Проектиране на коридор

Проектиране на коридор

Коридорът може да бъде най-мъртвото място в къщата, освен ако не го приближите като функционална предпоставка.

Разбира се, нито един човек не прекарва много време в коридора си - основната му функция е да осигури възможност за преместване на апартамента от една стая в друга. Но можете да превърнете коридора от комунално съоръжение в една от най-важните части на всеки дом.

Основният елемент в предоставянето на този цвят на живот в помещението е компетентното осветление, което трябва да бъде колкото е възможно по-естествено. Ако не е възможно да се осигури коридор с естествена светлина, струва си да си помислите дали да отворите вратата или "вътрешните прозорци" в другите стаи, където има естествено осветление. Равномерно осветеният дълъг коридор изглежда почти толкова лош, колкото коридорът с тъмно осветление. Осветлението трябва да подчертава колкото е възможно по-характерните елементи на коридора, като например картини, телефони, библиотеки, столове.

Тези характерни подробности ще ви позволят да направите нещо повече от просто да вървите по коридора. Можете да получите книгата от рафта, да използвате телефона или да се наслаждавате на снимката. Но тъй като коридорът все още ще бъде използван като комуникационен инструмент, не си струва да го препълните с разсейващи подробности, така че наистина ще бъде трудно да се движите и това ще представлява реална заплаха. Винаги имайте място за достъп. Ако на масата трябва да се промъкнеш настрани, трябва да я премахнете.



Ако наистина се нуждаете от допълнително пространство, трябва да помислите за използването на коридора като още една стая. Отвореното пространство в коридора - в далечния ъгъл или в нишата може да се използва под формата на учебно заведение, работилница или малка площ за готвене.

Друга възможност за използване на това пространство е да се съхраняват неща като велосипеди, книги или инструменти там. В коридора могат да се държат и тежки улични дрехи и обувки.

Ако подът в коридора е точно същият като в съседните помещения, коридорът ще изглежда като продължение на тези помещения, а не отделна част от къщата.

Ако искате да направите ясно разграничение между съседните стаи и коридора, ще бъде достатъчно да подмените подовата настилка. Или запазете вратите в тези стаи затворени.

Е, за да допълни интериора на коридора, можете да поръчате мебели по старите дни на сайта mebel-starinka.ru. Само там ще намерите бързото производство на мебели по поръчка на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Оформлението на старо имение или имение в класически стилОформлението на старо имение или имение в класически стил
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Проектиране на коридор
© 2021 BggeHat.com