Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия

Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия


Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия осигурява не само външна структура, но и вътрешна подредба на помещенията. Този тип сграда е подходяща за семеен живот, състоящ се от 5-7 души, които имат свой собствен автомобил. успешното вътрешното оформление на къщата привлича специално внимание в организирането на оранжерията, спортната зала, както и сауната, която се намира в сутерена на двуетажна вила.

Изненадващо е фактът, че с такова натоварване на първите етажи, можете да създадете втори - просторен и безплатен, който ще бъде изключително жилищни квартали.

Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия

Къща с приземен етаж, гараж и оранжерия

Оранжерия: как да се запази красотата вътре в къщата?

Оранжерията в къщата е отделна стая за съхранение на растения, които изискват специални грижи и условия за растеж. Дори през лятото голям брой южни вечнозелени растения и храсти не са в състояние да издържат на стреса на северния климат. Именно поради тази причина хората създават изкуствени условия чрез собствените си ръце, които са възможно най-близо до близките си.

Те включват:

  • добро осветление;
  • висока температура;
  • определена влажност на въздуха.

Като оранжерия може да служи като всяка стая в къщата, обикновен балкон или лоджия, но трябва да спазвате основните изисквания за правилното подреждане. За да могат растенията да се развиват удобно, те ще имат нужда от възможно най-голямо пространство. Този план предвижда местоположението на оранжерията в остъклена веранда, която ще бъде "обърната" на слънчевата страна. Прозорците ще бъдат разположени на изток, те ще бъдат големи без завеси.

Оранжерия в остъклената тераса

Оранжерия в остъклената тераса

Въпреки това, дори и през зимата осветлението ще бъде малко, а през лятото, напротив, прекалено много. Поради това парниковата къща трябва да бъде оборудвана с допълнителна система за осветяване и потъмняване. За първата версия се използват специализирани лампи с високо налягане. За потъмняване, най-добре е да купите светлинни щори.

оранжерия в частна къща

Голям брой характеристики на оформлението ще зависят от организацията на оранжерията. Например, въпреки факта, че времето на годината извън прозорците, постоянната температура на въздуха в тази стая трябва да бъде от плюс 10 до 25 грама. Целзий. И така, важните изисквания за декориране на оранжерия включват:

  1. Наличие на постоянен източник на топлина. Тя трябва да бъде хранена равномерно на всеки квадратен метър.
  2. Топлината трябва да остане вътре, а прозорците могат да помогнат в това. Те ще служат не само като източник на светлина, но и ще запазят топлината, без да позволяват проникването на външни условия. Поради тази причина остъкляването трябва да е двойно или изолирано.
  3. Необходимо е да се следва затоплянето на стените, запечатвайки шевовете на цялата конструкция. Като материали за изолация се препоръчва използването на плочи от минерална вата, тъй като те не се гниет с времето, огнеупорни и много леки.
  4. Температурата на въздуха трябва да бъде регулирана. Най-простият изход е да вентилирате с помощта на вентилаторите.

Космическо планиране

На входа на къщата наемателят незабавно влиза във верандата от затворен тип. Тя е разделена на две стаи:

  1. Коридор, водещ към сградата.
  2. Зимна градина с оранжерия в който можете да стигнете през стъклената врата.
разпределение на партерния етаж

оформление на подовата настилка, от която можете да направите отлична зона за отдих

Веднага щом минете по коридора, през вратата влизате в залата (32,3 кв. М.). От там можете да отидете в хола (51 кв. М.), И от там можете да стигнете до него кухня 13.1 квадратни метра. м., но веднага на входа на къщата има тераса. Преходът към кухнята е през отвор в стената. Тъй като тази стена не е носител, отворът може да бъде абсолютно всякаква форма. Между другото, терасата може да бъде достъпна от улицата, така че е възможно да влезете в къщата през хола.




По-нататък от залата отидете в съблекалнята (3.7 квадратни метра), И от там до гаражна къща. Площта му е 42,5 квадратни метра. м. За да преминеш в нея, трябва да преодолееш малка стълби към мазето. Необходимо е неприятните миризми да не влязат в къщата. От залата можете да отидете до обща баня с размер от 4,5 квадратни метра. м., и в офиса, чиято площ е 27,0 квадратни метра. м.

1-ви етаж къща с гараж и тераса

план за 1-вия етаж на къщата с гараж и голяма тераса, на която можете да организирате оранжерия

В коридора има стълбище, водеща към приземния етаж с подземен гараж и до втория етаж. На приземния етаж има килер (4,8 квадратни метра), плувен басейн с душ кабина (22,7 квадратни метра), пещ (8,0 кв. М.) И билярдна стая (23,6 кв. М) , Характерна особеност на това пространство е наличието на стая за почивка. Ето защо, за да преминете и слизате от първия етаж - има два варианта.

Осветлението в мазето е заглушено, само в билярдната стая трябва да има няколко източника на светлина.

Планирайте 2 етажа с фитнес зала

планирате 2 етажа на къщата с фитнес зала

На втория етаж има зала, чиято площ е 28,6 кв. М. м. От него можете да отидете в четири стаи. Две от тях са детски, с размери 14,4 квадратни метра. м., 14.3 кв.м. м и спалня - 22.0 квадратни метра. м. Друга стая е фитнес зала, чийто размер е 24,0 кв. м. м. По желание можете да размените спалните и детските стаи. Също тук се намира в къщата на банята обща употреба, чийто размер е 10,7 квадратни метра. м. И основната характеристика на къщата - оранжерия, площ от 28,4 квадратни метра. м.

Обща информация

Обща площ - 462.8 м2
Жилищна площ - 128.7 м2

Конструкцията е направена от големи блокове (камъни). За строителството се използва монолитна основа. Външните стени се организират от зидария, чиято дебелина е 510 мм. Вътрешната носеща стена е изработена от керамична тухла M150. Всички прегради в сградата са тухлени. Вентилационните канали са изработени от червена тухла с пълна маса. Етаж - твърдо изолиран тип.

Технология на покрива - тавански, за ерекцията се използват меки плочки. Стълбата между подовете е монолитна. Като материали за екстериорна декорация се използват изкуствен камък, керамични кухи тухли, гъвкави плочки. И интериорната декорация може да бъде направена "под тухла", както е на снимката по-долу.

Вътрешен довършителни работи за тухли

Вътрешно завършване на къщата

Препоръки за инженерни решения:

  • Отоплението минава от котела. В стаите има отоплителни радиатори. Почти всички стаи използват топъл под.
  • Водоснабдяването работи от външната мрежа.
  • Чрез котела преминава захранването с топла вода.
  • Електрическото захранване минава през външната мрежа.

Така че, това къща оформление Осигурява настаняване в него през цялата година. Необходимо е да се изпълнят изискванията, които се отнасят до оранжерията. Тя и тя са на приземния етаж, които дават на цялата структура отличителен белег. Неговите собственици няма да се налага да мислят дълго за дизайна на помещенията, всичко трябва да е естествено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
Планиране на елитна къщаПланиране на елитна къща
Отопление на оранжерииОтопление на оранжерии
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
» » Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия
© 2021 BggeHat.com