Най-добрият избор от плочки на пода в коридора

Керамични плочки

Коридорът има най-голямото механично натоварване. В тази стая се движим почти постоянно, когато се приберем вкъщи или се преместихме от една стая в друга. Цялата улична мръсотия и прах остават тук. Ето защо, подовото покритие на такова място трябва да бъде силно, практично, а също и красиво и естетично. Разбира се, най-добрият вариант е подовите керамични плочки в коридора. За тези, които решиха да използват този конкретен материал, ще направим кратък преглед.

На пазара на довършителни материали, има няколко разновидности на тази настилка:

  1. Керамични плочки (екструдирани или пресовани).
  2. Порцеланови плочки.
  3. Кварц винил.
  4. Гранит.

Видове, производство и характеристики на подовата керамика

За да направите правилния избор, трябва да знаете за горните материали за довършителни плочки, които се използват за довършване на пода. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Керамични плочки

Екструдираните керамични плочки са изработени от глина (като свързващо вещество) и пълнител. Тази пластмасова смес, чиято геометрия се определя предварително, се принуждава през специален отвор в екструдера. Успоредно с това се извършва рязане и след това изстрелване.

Пресоването се получава от същата смес, но вече с преса и формовъчна матрица. След формоване, продуктът се изстрелва в автоклав, като му дава сила.

Подова настилка с шаблон

Етаж във вътрешния коридор

От друга страна, подовите керамични плочки за използване в коридора са разделени на остъклени и неглазирани. Първата е с лъскава стъклена повърхност, която има голяма якост и устойчивост на влага. Тя може да бъде приложена към различни чертежи, което позволява да бъде използвана в много дизайнерски проекти. Вторият вид плочки - хомогенна структура, чийто цвят се създава чрез добавяне на желания оцветител към оригиналния състав.

Предимството на керамиката е, че има много широка гама от приложения и най-голямо разнообразие от цветове, нюанси и шарки. Освен това има добри технически характеристики:

  • висока устойчивост на износване;
  • устойчивост на влага;
  • простота и лекота при почистване;
  • устойчивост на химични съединения;
  • устойчив на абразия.

Недостатъците включват слаба сила при падане на тежки предмети и ниска устойчивост на замръзване.

Порцеланови плочки

Много силни са керемидите от порцелан. Тя е направена от два вида глина (каолин и илит), гранит чипове или испан и минерални естествени багрила. Сместа се приготвя чрез фино раздробяване на съставките с добавяне на вода. След това преработката се извършва чрез пресоване, което се извършва на два етапа:

  1. Отстраняване на въздуха от крайния продукт при налягане 80 kg / cm2.
  2. Образуване на плочки при налягане 600 kg / cm2.
Комбинация от материали

Модерен интериор

Преди процеса на сушене плочката е боядисана или остъклена. Следва и най-важната операция в производството на керамични изделия от порцелан - печене. По време на това, компонентите се разтопяват и реагират, като дават на плочките всичките си основни свойства.

На последния етап на повърхността се дава окончателен вид, чието разнообразие зависи от лечението. Могат да се получат следните видове повърхности:

  • Мате, не работи след стрелба.
  • Остъклен. Тя се получава с помощта на специален състав, който оставя релефната повърхност непроменена, но същевременно я предпазва от получаване на различни замърсители.
  • Полиран полиран диамант абразиви, за да се получи гладка текстура.
  • Сатен се отличава с лек мек гланц, който се получава чрез прилагане на специални соли към плочката преди процеса на изпичане.

Преди да поставите керамични гранитогрес в коридора, трябва да знаете неговите положителни характеристики:

  • твърдост и отлична устойчивост на огъване;
  • устойчивост на замръзване;
  • висока устойчивост на износване;
  • отлична здравина;
  • плъзгаща се безопасност;
  • устойчивост на износване;
  • водоустойчивост.


Недостатъците могат да бъдат приписани само на студа, но когато инсталирате топъл под, не забелязвате дори.

Кварцова плочка

Тип кварц-винил материал

Устойчив на механични повреди

Това е друг вид подови настилки, който се разпространява в модерната декорация. Това е материал, който е разнообразен по състав, състоящ се от няколко слоя. Той включва:

  • 70 смеси от естествен черупки от скали и речен пясък;
  • 30 поливинилхлорид (PVC), който е безвредни за човешкото здраве.

Принципът на производство на такава плочка е, че нейните компоненти се пресоват при достатъчно висока температура, съединявайки се в едно цяло. В този процес, стъклените влакна също присъстват в компонентите, които подсилват материала, като му придават достатъчна здравина.

Производството се извършва без използването на каквито и да било химически добавки, които са вредни за здравето ни.

Приложението е много разнообразно, в допълнение към поставянето на такива плочки в коридора, той се използва и за други стаи, включително детски стаи, дневни и спални.

Кварцовата плочка няма недостатъците, които са присъщи на други видове подови настилки, но има много предимства:

  • Много висока износоустойчивост и здравина.
  • Екологична съвместимост (дори при високи температури не се отделят токсични вещества).
  • Отлична устойчивост на влага.
  • огнеустойчивост.
  • Голяма устойчивост на удар.
  • Високо усвояване на звука (до 19 dB).
  • Антистатично (не събира прах по повърхността).
Дизайн на етажа

Оптимална основа за проектиране на пода

Освен това, кварцвивиловото покритие се почиства лесно, включително съдържащи киселина продукти. И поради наличието на PVC в състава, подът е топъл.

Единственият недостатък на тази плочка е, че преди залепването й към основата, подът трябва да бъде перфектно подравнен. Ако това не бъде направено, всички нередности и препятствия ще бъдат ясно видими, защото такава плочка е с малка дебелина.

Подови плочки от гранит

Отличен ще изглежда и служи за дълго време на пода от естествен гранит (особено в частни къщи и вили). Този камък се счита за знак за безупречен вкус и добър просперитет. Той изглежда естетически приятен и много богат.

Процесът на изработка на гранитогрес е труден и труден, така че цената за него е по-скъпа. Въпреки това, след като го опаковате, ще забравите ремонта на пода за дълго време, тъй като този материал има много положителни свойства:

Стилна и модерна колекция на Polis Evolution

  • висока устойчивост на абразия;
  • много висока устойчивост на износване;
  • отлична здравина;
  • надеждност;
  • устойчивост на ниски температури.

Но преди да купите гранитогрес, струва си да разгледате някои фактори. Тъй като теглото на такова покритие е голямо, е необходимо да се определи колко структура може да се поддържа под пода.

Друг съвет: не купувайте такъв материал, без да му предоставяте гаранция (можете да се запознаете с продукта с брака). За да инсталирате, използвайте услугите на професионалисти, защото да ремонтирате такъв етаж е доста скъпо.

заключение

От всички подови настилки, плочките за коридора, изработени от порцеланови каменинови изделия, са най-добри. И какъв вид покритие да купите, зависи от вас. Помислете за всички нюанси, например, не купувайте лъскави или полирани плочки, ако семейството има малки деца и възрастни хора. Внимателно проучване на всички характеристики и цени за тези продукти, ползата от избора е даден огромен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
» » Най-добрият избор от плочки на пода в коридора
© 2021 BggeHat.com