Как да направите тавана визуално превъзхождащ малките ощипвания



Оптималната височина на таваните в апартамента е 2,5 метра. Ако е по-малък, тогава припокриването е като "натискане" на лицето. В новите сгради таваните са високи, но в стари къщи те далеч не са идеални (да се чете:Височина на тавана в нови сгради") Има само един начин да направите пространството по-високо с няколко сантиметра - отстранете подовете на дъската и направете замазката.
дизайн с нисък таван
Другите методи се основават на визуални илюзии. Има много дизайнерски техники, които ви позволяват визуално да повдигнете тавана. В резултат на това стаята изглежда по-просторна и уютна, както е на снимката.

Правилен избор на цветове

Много зависи от цвета на повърхността. Покритията на леки студени нюанси изглеждат по-отдалечени, отколкото всъщност, затова стаята ще стане по-просторна. Що се отнася до това как да направите тавана визуално по-висок с помощта на цветово решение, препоръчително е да изберете бял-сив или перлен цвят, а понякога е по-добре да направите опъвам таван с модел. Те имат същите свойства и студени сини и зелени, така нисък таван могат да бъдат боядисани в сиво-синьо, светло синьо или бледо зелено.
Перфектното решение е да превърнете тавана в синьо небе с облаци. Можете да поставите тапет с тапет с този шаблон или да инсталирате опънат таван с фотопечат. В резултат на това се създава впечатление, че няма никакво припокриване по цялото тяло - само безграничното небе. В детската стая можете не само да направите небесен таван, но и да продължите да рисувате по стените. В резултат на това границата между нея и стените ще изчезне и стаята ще изглежда безкрайна (вижте също: "Как мога да направя тавана в стая").

Рефлективна повърхност

Друг вариант, как да направите тавана визуално по-висок - е създаването на отразяваща повърхност. В идеалния случай е по-добре да инсталирате огледална таванна система, но тази опция ще струва много. Освен това няма да можете да спестите от услугите на специалисти, тъй като по време на инсталацията трябва да наблюдавате най-малките нюанси, така че дизайнът да е надежден и безопасен. По-икономичен вариант - полистиренови панели с отразяващо покритие. Не се страхувайте, че инсталирането на фалшив таван ще отнеме няколко сантиметра от ценната височина на помещението - ефектът неутрализира този недостатък. Тази опция е подходяща за дневни, бани, кухни, коридори.
визуално повишаване на тавана
За дневните, най-доброто решение ще бъде лъскавите опънати тавани, които отразяват ситуацията. Платното може да бъде студено сиво, перлено, синкаво, зеленикаво.

Създаване на илюзия за сила на звука

Интересен начин да направите тавана видимо по-висок е да създадете илюзия за повърхностния обем. Подобен ефект може да се създаде с помощта на структура на касион. Добро решение е да се залепят малки корнизи напречно към тавана (прочетете: "Как да лепирам корнизи на стена"). Те трябва да са по-леки от мястото, образувано във вътрешността на квадрати или ромбове, боядисани в прохладната цвят. В резултат на това на тавана ще изглежда дълбоко.

Вертикален модел на стените

Ако стаята е с нисък таван - дизайнът на стените също играе роля. В идеалния случай поставете тапет в тясна вертикална лента, желателно е цветовете да не са твърде контрастни. Не се препоръчва да се отделят еднотипни тавани и раирани стени от широк таван. По-добре е тясно и със същия цвят като повърхността на тавана. Ако цокълът е ударен, той ще отдели стените от тавана и по този начин ще подчертае ниската височина на помещението.
стаи с ниски тавани
Дизайнерите препоръчват покриването на стените с тапети с тапети и да отидете малко до тавана: в резултат стените ще се появят по-високо. Не е необходимо да използвате тапети в ивици - ще направите материали с вертикален шаблон. Те могат да бъдат монофонични, но с вертикална текстура.

Правилен избор на осветление

Друг трик е как визуално да увеличите тавана - това е правилната организация на осветлението. Заслужава си да се откаже от обемисти полилеи, по-добре е да изберете, например, плосък полилей plafond. За окачени и опънати тавани, прожектори са подходящи.
Следващият дизайн на ниски тавани ще намали чувството на натиск. В краищата на повърхността, определени няколко sconces, техните лампи могат да бъдат насочени както надолу и нагоре. В резултат на това таванът ще бъде осветен само по периметъра и неговият център ще остане потъмнен - ​​поради това ще стане трудно да се определи неговата височина. Можете да експериментирате с осветление на пода или стена - светлината от уредите трябва да бъде оцветена на тавана, но не е напълно осветена.
Опции за проектиране на таван, вижте видео примерите:

Избор на мебели

Мислейки за дизайна на стаи с ниски тавани, трябва да обърнете внимание на мебелите. Високи тесни стелажи, стелажи визуално опъвам стаята - те създават същия ефект като тапет с вертикален модел. Не купувайте обемисти мебели - това трябва да е лесно и просто. На фона на високи тесни шкафове и стелажи миниатюрни маси за кафе изглеждат малки, това също ще направи стаята по-просторна.
апартамент с ниски тавани

Избор на пердета и декор

Апартамент с ниски тавани изисква специален избор на аксесоари. На първо място, завесите трябва да са дълги и да достигат до пода. Желателно е да ги обеси не на стената, а на тавана корниз. Ако на стените няма ленти, е желателно да изберете пердета с вертикално разположени гънки. За кухнята можете да изберете вертикални щори.
Същото важи и за интериора, то също трябва да бъде ориентирано по същия начин. Подходящи високи тесни вази, опънати огледала и картини и т.н. Интересен вариант - създаването на вертикални галерии от миниатюрни картини или фотографии.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Създайте малка хитър мистрия, за да увеличите визуално пространствотоСъздайте малка хитър мистрия, за да увеличите визуално пространството
Стандартна височина на тавана в апартаментаСтандартна височина на тавана в апартамента
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Простри таваниПростри тавани
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
» » Как да направите тавана визуално превъзхождащ малките ощипвания
© 2021 BggeHat.com