Бетон таван в интериора на популярните варианти декорация

Бетонният таван във вътрешността доскоро се счита за признак на лош вкус. Но днес всичко се промени. Почти всяка повърхност в къщата или апартамента може да бъде украсена с бетон, защото е идеално комбинирана с други обикновени материали и ви позволява да създадете атрактивен, естетически и необичаен дизайн.

Какви са тънкостите на използването на бетон в дизайна на помещенията

Изминало е много малко време, тъй като бетонните повърхности са оставени без допълнително облицоване само в производствени помещения и други помещения, чиято привлекателност не е имала високи изисквания. Съвременната популярност на бетона до голяма степен се дължи на появата и разпространението стилове на таванско помещение, минимализъм, индустриализъм и др. Тези конструктивни указания доказват, че бетонът в интериора може да бъде привлекателен, подчертава индивидуалността на собственика на апартамента.

Популярността на бетона до голяма степен се дължи на разпространението на стила на таваните, минимализма, индустриализма и други

Популярността на бетона до голяма степен се дължи на разпространението на стила на таваните, минимализма, индустриализма и други

Бетонът има много предимства, които стават причина за неговата нарастваща популярност. Основните предимства на материала са:

  • ниска цена;
  • екологична съвместимост;
  • устойчивост на влага;
  • пожарна безопасност;
  • устойчивост на появата и разпространението на мухъл.

В допълнение, бетонните стени във вътрешността могат да служат като великолепен фон за всички видове светли декоративни елементи и орнаменти, например, снимки и картини.

С какво се съчетава материалът - правилата за създаване на хармоничен интериор

Бетонът в интериора определено ви позволява да реализирате нестандартни идеи и дизайнерски стаи за различни цели. Въпреки това, стаята не може да бъде естетически приятна, ако подът, стените и таванът са монохромни и монотонни и това правило винаги работи, без значение какви строителни и облицовъчни материали се използват. За хармоничен дизайн на помещенията е необходимо да изберете елементите на дизайна, които ще декорират интериора, ще бъдат добре комбинирани с бетонни повърхности.

Комбинация от бетон и метал

Комбинация от бетон и метал

Практиката показва, че е най-добре да комбинирате стоманата с бетонни стени и тавани. Тези материали съответстват не само на взаимно, но и на много модерни индустриални стилове. С тяхна помощ можете да създадете груби, но привлекателни интериори. На фона на бетонните стени изглеждат чудесни железни тръби, различни ковани изделия, хромирани декорации и декор. За да се гарантира, че тръбите на бетонната повърхност изглеждат най-изгодни, те трябва да бъдат хромирани или покрити с лъскави материали.

Можете да украсите стаята не само със специално закупени елементи, но и с естествени детайли за всеки апартамент. Съвременните минималистични и промишлени направления често включват използването като декорация на разнообразно оборудване, оборудване и дори инсталирани в помещенията на инженерните комуникации, които сега не се приемат за скриване в стените.

Освен това, за украса на бетонни стени можете да използвате обекти с отразяващи и огледални повърхности. Изобилието от такива елементи в интериора ще му даде модерен външен вид, ще направи стаите стилни и визуално по-просторни.

Дърво с метал

Дърво с метал

Не бива обаче да се мисли, че бетонът се комбинира добре само с промишлени, студени елементи. Един от най-подходящите материали за декориране на бетонни повърхности е естественото дърво. Дървото и бетона ще създадат контрастен интериор, съчетаващ студа и топлината, съвременните тенденции и традиции в дизайна на жилищните помещения. Работата с такава комбинация обаче не е лесна.

Бетон таван и осветление - как да поставите лампите



Модерният интериор е не само материали от стени и тавани, използвани декоративни елементи и орнаменти, но и мебели, уреди, както и инженерни комуникации, инсталирани в стаите. Една от най-важните системи за комфортен живот, която в този случай значително влияе върху визуалната привлекателност на помещенията, е осветлението.

Бетонният таван е много важен за осветяване по такъв начин, че да не изглежда прекалено мрачен, не прави стаята визуално по-малко просторна и тежка. Има голям брой различни лампи и лампи, използването на които ще даде обрат на помещенията. При избора на осветителни тела, помислете не само за вида на таванното покритие, но и за целия стил на декорация. При индустриалните стилове са подходящи сложни системи за осветление, включително различни отделни устройства за осветление с ниска мощност.

Такава осветителна система в апартамента може да приеме:

  1. 1. Поставяне на стандартни лампи с нажежаема жичка без плафони върху най-важните работни зони в стаите - над масите, до мека мебелите.
  2. 2. Монтаж на халогенни прожектори като локално осветление. Такива устройства не само създават необходимата светлина за хората, но и подчертават печелившите качества на интериора.
  3. 3. Инсталиране LED лента светлина за подчертаване на важни елементи от интериора. Лентовите ленти могат да се монтират в близост до рафтове, телевизори, по периметъра на первази и в други части на жилищната сграда.
Един от вариантите на осветителната система е локалната инсталация на халогенни прожектори

Един от вариантите на осветителната система е локалната инсталация на халогенни прожектори

Но стандартът, познат на всеки полилей като централен елемент на осветителната система за индустриални стилове, е напълно неподходящ.

Облицовъчни повърхности - най-популярните средства за стени и тавани

Въпреки многобройните предимства на бетона в интериора, не всички собственици на къщи и апартаменти се съгласяват да напускат такива повърхности без допълнително завършване. В това няма нищо изненадващо, не всеки обича индустриалните стилове. За щастие, за облицовката на бетонни стени и тавани можете да използвате огромен асортимент от материали за довършителни работи, различни по визуални качества, технически характеристики и разходи.

Така че, сред най-популярните начини за слагане на бетонни тавани, има две:

  1. 1. Измиване. Най-бюджетната и проста версия на покритието на тавана, която включва покриване на повърхността с вар или варовик хоросан. Идеално гладък и чист бял таван може да се направи, като се покрие с два или три слоя варовик. Ако искате да дадете различен цвят на повърхността, можете да добавите подходящо багрило към варовика.
  2. 2. Живопис. По-скъп, но не по-малко прост начин за украса на тавана. Почти всяка боя може да бъде боядисана бетон, давайки на повърхността необходимите визуални характеристики. Можете да рисувате тавани с четка, спрей или валяк.

Сред най-популярните начини за декорация на бетонни стени са следните:

  • оцветяване;
  • опаковъчна хартия;
  • покритие от PVC панели;
  • тапицерия с дървени панели.

Бетонните повърхности в интериора имат огромен брой предимства. Ако те изведнъж ви отеглят, можете да извършвате малки ремонти с минимални финансови инвестиции, покриващи стените или пода с подходящ материал за облицовка. Въпреки това, собствениците, които са решили да украсят домовете си в съвременни стилове (таванско помещение, промишлено), много рядко отиват при такава драстична промяна в интериора. Към необичайната красота и естетика на тези стилове, с които свиквате, и те вече не искат да променят нищо в тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Антре като интериорАнтре като интериор
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
Как да изберем най-доброто качество бетонКак да изберем най-доброто качество бетон
Интериорен дизайн Модна тенденция 2017Интериорен дизайн Модна тенденция 2017
Естетичен дизайн и качество на дизайнаЕстетичен дизайн и качество на дизайна
» » Бетон таван в интериора на популярните варианти декорация
© 2021 BggeHat.com