Тогава да завършиш пода в коридора?

Подът в коридора

Коридорът е на първо място в апартамента, където човек излиза от улицата. На обувките си той внася кал, пясък, прах, влага и вълна домашни животни в къщата. Ето защо подовото покритие на тази стая трябва да получи много внимание в етапа на планиране на ремонтните и строителните работи. Подът в коридора трябва да бъде внимателно обмислен, тъй като е с него, че къщата започва.

Ако започнем от практически съображения, тогава са необходими материали, които са устойчиви на абразия, които лесно издържат на постоянното мокро почистване и имат добра устойчивост на влага. Такива характеристики имат няколко вида покрития върху пода. Те включват наскоро популярните порцеланови плочки, керамичните плочки и линолеума.

Дизайн на етажа

При планирането на дизайна на пода в коридора е необходимо да се вземат предвид неговите размери и специфичните правила, присъщи на малките стаи:

  1. Обемът на помещението визуално се увеличи, ако определени керамични плочки, гранит или ламинат дъска по диагонал или напречната си посока. Тази техника визуално увеличава ширината и дължината на малък коридор, прикривайки малките си размери.
  2. Водещи техники за дизайн е конкретната игра тонове и различна цветове и нюанси, които ви позволява да промените пространството визуално.
  3. Тъмният цвят на покритието върху пода намалява размера на помещението. Светлинният тон увеличава пространството и видимия обем. Основният принцип при проектирането на коридорите е комбинация от подови и стенни тонове, както и аранжирани мебели.
  4. Печелившите и стилно изглеждат подовете на студените полутонове. Перфектно съчетавайте сиви и сини цветове. Перфектното решение е да използвате светлокафяв и светло сив цвят. Снимки на такива готови подове могат да се видят в интернет.

Наскоро комбинираният под в коридора е много популярен, което ви позволява да комбинирате всички видове материали за облицовка:

  • Ламиниран плот и гранит.
  • Традиционен линолеум, керамични плочки и паркет.

Когато използвате този метод, стаята е разделена на две функционални зони. В работната зона се поставят мръсни обувки и се дава място, където можете да свалите външното облекло. В предната част на залата те се срещат и придружават гостите.

Независимо от дизайнерското решение за подреждане на коридора, входната площ на пода трябва да бъде покрита с трайни материали.

Не най-добрият вариант е подът от дърво. Не се оправдавайте в коридора и килимите. Но комбинацията от материали прави дизайна на пода красив и необичаен. Най-често съчетават плочки и линолеум, порцеланови каменинови изделия и ламинирани плоскости. Днес дизайнерските решения за подови настилки в коридора включват иновативни разработки под формата на самонивелиращи се подове с различни модели. В коридорите на пода направите вложки от стъкло и изображения на комбинации от линолеум, ламинат и плочки. Снимки на такива пола могат да се видят в интернет.

линолеум

Едно обичайно покритие от линолеум често се използва за подови настилки в коридорите на частни къщи и апартаменти. Днес пазарът го предлага в естествена и изкуствена версия. Снимки от многобройните им видове могат да бъдат намерени в интернет и да се избират по желание.

Естествен линолеум

Естественото покритие от балатум се прави с използване на растителни компоненти:

  • балсово дърво;
  • креда от брашно;
  • ленено масло;
  • смолни иглолистни дървета.

Покритието на пода на балатума е трайна, не се страхува от влага, прах и механични повреди, женски родословни и има отлично бактерицидно действие по време на целия период на експлоатация.

Изкуствен линолеум

Днес този синтетичен материал е най-практичен и популярен сред разработчиците днес. Полимерната суровина прави изкуствения линолеум достъпен в ценови условия. Освен това има много предимства:

  • Богата цветова схема.
  • Голяма селекция от рисунки.
  • Устойчив на мръсотия и влага.
  • Лесно мокро почистване.
Интериорен дизайн на коридора в апартамента

Подът в коридора



Въпреки това, като изкуствен продукт, той е чувствителен към химически разтворители и температурни разлики, поради което с течение на времето губи своята еластичност. Линолеумът, обработен от вътрешната страна с полиуретан, никога няма да изгние.

Основните характеристики при избора на изкуствен линолеум са якостта и дълготрайността, които се определят от дебелината му. То може да бъде в диапазона от 0.15 до 0.7 милиметра.

В зависимост от дебелината на материала се разделя:

  • върху домакинството;
  • търговска;
  • Полу-търговска.

За един апартамент, в който живее едно голямо семейство, оптимално е да се използва полукомпютърна версия с дебелина от 0,6 мм. Липсата на ограничения в цветовете и шаблоните правят пода в коридора на линолеума истинско шедьовърче. Многобройни снимки потвърждават това разнообразие.

Плочки в коридора

Подът е много популярен в залата с плочки. Това включва керамични плочки или гранит. Тези материали, устойчиви на износване, позволяват да се извършват сложни изключителни дизайни на дизайнерите. Снимки на многобройните им опции са публикувани в интернет.

Керамични плочки

Надеждното подово покритие от керамични плочки не се страхува от най-различни натоварвания, прах, мръсотия, вода и домакински химически продукти. Дизайнът на керамичните продукти е неограничен. Като разглеждате и изучавате снимката, можете да изберете плочки за всеки вкус.

По отношение на надеждността, плочките са разделени на 5 класа, от които най-малко надеждна е степен 1. Достатъчно е къщата да използва плочки от степен 3 или 4.

За да изключите възможността да се подхлъзнете върху керамичната плочка в коридора в мокри обувки, изберете опцията против хлъзгане. Такъв материал има релефна повърхност или специално корундно пръскане.

Порцеланови плочки

Порцеланови плочки в коридора

Коридор плочки на пода

Монолитните плочи от гранит са създадени от естествени съставки. При изрязването им се вижда отражение на кристалите. Керамичният гранит прилича на естествен камък, въпреки че не е такъв.

В своя състав той има:

  • кварц;
  • фелдшпат;
  • различни видове глина;
  • минерални бои.

Подът в коридора от порцеланова каменна облицовка може да има разнообразие от текстури и смесени модели. На снимката можете да видите огромен брой великолепни екземпляри от керамични гранитогрес, които се различават по няколко параметъра.

Високата износоустойчивост на материала, която не реагира на почистващи препарати, мръсотия, пясък, влага, сняг и прах, го постави начело на обратната група. С гранит е лесно да се работи с дизайнерите и превъзхожда в качествата си естествен камък. Неговите изкуствено създадени повърхности имат равен цвят, който природата не може да създаде.

Въпреки това, за коридора, най-добрият вариант е релефната керамична гранитна плочка, осигуряваща безопасност при плъзгане на мокри обувки.

заключение

Вестибюлът е вид визитна картичка на жилището. Поради това подът в антрето е направен в съответствие със строителните стандарти и изискванията на времето. Той е подложен на тежки товари, защото от улицата се докарват мръсотия и сняг, пясък и вода. Днес, като избирате от широка гама от подови материали, можете да намерите прилични варианти с отлични физически и технически характеристики. Изборът на покритие върху пода е необходимо да се комбинира естетическата и функционалната цел на материалите. Тогава коридора ще угоди на домакините и техните гости.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Тогава да завършиш пода в коридора?
© 2021 BggeHat.com