Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни



По време на обновяването, собствениците на недвижими имоти често се питат дали е необходима таванна перваза. Разбира се, можете да направите без него, но този елемент не само скрива ставите между стените и тавана, но и украсява стаята, дава ви пълен облик. Асортиментът от тавански первази е много разнообразен днес, затова няма да е трудно да изберете подходящия вариант. При избора е необходимо да се ръководи не само от материала, от който се произвежда продуктът, но и от неговата форма, ширина, цвят.

Плинтуси от полиуретан

Тези багети имат следните предимства:
  • те могат да бъдат монтирани на заоблени повърхности;
  • те имитират сложен орнамент, моделиране, оригинални модели;
  • те могат да бъдат покрити с масла и бои на водна основа, ламинирани, за да създадат идеален релеф;
  • продуктите могат да издържат на мокро почистване, не променят цвета си.
таван на пода в интериора
Но те също имат недостатък - значителна тежест. Поради това, залепването им към стената е сложно. В допълнение, в бъдеще може да има разлика между основата и тавана. Алтернатива на первази от полиуретан е полиуретановата пяна. Те са по-удобни за инсталиране и имат по-малко тегло. Те също така крият всички пропуски, така че те се препоръчват да се използват в стаи с груби и неравномерни стени.

Стенни плочи от полистирол

Полистиреновият багаж се допълва от стаи, изработени във всеки стил, от класически до високотехнологичен. Освен това те са евтини, така че използването им ще ви спести пари за ремонт.
Тези тавани первази в интериора имат следните предимства:
  • лесно изрязани, инсталирани;
  • Меките ръбове допринасят за тясното прилягане към повърхността;
  • гранулирана повърхност ви позволява лесно да измивате продуктите, да ги подлагате на тонизиране и многократно боядисване (прочетете също: "Необходимо ли е да нарисувам тавански перваз");
  • те имат отворени канали, предназначени да скрият окабеляването.
вместо на тавана
Вместо да таван от полистирол можете да използвате продукти, изработени от експандиран полистирол. Те са подходящи за различни функционални стаи, както за дневни, така и за офиси. Също така, багетите от този материал имат различен дизайн, така че можете да избирате подходящите продукти за стая в който и да е стил. Това са дъските от полистирол, които изглеждат страхотно в комбинация с корнизи и розетки.

Плинт от пяна пластмаса

Завършването на тавана с плънка от пяна има много важни предимства. Плочите, изработени от този материал, са леки, евтини, лесни за закрепване към стените. Този материал има добри звукоизолационни свойства. Но в същото време е крехка и не се огъва лесно, лесно се деформира под въздействието на някои видове лепило и разтворители.

Дървени багети

Плочки от дърво подчертават интериора, издържайки в класически стил, преструвайки се, че са аристократични и луксозни (вижте също:Дървен таван в интериора: оригинална облицовка"). Най-скъпите продукти са череша, дъб. Тези, които искат да се спаси, трябва да изберете борова дъска. Дебелината и ширината на дъски первази може да варира значително.
отколкото да замени тавана на тавана
В някои дървени продукти има специални канали, в които е възможно да се скрият електропроводимите. Също така се считат за най-достоверни первази от дърво, тъй като не са фиксирани с лепило, а с винтове и дюбели. Но те са трудни за инсталиране, главно поради факта, че най-малките грешки при рязането могат да доведат до тяхната неефективност.

Употреба в интериора

Таваните на тавана в интериора играят важна роля. Тези продукти могат както визуално да се увеличат, така и да се намали пространството на помещението, за да се даде елегантност на интериора или обратно, да изглежда несправедливо с останалата част от обзавеждането. На пазара можете да се срещнете таван багет Изящен дизайн, имитиращ мазилка и злато. Възможно е също да се направят первази по желание.
Изберете дизайн на таван первази не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Първото нещо, което трябва да обърнете внимание, е влиянието на външния вид на баровете върху възприемането на пространството в стаята. Варианти на успешни дизайнерски решения можете да видите на снимката. Най-лесният начин да изберете багети за голяма стая.
таван довършителни с цокъл
Светлите первази с широка повърхност се вписват добре в стените и се отличават с тяхната издръжливост. Но те изглеждат добре само в просторни стаи. Ако има високи тавани в стаята, тогава е желателно да изберете масивни, широки продукти - те няма да бъдат "изгубени" в голямо пространство.
Багетите имитиращи мазилка от мазилка могат да превърнат просторната стая в истинска луксозна зала, защото навън вид таванни первази не се различават от тежките скъпи первази.
Таван таван във вътрешността на малка стая ще изглежда хармонично само ако е тясна и ненатрапчива. Плочите от полиуретан или полистирол с елегантна тънка мазилка допълват помещенията на малка площ и височина.
Рамката от таваните с покривни панели е идеална за церемониално-класически и романтични интериорни стилове (виж също:Таванни панели от пяна - характерни").
Много интересно решение е инсталирането на осветително тяло. В този случай багетът е инсталиран на разстояние 10-20 см от тавана, а след това баровете и стената над тях са боядисани в тона на повърхността на тавана. За дадена корниза се създава фоново осветление.
Таван цокъл - видове и функции, погледнете видеото:

Багет Цвят

Цветът на баровете също зависи много. Всеки, включително бял, цветни таванни первази, имитиращи дърво с различни модели, могат да променят пространството на помещението, да обозначат границите му или да се съчетаят с друга стая. Таванът, който се плъзга на таван на две нива, идеално прикрива ставите между конструкцията и стените.
С помощта на контрастни ленти ще бъде в състояние да се подчертае красотата на тавана или стените. Ако изберете бяла багета, тя ще изглежда елегантна и няма да привлече много внимание. В допълнение, той визуално повдига тавана, в резултат на това стаята изглежда по-висока, отколкото всъщност е. Също така е много по-лесно да изберете пълнеж за бяла перваза, а трудно е да се правят грешки по време на работа, особено ако няма опит в инсталирането на багети.
таванско окачване на таван на две нива
За барове с ширина по-малка от 10 сантиметра е по-добре да изберете бяла боя или сянка, съответстваща на тона на тавана. Филми с по-голяма ширина са желани да бъдат боядисани в цвета на стените - поради това височината на помещението няма да намалее визуално.
Що се отнася до това, което да замени таван первази, тогава няма достоен алтернатива. Багетите не само крият връзки между съседни повърхности, но и украсяват стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Елегантен елемент от модерния широкоекранен подЕлегантен елемент от модерния широкоекранен под
Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
Цветно таванно стъкло подчертава интериораЦветно таванно стъкло подчертава интериора
Как да изберем таван бордюр бордаКак да изберем таван бордюр борда
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Окачен таван за видовете баниОкачен таван за видовете бани
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
» » Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
© 2021 BggeHat.com