Индустриален бетон и самонивелиращи се подове

Един от основните показатели за качеството на индустриалния под е силата му. Бетонните подове, сами по себе си, са доста силни. Но при условия на повишен стрес или прекомерно влияние на агресивната среда горният слой се опитва да го направи по-трайно. Върху бетона, който се използва за полагане на пода, се добавя горна маса.

Покриването е смес, която помага за укрепване на горния слой на покритието от бетон. В бетонова смес, чиято основа е цимент (PC и HPC), се добавят примеси с повишена якост на удара. Съставките за покриване на бетонни смеси се избират в зависимост от това какви характеристики на готовия етаж трябва да бъдат подсилени.

За укрепване на устойчивостта на увеличаване на натоварването и намаляване на износването на горния слой се избират корундни материали. За бетонови изпитвания средни товари, използвайте кварцови добавки. Ако на бъдещия етаж се очакват много големи натоварвания, се препоръчва да се прибавят метални частици към сместа. Дебелината на горния слой на такъв под, защитена от увреждане, е равна на 3 мм. Днес в компанията "MercuryStroy" можете да поръчате производството на бетонна смес с необходимите характеристики. Тук, за готовия бетон с доставка, цената е доста приемлива, с отстъпки от 300 м3.



Самонивелиращите се подове изискват специален подход при тяхното производство. За хранителната и фармацевтичната промишленост важно изискване е липсата на прах върху подовата повърхност. За повсеместни прахови частици не проникват в стаята, пода се обработва с лак получава - импрегнатор чрез нанасяне с четка, валяк или спрей. Лакът се абсорбира в повърхността на бетона до дълбочина до 5 мм. Така повърхността на пода получава силен защитен филм. Такива подове се използват и в помещения с електронно оборудване, което има различни сензори, много чувствителни към наличието на прах.

Основата за саморазливни подове е изработена от бетон. Почиства се от мазни петна, пясък и отломки, грундирани и излят с приготвена смес, която ще бъде индустриален под. Процесът на изливане на подове е прост и бърз в изпълнението. Има различни съоръжения за изравняване на пода. Цената на такъв под директно зависи от качеството на запълването му. Подът, изработен в съответствие с всички технологични стандарти, има много атрактивен външен вид и високи декоративни свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на бетонни подове на земятаИзграждане на бетонни подове на земята
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слойКак правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
» » Индустриален бетон и самонивелиращи се подове
© 2021 BggeHat.com