, се използва само един пигмент. Когато производителят се промени, сянката на продукта може да се промени значително. Също така цветът зависи от вида на бетона и неговата марка.

Втората технология е повърхностното боядисване на плочки. Тази технология е по-евтина от тази, разгледана по-горе. Не е необходимо да рисувате цялата маса. Само повърхностният слой е пигментиран.
Това може да се направи по два начина:

  • повърхностно оцветяване в замразена форма;
  • разпръскване на повърхността с боята с не-втвърден материал.


Предимство на боята в допълнителна защита. Всички малки пукнатини се вграждат в процеса на боядисване, което намалява хигроскопичността на продукта.

Пропорции и метод за добавяне на пигменти към плочки

бои за плочкиПропорциите на добавянето на пигментна основа зависят от много фактори. Един от тях е вид сушене на крайния продукт. При сушене на чист въздух цветът на плочката е по-малко интензивен. В такъв случай е необходим допълнителен цвят за задаване на цвета.

Като цяло добавянето на цветни пигменти е ограничено до 15% от общото тегло на състава. По-голямото събитие ще окаже лошо въздействие върху производителността на продукта.

Добавете боята в разредена форма. Технологията на боядисване е, както следва:

  1. Необходимото количество вода се излива в бетоновия смесител;
  2. Основните компоненти попадат във водата;
  3. Пластификаторът се разтваря във вода при температура 70-80 ° С. Неговото количество е 0.5% от теглото на сместа;
  4. В пластификаторния разтвор се пълни багрило. Сместа се смесва добре. Образуването на бучки ще повлияе върху еднородността, външния вид и производителността на плочките;
  5. При предварително смесена бетонна суспензия, без да се изключва бетонобъркачката, се излива смес от пластификатор и оцветител. Разбъркайте съдържанието до еднакъв цвят.

Методът от два слоя допринася за намаляването на продуктите. На него плочките се правят чрез полагане:

  • основният небоядисан слой;
  • горният слой с добавяне на багрила.

Недостатъкът е наличието на два бетонобъркачки. В един отива месене на цветни цимент, в друга обичайна.

След като пигментът за тротоара се промени, е необходимо да измиете добре бетоновия миксер. Смесването на вещества може не само да промени цветовата схема, но и да доведе до химична реакция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паважната плоча на павета е технология на подрежданеПаважната плоча на павета е технология на подреждане
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Как да изберем плочатаКак да изберем плочата
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Декоративен бетонДекоративен бетон
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Как да изберем качествена паветаКак да изберем качествена павета
» » Пигмент за тротоарни плочи
© 2021 BggeHat.com