Кой таван да се направи в коридора е изборът на стил



Като правило, последният етап на ремонт в апартамента е монтирането на таван в коридора. Това е напълно оправдано, защото, за да се запазят всички елементи на интериора в другите стаи в оригиналната му форма, реставрацията на коридора се оставя в последния момент. Въпреки това, след завършване на ремонтите в останалата част от помещенията, не се отпуснете, защото залата е първото нещо, което гостите виждат. И първото впечатление трябва винаги да бъде възможно най-съвършено и перфектно.

Варианти на тавани в коридора

Модерният пазар на строителни материали предлага богат избор от покрития таван в коридора, да не говорим за снимки и видео проби.
По принцип и като цяло можете да разделите всички опции на два вида:
  • Какво се монтира на основната повърхност на тавана;
  • Какво е свързано с предварително сглобени структури.
окачени тавани в коридора
Първият, от своя страна, се подразделя в зависимост от използваните материали в покритието, за:
  • кал,
  • боядисване;
  • тапети;
  • довършителни с тавани;
  • завършвайки с декоративна мазилка.
Горепосочените типове, по един или друг начин, са фиксирани директно към тавана на тавана. Съответно, за да се осигури най-гладка и висококачествена повърхност, е необходимо да се подготви основно повърхността на основата, а именно да се отърве от следите от предишния финиш и след това да се грундира.
Що се отнася до втората група, нейните елементи са разделени и на:
  • пластмасови панели;
  • гипсокартон и многостенни тавани;
  • опънати тавани.
таван в тесен коридор
Такива варианти на тавани изискват определено разстояние между панелите и основната повърхност, които за разлика от предходните не изискват специална подготвителна работа.

Какъв е таванът, направен в коридора: подготвителна работа

Както беше казано по-рано, за най-идеалното въздействие, основата трябва да се подготви предварително за последващи ремонтни дейности.
Стандартното припокриване на бетон по правило трябва да се изготви, както следва:
  • Почистването на повърхността до бетона, старата замазка е замъглена, боята е обелена с метална четка и старият тапет е свален със шпатула.
  • След това основната повърхност се обработва с грунд.
  • След това, използвайки нивото на тавана, са прикрепени профили за местоположение, които ще помогнат да се създаде референтен показател за процеса на тавана на гипса.
  • Директна мазилка, чието изравняване е направено чрез прилагане на специални правила за стелажи.
пластмасови тавани в коридора
Трябва също да се има предвид, че след процеса на мазилка е пълна, премахване на профили на маяци, и формира от кухи профили попълват мазилка смес.
След като мазилният слой е напълно изсушен (времето за изсъхване зависи от качеството на мазилката), е необходимо да се напълни тавана. Ако се използва стандартно замазка, тогава не е необходимо особено гладко покритие на мазилката, в случая, когато се планира по-нататъшно боядисване, добре е да се следи внимателно гладкостта на повърхността. След като приключи подготвителната работа, следващата стъпка е да приключим.

Какъв таван може да се направи в коридора: замазване и боядисване

Най-простият и най-достъпен начин за подрязване на тавана за тесен коридор е оцветяването и боядисването. Независимо от това, трябва да се има предвид, че самите процеси на довършителни работи са много прости, въпреки това те изискват значителна работа на подготвителния етап.
В допълнение, самият коридор е с малки размери, така че има малко място за възможно укриване на дефекти. Ето защо е необходимо да се приведе таванът възможно най-много в процеса на шпакловка, тъй като има огромен шанс да не се крие, а да се подчертаят най-малките дефекти в повърхността.
таван за тесни коридори
Предимствата на този метод са:
  • Максималното спестяване на пространство, за разлика от конструкцията, които изяждат до 40 см пространство.
  • Визуално увеличение на височината на стаята. Особено с помощта на добре подбрана цветова схема. Така например, таванът на светлите нюанси, в комбинация с тъмния под, ви позволява визуално да опънете коридора.

Проектиране на тавана в тесен коридор: декоративна мазилка

Използването на декоративна мазилка също е една от възможните опции за довършване на тавана.
Процесът на кандидатстване е както следва:
  • На предварително измазани основен слой на тавана се прилага декоративни. Необходимо е да се създаде равномерен слой с дебелина 2-3 мм.
  • Веднага след това, използвайки всяка гъба, мистрия или шпатула, украсяваме все още меката мазилка с релеф. Какъв вид облекчение да избереш, то остава по преценка на декоратора - точкова, линейна, вълнообразна - всичко, което само душата може да пожелае.
  • давам декоративна мазилка на тавана напълно суха и след това боя или отидете на слънцето, което се постига чрез преминаване на изпъкналите части с четка или същата гъба.
как да изберете правилния таван в тесен коридор
Вместо оцветяване, оцветяване или мазилка, можете също да използвате тапет или таван. Такива методи също са достатъчно достъпни и с ниска цена.

Таван в коридора на панелите: окачен таван

Вторият тип на тавана също наречен независим, тъй като не е прикрепена към тавана повърхност на самата база, и специално конструиран рамка система, която може да бъде дърво или метал.
Таванът в коридора на панелите се отличава
Процесът на инсталиране е както следва:
  • Приблизително 15-20 см от основната повърхност е поставен първоначален профил по протежение на целия периметър на коридора.
  • Директно към основното припокриване се прикрепят закачалки, направени от галванично желязо.
  • Тогава частите на конструкцията са прикрепени към стелажите, които трябва да бъдат свързани от началния профил един към друг.
  • На рамковата рамка са закрепени гипсокартонени плоскости, или пластмасови. Първият може да се закрепи с винтове за самозатягане, а втората - с всякакъв тип течен нокът или конструктивен сепаратор.
Дизайнът на входно антре и коридор, пример за видео:

Дизайн на тавана в тесен коридор: таван за разтягане

Използването на опънати тавани е една от най-приемливите варианти за завършване на тавана в коридора. Състои се от еластична PVC-плат, която може да се опъне за определено разстояние по таваните.
Този вид таванска повърхност може да се монтира, като се използва следната схема:
  • На периметъра на стените са фиксирани фиксиращи елементи, които ще държат и направляват платното.
  • С помощта на шпатула, изработена от пластмаса или друго неразрушено устройство, поставете ръбовете в жлеба на ключалката.
  • С помощта на конструкторска сешоар или специално отопляем пистолет опъвам таван в коридора, с цел по-нататъшно разтягане до желания размер.
таван дизайн в тесен коридор снимка
Единственият недостатък на придобиването на такъв таван е доста високата му цена, а след това само професионалисти могат да гарантират качество и перфектно гладка повърхност, така че колкото повече бюджетни варианти все още годни тавани от пластмаса в коридора.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванът в коридора избира вида на декорациятаТаванът в коридора избира вида на декорацията
Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
Таван в коридора, като изберете най-добрия вариантТаван в коридора, като изберете най-добрия вариант
Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
» » Кой таван да се направи в коридора е изборът на стил
© 2021 BggeHat.com