Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт



Неотдавна не трябваше да губите време да мислите за интериорния дизайн на вашия дом. Пазарът не разполага с толкова разнообразие от материали за довършителни работи, които съществуват сега, така че всички апартаменти изглеждаха същите. Но сега според ситуацията в къщата не е трудно да се преценят личните предпочитания на своите наематели, техния характер.
Дизайнът на таваните в апартамента засяга възприемането на общата атмосфера. Независимо от стила на интериора, трябва да се обърне специално внимание на таванските повърхности. Ако те бъдат успешно издадени, помещенията ще изглеждат по-високи, по-просторни, удобни. Обратно, небрежното завършване на тавана може да разваля впечатлението дори от най-луксозната стая.
таван дизайн от собствените си ръце
Ето защо декорация на тавани в апартамента не е лесна задача. При избора на подходящ дизайн трябва да вземете предвид стилистиката на стаята, нейните технически параметри и функционална цел. По-просто е случаят с дизайна на просторни, високи стаи, но ако височината на тавана и общата площ оставят много да бъдат желани, обхватът на възможностите е силно стеснен. Но във всеки случай, можете да създадете уникално, зашеметяващо въображение на интериора, например, като например на снимката.

Избор на довършителни материали

Като мислите за вариантите за проектиране на тавани и за избора на довършителни материали, трябва да вземете предвид изискванията, наложени върху тях.
Те са разделени на следните групи:
  • санитарни и хигиенни;
  • финансово;
  • функционалност;
  • технологии;
  • естетика.
Материалите, използвани за ремонт на жилищни помещения, трябва да бъдат безопасни за здравето, лесни за поддръжка и употреба, приемливи за психиката. Разбира се, добре е, когато окончанието доволно око, но не забравяйте за функционалната цел на стаята. Създаването на тавана на тавана със собствените си ръце, трябва да вземете под внимание характеристиките на работата на стаята. Например, дизайнът на шкафове няма да бъде на място в спалнята, а за банята те се вписват перфектно. И обратното, в спалнята, таванът може да бъде залепен с тапети, но в банята бързо падат зад повърхността.
проектиране на наклонени тавани
При избора на дизайн трябва да се вземат предвид и технологичните особености. Днес има различни окачени тавани, които могат да бъдат истински шедьоври на изкуството. Но когато ги инсталирате, е важно да следвате точно всички инструкции, затова често е невъзможно без услугите на специалисти.
Друг важен критерий при избора на вида покритие са финансовите разходи. Пазарът предлага огромна гама от строителни материали, така че винаги можете да изберете един възможност за завършване на тавана в апартамента, който е идеален за интериора на помещението и в същото време ще бъде достъпен по отношение на стойността.

Опции за таван

Понастоящем има различни опции за дизайн на тавана. Сред тях има както прости технологии, така и сложни технологии. Съвременните начини на довършване позволяват създаването на невероятни таванни структури - всичко зависи от финансовите възможности и личния вкус.
варианти за проектиране на тавани
Проектирането на тавана може да бъде както следва:
  • кал,
  • боядисване;
  • залепване на тапети;
  • монтаж на тавани;
  • създаване на опъвам таван;
  • монтаж на окачена конструкция.
Всеки вариант има своите предимства и недостатъци.

Измиване и боядисване

Това са най-достъпните начини за довършване на тавана. Вътрешният дизайн тавани е проста, но понякога техническите характеристики на помещенията не позволяват използването на други опции, например, окачени конструкции. Много време изисква привеждане в съответствие - варосан или боядисан таван изглежда добре само ако основата е напълно плоска.
проектиране на тавани в частна къща
Дизайнът не изглежда скучен и обикновен, трябва да изберете правилно цвета на боята - таванната повърхност трябва да е подходяща за други елементи на интериора. Използвайки няколко цвята, можете визуално да разделите помещението на отделни функционални зони.

Лепене на тапети

Тази опция за довършителни работи е много по-трудна, отколкото омазняване и боядисване. Необходимо е правилно да се измери платното, да се избере правилното лепило, за да се залепи тапетът до тавана. Трудно е да го поставите сам. Съвременният пазар предлага тапети от различни материали с различни дизайни, така че възможностите за проектиране са доста големи. За всеки вид кърпа се нуждаете от определена лепилна композиция. При избора на материала е необходимо да се вземе предвид предназначението на помещението и условията на работа. Например, конвенционалните хартиени тапети в кухнята няма да запазят красив външен вид за дълго време, но стъклените стени няма да страдат от промени в влажността и температурата - те дори могат да бъдат измити.
Дизайнът и цветът на тавана трябва да бъдат дискретни, да не привличат специално внимание. В противен случай припокриването ще "смаже". Дизайнът на тапетите се използва за всеки интериор. Например, за да се създаде класически интериор на двореца, таванът е залепен с тапети от пастелни тонове с едва забележими шарки и украсени с циментова замазка.
таван дизайн в съвети апартамент
В допълнение към тях се използват леки полиуретанови плочи. Те имат сложен релеф и са прикрепени към повърхността със специално лепило. Плочите имат различен дизайн и цвят, така че е лесно да се създаде красив таван, независимо от стила на интериора.

Простри тавани

Уникалният и елегантен дизайн на таваните в апартамента ви позволява да изработвате разтегателни тъкани. Понастоящем производителите предлагат повече от сто нюанса на плат, които са изработени от PVC фолио или специална тъкан. Има различни текстури, имитации на скъпи материали, като дърво, мрамор, кожа. Всичко това позволява да се реализира най-фантастично дизайнерските тавани. В допълнение, опънати тавани често се комбинират с окачени конструкции.
Модерните технологии позволиха да се приложи върху платното на всяка картина и дори на цялата картина. Най-често поръчват продукти с изображения на цветя, природа, облаци и звезди. В детската стая можете да направите таван, върху който са рисувани героите от карикатури.
дизайн таван себе си съвети
Недостатъците на системите за напрежение са невъзможността за тяхната самоинсталация и доста висока цена. Но трябва да се има предвид, че при правилна работа, таванът ще продължи няколко десетилетия, без да се налага ремонт и без да се губи изящният му външен вид.
Опции за проектиране на таван, вижте примерите за видеоклипа:

Окачени конструкции

Окачените системи имат широк вид, но са трудни за инсталиране. За монтаж не е необходимо да изравнявате повърхността. Дизайнът на наклонени тавани от гипсокартон може да бъде много различен, защото този материал е в състояние да приеме различни форми. Често се нареждат монтажни многовредни криволинейни структури. Гипсокартонът е прикрепен към специална рамка от метални профили.
Предимствата на тези тавани включват следните характеристики:
  • те позволяват да се реализират всякакви идеи за дизайн;
  • всички комуникации, неравномерност на основната повърхност са скрити зад конструкцията;
  • има възможност за създаване на сложна и ефективна система за осветление;
  • гипсокартонът има отлични свойства: пожарна безопасност, екологична чистота, издръжливост.
как да изберем интериорния дизайн на таваните
GKL след замазка може да бъде боядисан, wallpapered с тапет, използвайте различни декоративни елементи.
Използвайки гипсокартон, дизайнът на тавани в частна къща изглежда невероятно. Височината на помещенията в домакинствата обикновено е голяма, така че е възможно да се създадат шикозни многоетажни структури. В апартаментите височината на таваните често оставя много да се желае - ако е по-малко от 2,5 метра, тогава идеята за инсталиране на окачени тавани трябва да бъдат изоставени.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стандартна височина на тавана в апартаментаСтандартна височина на тавана в апартамента
Бетон таван в интериора на популярните варианти декорацияБетон таван в интериора на популярните варианти декорация
Как да проектираме дизайна на тавани в детската стаяКак да проектираме дизайна на тавани в детската стая
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Таван в стила на високите технологии - модерно решениеТаван в стила на високите технологии - модерно решение
Как да изберем мебели за нов апартаментКак да изберем мебели за нов апартамент
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Ремонт на апартаменти от професионалисти е комфорт и комфорт във вашия домРемонт на апартаменти от професионалисти е комфорт и комфорт във вашия дом
» » Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
© 2021 BggeHat.com