Полиуретанови первази от таванни полезни препоръки



За декоративно декориране на фуги между стени и тавани могат да се използват корнизи, фризове, багети и плинтове. Най-популярният е последният тип декоративни елементи. От друга страна, первази са направени от различни материали, които имат разлики (повече:Видове таванни первази: разнообразие от форми").
Днес ще говорим как да лепим таванските корнизи от полиуретан

Видове таванни первази

Дървен плинт

Такива филета са традиционен декоративен елемент на дизайн в руски къщи. Това се дължи на факта, че дърво от древни времена е използвано като основна сграда и довършителни материали. Сега такива первази се използват при декориране на стая с дърво. Закрепете такива елементи към лепилото. Възможно е също така да фиксирате винтове или гвоздеи.
тавани формовани от полиуретан

Гипсов цокъл

Гипсовата мазилка е добре позната в цял свят. Това е наследството на древната епоха, която е в голямо търсене до днес. Подобни профили могат да имат почти всички размери по ширина. Прикрепете ги с шпакла. Такива елементи имат красив релеф, който понякога е боядисан.
монтаж на полиуретанови таванни первази

Перфорирани тавани от пяна

Най-често срещан е плинт от пяна. Популярността се дължи на простотата на инсталиране, лекотата, ниското тегло и добрия външен вид. Такива профили се произвеждат в стандартни размери - 2 м дължина и 6 до 10 см ширина. Монтирайте тази перваза с полимерно лепило или шпакловка.
цокъл полиуретанов таван

Полиуретаново филе на тавана

Основната разлика декоративни тавани первази от предишната е неговата огромна гъвкавост. Полиуретанови таванни первази могат да бъдат наклонени в удобна посока. Този имот е особено важен в помещения с гладки линии, колони и други елементи, които трябва да бъдат гладко заоблени, като се използва полиуретанова перваза за тавана. Преди това, за образуване на фуги около такива места е била мазилка, но полиуретановият таван на тавана осигурява много повече възможности.
окачен таван, бял от полиуретан

Монтаж на полиуретанови таванни первази

Използването на полиуретанови первази е много рентабилно. Освен това материалът е устойчив на износване и лесно толерира температурните промени от -60 до +80 градуса. Такива свойства осигуряват почти вечно използване на такива декоративни тавани корнизи.
Плотът на тавана полиуретаново бяло често се инсталира в комбинация с винилови опънати тавани, пластмасови панели или керамични плочки. Но в същото време такъв профил може да се използва при проектирането на всеки друг интериор.
как да се определи первази таван полиуретан
Обикновено се монтира гъвкав таван от полиуретан, използващ полимерно лепило, което се нанася върху ръбовете на профила. Основното изискване за лепилната смес е бързото хващане. Използването на лепило, което дълго време се втвърдява, може да доведе до усложнения на работата. В края на краищата няма да издържите за двайсет минути в положение, в което ръцете ви ще се издигнат? Затова е по-добре да избирате върху такива лепкави съединения като Момент, Течни нокти и други подобни.

Монтиране на фуги

За правилното рязане на ъглите се използва специално устройство - табуретка. Той има процепи, които ви позволяват да изрежете елементи под ъгъл 45.60, 67.5 и 90 градуса. За вътрешни и външни ъгли се използва шаблон с ъгъл 45 градуса, за директно свързване на основата към стената се използва шаблон за 90 градуса.

Схема за отрязване на вътрешните и външните ъгли на основата

За да режете первазите за външни ъгли, процедирайте по следния начин:
  • профилът се поставя в табулатора от лявата страна. Той е притиснат настрани;
  • тази страна на подовата дъска, която ще бъде насочена към тавана, се намира в изпражненията по-долу;
  • Ръкавицата се вкарва в шаблона с 45 градусов ъгъл от дясната страна;
  • за да отрежете съседния профил, рамката на перваза е поставена отдясно и трионът е изрязан отдясно наляво;
  • По този начин се оказва, че за външния ъгъл горната страна ще бъде по-дълга от долната страна.
как да се фиксират полиуретанови тавани корнизи
За да се отреже вътрешният ъгъл, основата в табуретката се вкарва от лявата страна, а ръбът на елемента се изрязва от дясно на ляво (под ъгъл 45 градуса). Трябва да е, че долната страна е по-дълга от върха.
Ако нямате стол в кутията с инструменти, можете да отидете в обратната посока. Начертайте две паралелни линии на масата. Маркирайте квадрат в тях. Начертайте диагоналите, които ще служат като шаблон с ъгъл от 45 градуса. За да сте сигурни, че профилът е по-лесен за задържане, можете да замените лента или твърда кутия по желаната линия.
И какво, ако ъгълът е неравен, т.е. не разполага с необходимите 90 градуса? По този начин шаблоните не са подходящи за рязане на елементи, така че се използват маркировките на тавана. Плотът на гъвкавата полиуретанова облицовка на тавана трябва да бъде прикрепен към дестинацията в непосредствена близост до свързващата стена. На тавана и стената се държи линията на прилепване на филето. Подобна операция се извършва на съседната страна на стаята. На пресечната точка на горните линии ще има точка на прекъсване, а пресечната точка на долните линии е долния ъгъл на профила.
как да се определи гъвкав таван первази от полиуретан
Подобна процедура се извършва и за външния ъгъл. Само в този случай посоката на промяната на рязането.

Няколко препоръки за инсталиране

Плотът от полиуретанова пяна е добре нарязан. Ако ъгълът се раздробява по време на обработката с прът, той се отрязва с нож за строителството. Ще бъде достатъчно само да изстържете изпъкналите парчета (също: "Какво е по-добре да лепене таван первази").
За да бъде по-точен ъгълният участък, по време на монтажа на профила в стола е необходимо равномерно разпределение на ширината на основата върху дъното и джантата. Ако изрежете филето без специално устройство, опитайте се да го държите така, че да е равномерно разпределен по вертикалната и хоризонталната равнина. Такъв подход ще осигури добра връзка без пропуски. Както виждате, инсталирането на таванна перваза от полиуретан не е твърде сложно и затова е много лесно да го направите сами.
Как да монтирате полиуретанов плинт, подробни инструкции за видеото:

заключение

Често такива продукти се използват за проектиране на опънати и къдрави тавани, но всъщност, за таванни первази от полиуретан няма ограничения в приложението (да се чете:Как да лепираме таван, който се простира на тавана на опънТези декоративни елементи позволяват изглаждане на прехода от вертикалната равнина на стените към хоризонталната равнина на тавана.
Примери за използване на таванни первази в различни интериорни пространства можете да видите в фото каталога на нашия портал.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Стъклото на тавана е изящна и красиваСтъклото на тавана е изящна и красива
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
» » Полиуретанови первази от таванни полезни препоръки
© 2021 BggeHat.com