Таванно проектиране

1Правилно избраният дизайн на тавана е идеална възможност да се промени радикално възприемането на помещението като цяло и по-специално неговия размер. Модерни покрития - цвят, осветление и блясък - изборът е индивидуален.

Най-често срещаният и обичаен начин за козметичен ремонт на тавана е замазка или боядисване. Този метод е използван от дълго време и все още е уместен. След отстраняване и изравняване на повърхността, таванът се боядисва в един тон или разделя помещенията на зони с няколко цвята. Познавайки декорацията на помещението като цяло, таванът може да бъде допълнен с орнаменти и модели, които съвпадат с мотивите на интериорните детайли.

Вариант на евтин освежаващ ремонт са самозалепващите се тавани. В магазините можете да намерите таван от пластмаса от различни цветове и текстури. Монтирайте плочки към тавана със специално лепило. Благодарение на големия брой стилове, които позволяват да се имитират различни материали и гладки повърхности, таванните плочки - подобно на таванското покритие, ще задоволят всеки дизайн на вашия интериор.

Просто един общ и съвсем традиционен тип дизайн на тавана - поставянето му с тапет. Цветовите решения са неограничени, но е за предпочитане да се предпочитат цветовете на леглото без ярки снимки. Ярките цветове и големите мотиви могат да намалят визуално пространството в стаята.



Неравномерният таван в нашето време също не е проблем. С гипсокартон, таванът може не само да бъде изравнен, но и да се създават многослойни структури с различни форми. Крайният завършек на тавана на гипсокартона може да бъде всеки, както боядисване, така и лепене.

Друг вид декорация - панели и тавански стелажи. Но този вариант е по-подходящ за офиси и обществени места, отколкото за завършване на жилищните помещения. Отвън може да изглежда, че монтирането на такъв таван е много проста, но както показва практиката, по-добре е да се обърнете към специалистите. Готовият таван може да бъде боядисан.

Скъп, но популярен - опъвам таван. Вие избирате оцветяването и текстурата, специалистите провеждат необходимите измервания и инсталират рамка, върху която се простира полимерният филм, с избрания от вас дизайн.

Основата за избор на типа таванно покритие често е показател за неговата устойчивост на влага. Всеки от горния таван е повече или по-малко подходящ за конкретна стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
Простри таваниПростри тавани
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
» » Таванно проектиране
© 2021 BggeHat.com