Къде и как да подредим входа на къщата?

Къде и как да подредим входа на къщата?

На етапа на проектиране на къщата неизбежно възниква въпросът - къде да поставим входа. Това е много важен архитектурен елемент. Освен практичност и удобство, е важно да се превърне в изразителен за къщата като цяло. Ето защо трябва да се обърне голямо внимание на дизайна му.

Входът на къщата не е просто веранда и врата. Това е целият комплекс, който освен всичко друго включва вестибюл, платформа пред входовете, визьор над верандата и други елементи. Понякога дори се правят няколко вписвания и всеки от тях в този случай има своите особености. Но за малка къща с площ до 100 квадратни метра, един вход е достатъчен, особено ако нямате възможност да се грижите за защитата на обекта.

Ако в къщата има мазе или приземен етаж, тераса и зимна градина, а след това да изисква допълнителни входове (за отдих и икономически), но те ще бъдат от решаващо значение за не само естетика като практичност.



Главният вход не трябва да бъде разположен в центъра на предната стена на първия етаж. Тя може да бъде преместена надясно или наляво, понякога тя е разположена дори на ъгъла на къщата. Но във всеки случай той трябва да е пред входа на обекта. Понякога архитектите го подреждат на страничната фасада, но това е по-малко удобен вариант. Мястото на входа срещу портата абсолютно не е опция. Ако сайтът е малък и не може да се движи в къщата от пешеходната част и още повече, че от пътя, както и в сградата на живот ще се комбинира с главния вход, тя е по-добре да я преместите наляво или надясно, за да се създаде частна зона в предната част на къщата.

Поставянето на главния вход в средата на фасадата е техника, характерна за класическата архитектура. Това решение винаги дава на сградата стабилност и почтеност. Въпреки това, за модерни сгради асиметричното вписване се счита за най-добрият вариант.

Ако къщата има гараж, главният вход е поставен по-близо до нея, така че бързо можете да влезете в коридора. Понякога в гаража те правят допълнителен вход - икономичен (но само ако през него можете да влезете в кухнята или на приземния етаж). Ако има тераса, но няма възможност да направите два входа, можете да правите без отдих и да направите основния вход на къщата през терасата.

Е, ако се интересувате от вилата асансьор wellmaks - посетете сайта energy-lift.ru. Само там можете да поръчате пътнически асансьор на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на двуетажна къща от 100 кв. МОпции за оформление на двуетажна къща от 100 кв. М
Оформлението на двуетажна къща с площ 9x9Оформлението на двуетажна къща с площ 9x9
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Оформлението на къщата 9x12Оформлението на къщата 9x12
Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерияОформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Оформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотатаОформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотата
Интересна оформление на къщата с прозореца на заливаИнтересна оформление на къщата с прозореца на залива
Удобно разположение на двуетажна къща с подземен етажУдобно разположение на двуетажна къща с подземен етаж
Оригиналното оформление на малка двуетажна къщаОригиналното оформление на малка двуетажна къща
» » Къде и как да подредим входа на къщата?
© 2021 BggeHat.com