Как и от какво да се подове в къщата и апартамента

Много от нас се чудеха - от какво да направи подове в къщата и апартамента? Правилно подбраните материали за подови настилки ще служат в продължение на много години. Ето защо трябва да обърнете внимание на силата, надеждността и приятния външен вид на бъдещата настилка.

Към днешна дата са налице следните материали:

  1. Керамични плочки;
  2. Естествен камък;
  3. Винилови подове;
  4. балатум;
  5. Корков под;
  6. Подове от сизал;
  7. Паркет;
  8. Подове от ламинат;
  9. Покриване на килими.

Сега ще разгледаме по-отблизо предимствата и недостатъците на всеки материал, а също така ще отговорим на въпроса - как да направим етажа в къщата.

Керамични плочки - достатъчно силни, лесни за грижи, красив външен вид, богат избор от цветове и всякакви модели. Достъпна цена за 1 км. м от 40 до 400 гривна или 160-1600 рубли.

Ако искате подови плочки, трябва да разгледате цялата информация за избора на плочки, функции и инсталация тук.

За недостатъци могат да бъдат приписани - студената повърхност на плочките, лоша звукоизолация и е склонна да се повреди, ако го пуснете на размерите или остри предмети.

Природен камък - Солидна основа, устойчива на абразия, лесна грижа, луксозен външен вид.

За недостатъци могат да бъдат приписани - високи разходи от 250 гривна на 1 кв. Км. м или от 1000 рубли. Сложността на инсталацията е необходима здрава бетонна замазка.

Винилови подове - Издръжлив лек материал с широка гама от цветове, има добра устойчивост на влага и отлична звукоизолация.

Недостатъците могат да бъдат приписани - цената е малко по-висока от тази за линолеума. Такъв етаж е склонен да повреди, какъвто е случаят с керамичните плочки.

Линолеум - силен материал, екологично чист, устойчив на износване, огнеустойчив, устойчив на пламък, широка гама от цветове и изобилие от налични модели. Линолеумът е лесен за поддръжка и инсталиране. Достъпни разходи от 40 до 200 гривна или 160-800 рубли

За недостатъци могат да бъдат приписани - недостатъчна сила.

Коркова настилка - отлична звукоизолация, здравина, здрав външен вид, топъл под.

Недостатъците могат да бъдат приписани - бърза проява на петна и щети без специална импрегнация, цената - 1 квадрат. метър може да достигне 400-500 гривна или 1600-2000 рубли.

корк-Pol-2

американска агава - практична, издръжлива, изглежда страхотна, лесна грижа.



Възможно е да доведе до недостатъци - тя се страхува от влага. Средната цена на квадрата. метър 1600 рубли или 400 гривна.

седалков етаж

Паркет - най-издръжливото, красиво и екологосъобразно подово покритие.

Недостатъците включват: разходи, допълнителна обработка. Цената за 1 квадрат. метър започва от 200 гривна и може да достигне 1000-1500 гривна (от 800 до 6000 рубли).

4

Ламиниран паркет - трайни, красиви, лесни за почистване и инсталиране, цената е много по-ниска от паркета.

Недостатъците могат да бъдат приписани - освобождават формалдехид и феноли, ставите се страхуват от влага. Средната цена на 1 кв. Км. м е 100-120 гривна или 400-480 рубли.

Килим - отличен външен вид, добра звукоизолация и подово отопление, лесна поддръжка.

Недостатъците могат да бъдат приписани - бързо да станат мръсни, цената понякога може да бъде много висока. Средната цена на 1 кв. Км. м е от 100 до 500 гривна или от 400 до 2000 рубли.

Работата по полагане материал етаж може да варира от 20-30 гривна на квадратен метър. метър до 100-150 гривна, както в случая на естествен камък или скъп паркет.

Какво да направим в дървена къща

Какъв е най-добрият материал за пода в дървена къща за решаване за всеки, но сега знаете всички плюсове и минуси на достъпни настилки.

Заключение: най-хармонично в дървената къща ще изглежда паркет, тк. тя също е направена от 98 дървесина. Ако вашите финанси са оскъдни - тогава препоръчваме ламинат. Има много други подови покрития за дървения под.

Какво да направите топъл под

Ако се чудите - какъв материал да изберете за топъл под, след това днес са налице две оптимални опции:

  1. Електрически топъл под;
  2. Подово отопление от автономно отопление;

Във всеки случай експертите препоръчват в хола да се използват само естествени подови настилки като паркет, килим, линолеум, корк. Във всички останали и в коридора можете да поставите ламинат или плочки. Топъл подът е най-добре инсталиран в кухнята, в коридора, банята и тоалетните стаи, където има повишена влажност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Как и от какво да се подове в къщата и апартамента
© 2021 BggeHat.com