Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкус



Първото нещо, което човек вижда в апартамент или къща, е коридор и коридор, затова е желателно външният им вид да оставя приятно впечатление за собственика. На съвременния пазар на строителни материали има всичко необходимо за извършване на ремонти в коридора - таванът на който също се нуждае от довършителни работи. Един от най-приемливите варианти за нейното проектиране по отношение на разходите и външния вид е създаването на структура на напрежението.

отколкото да подреждате тавана в коридора
Решете какво да правите таван в коридора, и преди да направите поръчка, много клиенти се опитват да проучат подробно предимствата на тази технология и нейните недостатъци - информация за това може лесно да бъде намерена от всеки интернет потребител, както и да гледате видео по тази тема. За да инсталирате структура на опън в коридора, можете да го направите на всеки етап от ремонта.

Проектиране на стрелкова система

Независимо от това къде ще бъде произведено таван довършителни - в коридора, дневни и задни стаи, структурен дизайн на системата за опъване - мрежа от полиестерни влакна или PVC фолио опънати между автомати, монтирани на периметъра на помещението (виж снимката).. В резултат на монтажа на опънат таван се получава идеално равна повърхност.

таван в тесен коридор
Заедно с монтажа на конструкцията таванът се осветява в коридора и по този начин въпросът се решава с подреждането на осветлението в тази стая. Но тук е необходимо да се следват препоръките на експерти, според които тъканта е изработена от PVC или полиестерни филми не могат да се използват, ако имате намерение да инсталирате осветителни тела, които мощност надвишава 50 W, както е в прекомерна топлина тъкан има тенденция да се деформира.
Ако стаята има голяма площ, тогава изработеният таван за разтягане ще се състои от няколко ленти, свързани чрез метод на запояване. Местата на ставите им по правило са невидими, но тъй като ширината на коридора е незначителна, използваното платно обикновено е непрекъснато.

Предимства на опънати тавани

Нарастващата популярност на системите за напрежение е напълно разбираема, тъй като те имат значителни предимства. На първо място, не е необходимо трудоемкото и отнемащо време подготовка на основното припокриване - няма нужда да се запълва основата и да се постави върху нея. Независимо от наличието на дефекти върху плочите, листът за опъване ще има идеална повърхност, както е на снимката.

двоен таван в коридора
Тъй като не е необходимо за подготвителни мерки, окачения таван в малката зала или голяма площ е монтирана в най-кратки срокове - няма нужда да чака до суха мазилка и шпакловка пълна полимеризация. По този начин, за да се изпълни целия комплекс от произведения, за да се установят опънати тавани в коридора без прах и планини от отломки, отнема само няколко часа.
Възможно проектиране таван в коридора и коридорът е толкова разнообразен, че е възможно да се създаде уникален интериор дори в тези стаи. И ако добавите към това достойнството на опъна таван като функционалност и простота в грижите, тогава най-доброто решение, според експерти, не съществува. Благодарение на здравината и здравината на тези системи, те в известна степен предпазват от течове на вода от апартамента, разположен на пода по-горе.

проектиране на тавана на коридора и коридора
Не може да се пренебрегне предимството на издръжливостта - техният експлоатационен живот днес е най-значимият от всички съществуващи видове покрития. Фирми - производители на структури за напрежение осигурете минимална 10-годишна гаранция.

Недостатъци на опънати тавани

Има няколко недостатъка на опъващите структури:
  • висока цена, която започва от няколко десетки конвенционални единици на квадратен метър;
  • сложността на инсталацията е не само многоетажен таван в коридора, но само професионалисти на едно ниво трябва да го инсталират, не е лесно да се направи това сами;
осветление на тавана в коридора

Проектиране на тавани в коридора

Внимателният дизайн на опънати тавани в коридора помага визуално да направи стая над или под по необходимост. Може да се подчертае в конструкцията на целия интериор.

опъвам таван в дълъг коридор
Благодарение на правилното решение е лесно да се трансформира пространството на необитаеми помещения отвъд разпознаването. Цветът на тавана в коридора с ниско разположено припокриване трябва да бъде светъл, а листът за опъване трябва да има лъскава повърхност с огледален ефект и след това да изглежда много по-висок.
Но удължителният таван в тесния и високия коридор трябва да бъде настроен да матира тъмни тонове и в резултат стаята ще изглежда по-пропорционална, тъй като височината визуално ще намалее. По този начин таванът в тесен коридор не може да бъде направен лъскав.

черен протяжен таван в коридора
Когато в дълъг коридор е създаден простиращ се таван, обичайно е да се инсталират многостепенни структури, в които осветлението играе важна роля (за подробности: Осветителни опънати тавани: дизайнерски опции). Освен това таванът на две нива в коридора позволява зонирането му
Успешното решение при създаването на дизайни на много нива е използването на съчетаване на контрастни цветове. Например, черен таван в коридора ще се превърне в ярка детайлност във вътрешността.

Монтаж на системи за опъване в коридора

Вижте видео материалите по реда на създаване на опънати тавани в коридора и се уверете, че трябва да бъдат направени от специалисти, които можете да намерите на сайта.
Редът на тяхното инсталиране е както следва:
  • Коридорът е маркиран с ниво. От основата на припокриването е необходимо да се оттегли с 2 до 3 сантиметра, ако не е планирана инсталация на вградени осветителни устройства. В същото време ъглите се измерват в коридора за свързване на закопчанията на платното и неговото изравняване;
  • върху линии за маркиране с помощта на дюбели с втулки (метални или пластмасови)

    монтаж на опънат таван в коридора
  • с помощта на топлинен пистолет, въздухът в коридора се нагрява до 40 градуса, след което листът се развива и започва да се поставя в монтажния профил;
  • тогава стаята загрява до 60 градуса, което придава на филма еластичността, необходима за разтягане и последващо закрепване -

  • след като мрежата е фиксирана, тя е снабдена със запушалки за покриване на точките за закрепване и са инсталирани осветителни устройства. Всичко, инсталационната работа е завършена. Не забравяйте да прочетете: Как да се измие опъвам тавани.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванът в коридора избира вида на декорациятаТаванът в коридора избира вида на декорацията
Таван в коридора, като изберете най-добрия вариантТаван в коридора, като изберете най-добрия вариант
Кой таван да се направи в коридора е изборът на стилКой таван да се направи в коридора е изборът на стил
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
© 2021 BggeHat.com