Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса



Въпреки факта, че основната функция на тавана на стаята е декоративна, въпреки това трябва да се обърне специално внимание на подреждането на този елемент. Но ако инсталирането на стрехите върху равномерно сечение на тавана обикновено не създава проблеми, тогава свързването на таванското стъкло в ъглите може да причини някои трудности, особено за неопитни домакини. Следователно, как да свържете правилно ъглите на тавана, трябва да се разгледа по-подробно.

Технически характеристики на монтаж на таванни первази

Този елемент на декор като цокълът е предназначен не само за осигуряване на връзка между стената и тавана на стаята с красив външен вид. С негова помощ можете също да скриете окабеляването, вградено в тавана, така че често материалът да е кухи. Ако корнизът е широк, тогава е възможно да се покрие самото осветление, което може да освети тавана с мека и мека светлина. Основата на плотовете е съставена от традиционни материали - дърво, гипс, понякога дори камък, модерни образци - полистиролова пяна и полиуретан.
как да настроите ъглите на таваните
Основният цвят на цокъла е бял, но често можете да намерите модели с различни цветови нюанси. Дължината на первазите обикновено е стандартна, независимо от цвета или материала, от който е направена перваза. Тази цифра обикновено е два метра, така че в процеса на работа избягването на докинг на елементите няма да работи. Плъзгащи се пръстени на повърхността е най-добре да завърши стените и тавана, т.е. преди залепване на тапети или боядисване на тавана. Основният проблем, с който се сблъскват повечето собственици по време на монтирането на основата, е свързан с това как да се свържат таванските первази в ъглите. Особено това се отнася за нови сгради, в които ъглите не винаги са стандартни.
Разбира се, като вариант, е модерно да се купуват готови ъгли, което изисква да се инсталират само в ъглите на стаята и ги персонализирани первази ленти. Тази версия на устройството, разбира се, е по-скъп, но тя е много по-удобно и по-бързо от работата, свързана с начина на регулиране на ъглите на тавана корнизи притежавате. Използването на този метод също така позволява да се определи кой ъгъл индикатор да се определи по време на инсталацията, което отново е положителна страна на инсталационния процес в модерните апартаменти.

Как да подготвим повърхност за свързване на первази в ъглите?


Преди да разберете как да свържете ъглите на перваза на тавана, трябва да помните как трябва да подготвите не само самите корнизи, но и повърхността за монтаж. Преди това трябва да се почисти от прах и прах и да се остави да изсъхне. Препоръчва се също повърхността да се обработва с шпакловка или грунд, който да се изравнява и предпазва от възможна деформация. Грунд в този случай може да бъде стандартна акрилна боя на водна основа, която има високи адхезивни свойства.
Дори ако ъглите на стаята не са равни, тя винаги може да бъде коригирана, ако следвате цялата инсталационна техника:
  1. Инсталирайте първото перваза на дъската в ъгъла, разположен близо до входа на стаята.
  2. Перката може да бъде изрязана с конструктивно устройство, като например стол, който прилича на кутия със слотове в правилните степени на ъглите (по-подробно:Как да намалите тавана на тавана").
  3. Поставката трябва да бъде поставена между страничните части на стола, да вкарате машината в процепите и внимателно да режете материала.
свързване на таванни первази в ъглите
В допълнение към стола ще имате нужда от инструменти като:
  • линия;
  • молив;
  • Опора за метал или нож за писане;
  • транспортир.
Ако желаете да подрежете первази колкото е възможно по-професионално, можете да използвате например мозайката, но такъв инструмент не винаги е на разположение. Когато работите с резачка, е важно да извършите внимателно процеса на рязане, в противен случай може да повредите платнената лента и да извадите лентата от нея.
Въпреки функционалността на стола, този инструмент е доста прост, така че можете да го проектирате сами. Трябва да се помни, че при рязане на пяна от пяна е по-добре да се използва нож за строителството, чиято острие е заострена.
Монтаж на таванна перваза, подробно видео:

Процесът на свързване на елементите на основата в ъглите на стаята

Можете да направите закачането на первази по два начина: във вътрешните ъгли на стаята и във външните ъгли. Вътрешни ъгли са налични във всяка стая и са равни, като правило, до 90 градуса. За да се отговори на външни ъгли може да бъде много по-рядко и честотата им често е равна на 270 градуса. Извършете рязането на корниз, както за вътрешни, така и за външни ъгли, един по един и един и същ принцип - чрез свързване на дясната и лявата лента (повече: "Как да подреждате правилно таванските первази в ъглите").
как правилно да свържете ъглите на тавана первази
За да монтирате вътрешния ъгъл, трябва да запомните, че долната му част трябва да изпъкне над горната част, а за външния ъгъл този принцип е обратното. Ъглите на стените трябва да бъдат измерени и ако те са равни на 90 градуса, след това нарязани на первази ръбове под ъгъл от 45 градуса.
Ако параметърът на ъгъла е различен, той трябва просто да бъде разделен на половина (по-подробно: "Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази"). Цокъла елемент, монтиран на правото трябва да се реже от лявата страна и от дясната нарязани ленти трябва да се направи в ляво. Rack са твърдо фиксирани в полето за митра и нарязани внимателно, след което е абсолютно необходимо получения материал за прикачване към ъгъла, за да се гарантира правилното изпълнение работа. ако откриете неточности, те винаги могат да се използва правилната конструкция на ножа, или просто да подаде.
Ако в процеса на работа има трудности, препоръчваме да се свържете с специалисти, които могат да предоставят снимки и видеоклипове от целия процес на монтаж на первази в ъглите на стаята и около периметъра на стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Как да инсталирате таван осветителни телаКак да инсталирате таван осветителни тела
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
Как да направите сами монтажа на таванаКак да направите сами монтажа на тавана
Ъгли за таванни первазиЪгли за таванни первази
Монтаж на таванския корнизМонтаж на таванския корниз
» » Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
© 2021 BggeHat.com