Таван в коридора, като изберете най-добрия вариант



Смята се, че ремонтът на коридора не е най-важната от професиите, но поради това често се прави след ръкавите. Въпреки това, този подход е фундаментално погрешен, тъй като коридорът е вход към апартамента и винаги е приятно да влезете в стая с добре поддържан и елегантен вестибюл. Освен това правилният дизайн на тавана в коридора може да увеличи визуално пространството.
таванът в коридора е по-добър
Въпреки това броят на подходите за ремонт на тавана е толкова голям, че трябва да помислите: коя опция ще бъде най-оптималната за коридора?

Таванно промиване

Изглежда, че няма нищо по-лесно, отколкото да се вземе, и да се промият тавана. За да направите това, вие се нуждаете само от замазка, да се подравнявате. Изглежда лесно и просто, но и бюджет, но изравняването на тавана често е много труден и изтощителен процес, особено в стаи с лоши стени.

Оцветяване на тавана

Тази опция не е много по-различна от омазняване. Също така е необходимо да се изравнят таван, мазилка, и само тогава да се отдадат на цветя. Предимството на този подход е пълната свобода на създателя. Ако си спомняте ярка снимка, можете безопасно да направите проследяваща хартия от нея до тавана. Само си спомняте визуалните изображения, които идват на ум. С други думи, такъв таван ще изглежда много оригинален и необичаен.
проектиране на тавани в коридора
Въпреки това, ще трябва да перфектно мазилка и zashpatlevat таван, защото дори малки пукнатини са много забележими на тавана, и боята само визуално те ще се обрати и разширяване.

Таван в коридора, облицован с декоративна мазилка

За да отрежете тавана в коридора, използвайки този метод, е необходимо много манипулиране, което обаче е осъществимо с малко умение:
  • Разбира се, първият етап от монтажа на всеки таван е мазилка на повърхността, която може да се направи малко блъф, но основното нещо е направено.
  • На измазаната повърхност се нанася втората дума от мазилката, предназначена специално за създаване на релеф.
  • След тези операции ще трябва да вземете инструмент на ръка (гъба, шпатула или дърво, метални рендета) и да създадете релефна повърхност декоративна мазилка на тавана.
какъв таван да направиш в коридора
  • Може би има по-модерни тавани в коридора, а не боядисани с необичайно облекчение, но това изглежда страхотно. В допълнение, таванът може да бъде допълнително боядисан. За това при приготвянето на мазилната смес е необходимо да добавите към нея тоник.
  • Освен това има подобни тавани, които изискват боядисване след създаването на необичаен модел. В такъв случай всичко зависи от въображението, защото можете да подчертаете облекчението и леко да го "гасите", като боядисвате тавана с еднакъв нюанс.

    Облицоване на тавана с тапет

    Красивите тавани в коридора са създадени и с помощта на тапети. Ако изберете тази опция, ще трябва да се сблъскате с проблема с избора: за да направите пространството по-голямо или по-уютно, но по-малко, отново визуално. В първия случай, това развитие е възможно с избора на тапет на въздуха тема, защото небето цвят тапет ще отнеме пространството нагоре. Ако покриете еднакво цялата стая, можете да постигнете обратния резултат.
    красиви тавани в коридора

    Плочки с плочки в коридора

    PVC модули перфектно се вписват в тавана в коридора: кой е по-добрият вариант, отколкото евтин и сладък? Плочките идеално покриват малки дефекти в повърхността, освен това могат да бъдат с различни цветове, текстури и размери.
    PVC модулите ще бъдат намерени в почти всеки голям строителен магазин, така че проблемите, къде да се предприемат и как да се намерят няма да възникнат. Плочките не харесват влагата, но в коридора не трябва да бъдат в излишък. Разбира се, този вариант е леко бюджетен, така че не трябва да очаквате прекомерен лукс на тавана, но той ще осигури равномерност и елегантност.
    Варианти на дизайна на коридора, примери за видео:

    Окачени тавани в коридора

    Подобни структури са окачени на рамката, която трябва да се подготви предварително, така че таванът да намали височината на помещението с десетки сантиметра, или опъвам таван в коридора. Обаче, най-любопитно е, че висящият дизайн визуално увеличава размера на вестибюла, а ако е и на много нива, той просто ще бъде отличен резултат.
    таван в коридора, който е по-добре да избирате

    Разбира се, възниква въпросът: как да направите тавана в коридора със собствените си ръце?

    Можете да го монтирате като вършите някаква работа, но първо имате нужда от строителни материали:

    • Метални водачи (2,7 x 2,8 см) и профили за монтиране на рафтове (6x2,7 см)
    • Окачена конструкция, състояща се от прави профили
    • Кръстосани съединители, наречени "раци"
    • Самонарезни винтове
    • гипскартон
    как да направите тавана в коридора съвети
    След като се получи необходимото оборудване, можете да продължите към най-трудната част - инсталация:
    • Всичко започва с маркирането. В допълнение, трябва да се помни, че поставянето в тавана кухина на тела ще увеличи височината на тавана с няколко сантиметра. Ако осветлението няма нужда от изпълнение на тавана, то височината на тавана ще бъде в диапазона от 5 до 10 см.
    • С помощта на ниво е необходимо да се отбележи хоризонтът на тавана, тъй като поставянето на тавана в една равнина е от голямо значение.
    • Боята ще помогне при маркирането на паралели по коридора. Освен това е необходимо да се фиксира профилът на окачването, като се използват дюбели с пластмасови ръкави. Задвижете се в дюбелите в предварително пробити отвори.
    • След това ще трябва да прикачите водач към окачването. Ще бъде необходимо да се огъват свободните краища на окачването нагоре, към тавана, за да не се пречи на по-нататъшната работа. Ако дължината на профила не е достатъчна, възможно е да го закрепите заедно с метална вложка.
    какъв таван да се направи в коридора съвети
  • Ние свързваме напречните греди с надлъжно използване на "раци".
  • След подготовката на рамката можете да продължите с обшивката таван от гипсокартон в коридора. Предварително е необходимо да се провеждат окабеляването, тъй като този проект няма да позволи това да бъде направено в бъдеще, без да се нарушава структурата.
  • Гипсовите плоскости се закрепват към водачите с помощта на самонарезни винтове. Последните трябва да бъдат внимателно навити, за да не се повреди деликатната покривка на тавана.
  • Необходимо е да се извършват манипулации на изхода на окабеляването за осветление. Това се прави в предварително подготвени дупки в плочи от гипсокартон.
  • След приключване на всички работи по монтажа на рамката и плочите е необходимо да се пристъпи към шпакловка. Съществуващите шевове в ставите трябва да бъдат защитени със специална лента. След това, шпакловка за боя. Има моменти, когато има значителни нередности по тавана. Може да се наложи да ги отстраните с гипс.
  • как да изберем тавана в коридора
    Гипсокартоновият дизайн на таваните в коридора ще добави необичайни форми и височини във всеки коридор. Освен това този материал лесно маскира видими повърхностни дефекти, като просто ги скрива зад конструкцията. Ако едно ниво не е подходящо, след като сте натъпкали ръката си с инсталирането на първата, можете да продължите с инсталирането на следващите, като използвате подобни модели (прочетете също: "Какъв таван да се направи в коридора: изборът на стил").
    Горепосочените опции ще помогнат да се определи кой таван да се направи в коридора. Те се различават в разходите както на финансовите, така и на физическите, но всеки от тях може да добави нещо необичайно към вестибюла. В допълнение, красив вестибюл - ключът към успешни ремонти в целия апартамент, защото ще бъде обидно да не продължи да обновява помещенията в един и същ, отличен дух!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таванът в коридора избира вида на декорациятаТаванът в коридора избира вида на декорацията
    Кой таван да се направи в коридора е изборът на стилКой таван да се направи в коридора е изборът на стил
    Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
    Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
    Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
    Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
    » » Таван в коридора, като изберете най-добрия вариант
    © 2021 BggeHat.com