Ъгли за таванни первази



За да направите свързването на елементите на основата на тавана, можете да използвате ъглите за первази на тавана и да правите без тях. Това означава, че можете сами да режете дъските за первази или да използвате специалните аксесоари за докинг. Инсталацията ще бъде почти една и съща и при двата метода на рязане, някои разлики ще бъдат видими само по време на измерването.
Ъгли за таван плинт на тавана
След това ще говорим за това как да се качим ъглови елементи за таванни первази и какви са функциите на тази работа.

Монтаж на перваза на тавана

За монтирането на ъглови таванни первази следва практически същата схема като обикновената перваза. Разликата се състои в размера на стрехите, които трябва да се монтират, тъй като елементите не се свързват директно помежду си, а се съединяват посредством фитинги.

Подреждане на таванни первази с ъгли

Инсталирайки основата, оборудвана с ъгъл, трябва да сложите фитингите в ъгъла на стаята и да измерите разстоянието от нулевата точка до началото на ъгъла и да добавите резултата до 5 милиметра. Това допълнително разстояние ще бъде вдлъбната в жлеба отстрани на ъгъла. За да отрежете основата за такова устройство е необходимо под прав ъгъл, което е равно на 90 градуса.
За да се свържете с первази за таван обикновено е необходимо в стена, тъй като те не могат да покрият целия участък на стената. Извършването на измерванията на основата се извършва по същия принцип, както при ъглите, т.е. при спазване на допълнителни 5 сантиметра. Като опция можете да прикрепите двата профила така, че да се получи пропуск от 5 милиметра. Това ще бъде достатъчно, за да направите съединителя правилно (прочетете: "Как да намалите ъглите на таван первази").
Ъгли за таванни первази
Често ъглите на таванските первази имат невероятен и уникален дизайн. Така че тези много малки детайли понякога украсяват с модели, изпълнени под формата на гравиране или инкрустация. Нанесете подобен проект или не за елементи като ъгли за таван корнизи - частна афера на всеки собственик, то е само важно да се помни, че можете да споделите малко разнообразие, ако искате това, изглежда, не е много по-забележителен детайл.
Как да направите таван перваза инсталация, подробна видео инструкция:

Собствена инсталация на ъглите за первази на тавана

Дали пластмасови ъгли за таван корнизи или цокли на пяна монтиран, че е важно да се подходи към този труд отговорно, като точността на изпълнението му ще зависи не само от външния вид на тавана, но и надеждността на сценография.
За да извършите подрязването на ъглите на перваза на тавана, обичайно е да използвате конструктивен инструмент като стол. Това устройство е оборудвано със шаблони за оборудване на ъгли на 45, 60, 67,5 или 90 градуса. За да отрежете плинта, само две шаблони ще са достатъчни - 45 и 90 градуса. Като правило, други показатели на ъгъла са голяма рядкост (по-подробно:Как да направите ъгъл от тавана первази: начини на инсталиране").
За да се подготвят на ъгъла на вътрешните таван корнизи, направете разреза за това, поставете лентата в полето за митра и се притиска до най-близката релса. Перката трябва да бъде монтирана с вътрешната страна нагоре.
ъглови елементи за таванни первази
За да подготвите вътрешния ляв ъгъл, трябва да спуснете машината в шаблона, който се намира на принципа от дясно на ляво. Съответно, за вътрешния десен ъгъл, основата е прикрепена към дясната страна на стола, а резачката е разположена отляво надясно.
За да отрежете външния ъгъл, всички процедури са идентични и се променя само посоката на шаблона. Това означава, че за подреждането на левия ъгъл шаблонът трябва да се намира отляво надясно, а за десния ъгъл - отдясно наляво.
Има обаче ситуации, при които няма възможност да се използва стол. Но винаги можете да го замените с две паралелни линии, разстоянието между които може да бъде равно на 85 милиметра. По-нататък в тези линии е необходимо да нарисувате квадрат и да изчертаете диагонали в него, които да показват ъгъл от 45 градуса (прочетете също: "Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса").
Но ако ъгълът не е прав, тогава в този случай е необходимо да се направи маркировката на тавана. Няма значение дали ъглите са монтирани за PVC перваза или някакъв друг материал, трябва да се постави на ъгъла между тавана и стената, като се притиска към съседната стена.
По дължината на перваза на повърхността на тавана трябва да нарисувате линия с молив и да направите същото от другата страна. Пресечната точка на тези линии ще бъде горната връзка на первазите на ъглите.
вътрешен ъгъл за таванни первази
По същия начин се прави маркиране и за външния ъгъл, но мястото на рязането вече няма да бъде високоговорител, а изпъкналото.
Когато използвате ъгъла за облицовката на тавана от фитингите, най-добре е да не го монтирате след монтирането на первазните елементи, но заедно с тях едновременно.
За да свържете вътрешния ъгъл без да използвате фитингите, препоръчваме на основата да направите повече около 1 милиметър, за да може съединението да бъде по-плътен. Това ще помогне да се предотврати разликата между детайлите на перваза. Що се отнася до външния ъгъл, рязането му трябва да се извършва стриктно според инструкциите, т.е. без толеранси за разстояния.
Ако имате някакви въпроси относно подреждането на ъглите за первази на тавана, винаги можете да се обърнете към интериорни декоратори, които често предлагат опции за фотографии за цокли и подробни видеоклипове за тяхното инсталиране.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
» » Ъгли за таванни первази
© 2021 BggeHat.com