Оптичен ефект срещу дефекти в дизайна

оптични ефекти във вътрешносттаМалка стая, ниски тавани или тясно пространство ... Това наистина се превръща в голям проблем, който трябва да бъде решен в процеса на ремонт и вътрешна декорация на помещенията с такива недостатъци. Но съществуват методи, които визуално могат да скрият тези недостатъци.

Необходимо е само да фондова боя и други покрития от материали, подходящи за оцветяване и познаване на оптични ефекти, които могат да бъдат постигнати с тях. комбиниране на метод, използването на различни цветове, техните комбинации, чертожни орнаменти по стените може визуално да увеличите или намалите силата на звука на пространството, увеличавате или намалявате тавана в една стая, да определи други недостатъци.

Малка област е често срещан проблем. Може би - това е най-големият проблем за типичните градски жилища от старо строителство. По-специално, в градски тип апартаменти, неудобството е свързано с малки стаи. За да разрешите този проблем, достатъчно е да използвате наситени ярки цветове в интериорния дизайн. Пастелът с жълт оттенък, бежово и снежнобяло перфектно отразява светлината и освежава стаята. В резултат на това се възприема повече, отколкото в действителност. По същата причина трябва да се опитате да избегнете използването на тъмни и много наситени цветове в покритието, защото в този случай ще бъде постигнат противоположен ефект. Малка стая, боядисана например в тъмно кафяв цвят, ще изглежда дори по-малка.



Ниските тавани са друг много често срещан проблем. Недостатъчната височина на тавана също създава значително неудобство. За да разрешат такъв проблем, професионалните дизайнери използват няколко трика от техния арсенал. Най-често срещаният вариант - таванът е боядисан в по-светъл цвят от стените. Например, неутрален бял или хладен син цвят е подходящ за визуално повишаване на тавана - те създават илюзия с по-голяма височина. В някои случаи това не помага. Тогава добър вариант би било вертикалните ивици по стените на стаята, които визуално ще повдигнат тавана.

Странно, много високи тавани също могат да създадат дискомфорт. В стари къщи от "сталинистки" тип жителите имат точно такъв проблем - много високи тавани. Решава се чрез боядисване на тавана в по-тъмни цветове, отколкото при боядисване на стените, което ви позволява визуално да спускате тавана, да го направите "по-близо" до пода. И друг случай - тясна стая. За да коригирате подобна опция, визуално разширяване на пространството, е достатъчно трудно. Но въпреки това можете. Първо, трябва да се опитате да нарисувате дълги стени - в тъмен цвят, а тесните стени, напротив - в светлината. Така че можете да създадете усещане, че стаята има квадратна форма. Също така добро решение е да се начертаят широки хоризонтални ивици върху тесни стени, които следователно ще ги разширяват визуално.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Как да направите тавана визуално превъзхождащ малките ощипванияКак да направите тавана визуално превъзхождащ малките ощипвания
Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
Малка стая, която да изберем тапет?Малка стая, която да изберем тапет?
Стъклените мебели за баня са елегантно и практично решениеСтъклените мебели за баня са елегантно и практично решение
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Монтаж на плъзгащи се преградиМонтаж на плъзгащи се прегради
Как в банята да скриете тръбите?Как в банята да скриете тръбите?
Стилен дизайн на малка спалняСтилен дизайн на малка спалня
Мебели в коридораМебели в коридора
» » Оптичен ефект срещу дефекти в дизайна
© 2021 BggeHat.com