Как да изберем вибратор за бетон?

За да се получи висококачествен бетон, често се използват вибратори, с помощта на които вибрациите се уплътняват. Самият вибратор за бетон е специално конструктивно оборудване, което компресира бетоновата смес и го прави вибриращо действие.

Извършва различни бетонови работи и излива сместа, насища въздуха, чиито мехурчета оказват неблагоприятно въздействие върху качеството и здравината на бетона. За да се отстранят такива последици, се използва метод на виброкомпютър или байонет.
Има вибратори от няколко вида, включително дълбок вибратор за бетон. Всички те имат различни цели и дизайн. Но принципът на работа е същият за тях.

Всеки вибратор се състои от:
- вал;
- двигателя;
- вибратор;
- дисбаланси.

Бетонната смес се влияе от вибрираща лопатка (вибрационна глава). В зависимост от вида на вибратора, той може да има различна форма: вибро-лъжичка, вибриращ прът, вибрация. Формата се избира от размера на обработваната площ и вида работа.

На тялото на вала се отстраняват балансьори. С тяхна помощ има колебания, които се предават на вибромасата. Ролята на моста се осъществява от шахтата, разположена върху самия двигател. С негова помощ вибрациите се предават от двигателя до главата на вибратора. На дълбоки или вътрешни вибратори има гъвкав вал. Дължината му е отговорна за дълбочината на удара върху бетоновата смес.

Самият двигател е източник на енергия и прави вала да се движи с дебалансиращи средства. Двигателите са електромеханични, електромагнитни, хидравлични, пневматични или моторни.



Днес вибраторите за бетон се използват при строителството на различни конструкции, стоманобетонни конструкции и други бетонови изделия. Прилагайки ги, получавате разтвор от бетон с висока производителност.

Когато купувате вибратор, трябва да погледнете неговите технически характеристики. Тъй като всеки модел е подходящ за определен вид дейност. Например, нискочестотни вибратори се купуват за едрозърнеста смес от бетон и високочестотен компактен бетон-бетон.

Обърнете внимание на върха. Колкото по-широко е, толкова по-голяма е площта, която може да се използва.
Също така за различни строителни работи, трябва да изберете определена дължина на гъвкавия вал.

Изборът на вибрационни модели зависи от вида на двигателя. Електромеханичните вибратори съчетават цена и качество и са най-демократичните, но могат да работят само на места, където има енергоснабдяване.

Пневматичните работи, ако въздухът се захранва при определена температура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрацииВсичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрации
Излива бетон със собствените си ръцеИзлива бетон със собствените си ръце
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Дълбок вибратор за бетонДълбок вибратор за бетон
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
Каква е специфичната топлина от бетон?Каква е специфичната топлина от бетон?
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
» » Как да изберем вибратор за бетон?
© 2021 BggeHat.com