Монтаж на изчисление на материалите за таванни первази



Таваните на тавана са отличен инструмент, който ви позволява да скриете неравности или недостатъци в довършителните работи по стената и тавана. Ето защо е толкова важно да знаете как се извършва монтажът на таванското первази за качествени ремонти.
монтаж на таванни первази
На практика често е възможно да се намерят такива обозначения на този декоративен елемент: багет, корниз, филе, бордюр. Обикновено цокълът е изработен от пяна, полистиролова пяна или полиуретан. Монтирането на таванни первази е последното докосване за създаването на интериора. Нека разгледаме по-подробно как да регулираме перваза на тавана.

Как да инсталирате таван бордюр борда

При избора на този завършен материал трябва да се ръководите от размерите на стаята. Устройството на таблото за таванно табло е такова, че неговата ширина трябва да бъде по-голяма за широки и високи помещения, тъй като в такива помещения тесните багети ще се разтварят в пространството. В резултат на това можете напълно да разрушите дизайна на стаята.

Определяне на ширината на тавана на тавана

За правилното избиране на размерите на плоскостите, съобразно размерите на помещението, трябва да спазвате следните стойности:
  • Височина на тавана 2,5 м:
    - независимо от площта на помещението, ширината на основата не трябва да надвишава 9 см.
  • Височина на тавана 2,7 м:
    - с площ от 15 кв.м. ширината на первазите трябва да бъде до 10 см-
монтаж на таванни первази със собствените си ръце
  • ако площта на помещението варира между 15-23 квадратни метра, тогава цокълът трябва да бъде 9-14 см;
  • в големи помещения первазите трябва да са широки - 15-21 см.
  • Височина на тавана 3,0 м:
    - за стаи до 15 кв.м. основата трябва да има ширина 10-15 см-
    - в стаи с площ над 15 кв.м. Използват се первази с ширина 15-21 см.
  • Изчисляване на материали

    За да изчислите необходимия брой багети, трябва да разделите периметъра на стаята по дължината на лентата. Ако получите число, което не е цяло число, то е закръглено. Стандартна дължина - 2 м.
    как да направите таван перваза борда
    Не е трудно да закрепите багета, но при неправилно рязане или повреда на материала може да има загуба. Поради това таванът на перваза се купува непременно с марж. Това няма да увеличи цената на ремонта твърде много, тъй като цената на една единица первази не е толкова висока.

    Маркировка на тавана

    Първо, определете дали има нередности на тавана. Ако линията на таванната стена е прекалено извита, тогава на такива места е по-добре да не лепете дългите парчета на основата. Желателно е всички монтирани филета да бъдат нарязани на парчета със същата дължина. Повярвайте ми, дори и с по-голям брой стави, тази композиция ще изглежда по-добре от смес от къси и дълги первази.
    При нанасяне на табелата върху тавана, опитайте да изчертаете линиите, така че след поставянето на багетата те не могат да се видят.

    Инструменти и материали

    За лесно и бързо инсталиране на перваза на тавана, трябва да имате следните инструменти:
    • служебен нож или метален прът;
    • моливи;
    • рулетка;
    • жълт;
    • гумена шпатула;
    • контейнер за замазка;
    • монтажен пистолет.
    таван перваза устройство
    Също така е необходимо да има такива материали:
    • тавански первази;
    • монтажни ремъци (по избор);
    • шпакловка;
    • ъглови закопчалки;
    • боя на водна основа;
    • монтиране лепило за таванни первази;
    • акрилен уплътнител.

    Подрязване на плинт

    Как да направите таван первази, които ще бъдат инсталирани в ъглите на стаята? За да направите това, е необходимо правилно да режете такива елементи.
    Рязането на ъглите на багетите се извършва много внимателно, тъй като те трябва да бъдат точно прикачени (по-подробно:Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае") За тази цел се използва стол - специален дърводелски инструмент, който позволява рязане на ъглите.
    Тъй като повечето первази имат асиметрична форма, трябва да разберете как правилно да инсталирате елементите. Дългата страна винаги е закрепена към стената, а късата - към тавана.
    как да прикачите таван бордюр борда
    Ако всички ъгли в стаята са равномерни, тогава цокълът се изрязва много просто. Направете го остър с нож и стол. В същото време на дъното на стола поставете страната, която е залепена към тавана (по-подробно: "Как да отрежете таван первази в ъглите: полезни съвети") Преместете плавно гладко, така че тогава няма празнини в ъглите.
    Ако ъглите в стаята не са прави, тогава трябва да работите без стол. Първо, прикачете една багета към стената. По стените му по стената се наричат ​​две линии. Сега изпълнете подобна операция на съседната равнина. Маркирайте точките на пресичане на тавана и стените и ги прехвърлете на самите багети. В резултат на това ще получите елементи с етикети, по които е направено изрязването.

    Монтаж на таванни первази

    Ако искате да направите всичко възможно най-просто, това е без да изчислявате ъглите, тогава можете да закупите ъглов монтаж за таванските багети. Те ви позволяват да вмъкнете краищата на елементите, без да е необходимо да ги изрежете.
    Но ако решите да изрежете самите ъгли, първо да се упражнявате на малки парченца. Изрежете багетите във външните ъгли, като оставите няколко милиметра в резерв. Много по-лесно е да се полира допълнително, отколкото да се направи отново с недостиг.
    как да инсталирате таван бордюр борда
    Вътрешни ъгли shpatlyuyut акрилен уплътнител с монтажен пистолет.

    Монтиране на таванни первази със собствените си ръце

    Най-често срещаните са три начина:
    • залепване към стената;
    • механично закрепване;
    • залепвайки върху тапета.
    За завършване на окачените панели се използва механично закрепване. В този случай е монтирана специална фиксираща лента, към която са фиксирани пластмасови первази.
    Ако направите този вид операция за първи път, препоръчваме да започнете с най-прост тип инсталация - залепете върху тапета.
    Най-ефективно е залепването на основата до стената. С тази инсталация, бъдещите ремонти се улесняват, тъй като стените могат да бъдат украсени по всякакъв удобен начин за вас, без да се премахват или преинсталират багетите. Също така е много по-лесно да се закрепят пролуките за лепене на тапети.
    инсталиране на инструкции за таванни первази
    Нека да разгледаме как правилно да инсталирате таванското первази, като залепите към стена или тапет:
    • на първо място, е необходимо да се изравнят и преодолеят тавана и стените;
    • Лепилото се нанася върху вътрешните ъгли на основата. При това направете го внимателно - лепилото не трябва да пада;
    • Прикрепете панела към мястото, където планирате да го инсталирате. Извадете частта и оставете известно време, за да издърпате лепилото. След това рамката за первази се настройва на предвиденото място. Натискането на багета не е необходимо, за да не се повреди;
    • следните елементи се разпространяват с лепило върху контактните повърхности към стената, тавана и предишния цокъл;
    • когато стигнете до ъгъла на стаята, измерете разстоянието до нея и нарязайте багета с табуретка;
    • след фиксиране на тавана багет около периметъра на помещението, е необходимо да се покрият всички фуги, пукнатини и пролуки с шпакловка;
    • ако цокълът трябва да бъде оцветен, тогава боя върху него (прочетете: "Цветно таванно стъкло подчертава интериора").
    Сега помислете за характеристиките на закрепване на перваза на дъската с помощта на механично закрепване:
    • за началото ъгловите елементи са фиксирани;
    • самонарязването е фиксирано към монтажната плоча (стъпка на монтаж от 30 до 50 см);
    • след това настилката на тавана се монтира директно върху конструктивната част.
    Монтаж на таванно окачване, подробности за видео:

    Кое лепило да избереш

    Вече знаем как да фиксираме перваза на тавана, сега нека да разгледаме избора на лепило.
    Таваните на тавана са изработени от различни материали - дърво, гипс, полистирен и полиуретан. Принципът на инсталиране не зависи от това - всички багети са фиксирани идентично, но определен тип материал изисква използването на определено лепило (за повече подробности:Как да лепим багетите на тавана: полезни препоръки").
    как да инсталирате перваза на тавана
    Основни принципи на избор на лепило:
    • за дървени, пяна и полимерни багети, има полимерни лепила, които са разделени на 3 групи:
      - Въз основа на пластмасови полимери и органични разтворители -
      - Въз основа на водни полимери и дисперсионно-
      - На базата на течни полимерни втвърдители;
    • пяната мазилка и гипсовите цокли също са залепени с разтвор за пълнене, също е лесно за тях да затварят празнините между профилите;
    • Дървените багети са прикрепени не само с лепило, но и с винтове или нокти.
    Характеристики на залепването на багетите:
    • За да можете да използвате полимерни лепила, е необходимо да подготвите правилно тавана и стените. Повърхностите трябва да имат добри свързващи свойства. Ако върху стените и тавана декорацията е направена от смеси от шпакловка и мазилка, тогава те трябва да бъдат грундирани. Ако краят е бил произведен от дърво или пластмаса, тогава всички мазни петна трябва да бъдат премахнати от него.
    • Разтворът за шпакловка се нанася върху цялата облицовка на панела, така че когато се полага в ъглите, не се образуват кухини. Премахнете излишния разтвор с пръст или шпатула.
    • Ако искате да се скрие зад тавана корнизи окабеляване, първия си закрепени на тавана и стените, така че кабелите не са забавени цокълът по време на монтажа и по този начин, не се усложни процеса.
    • Сега знаете как да инсталирате перваза на тавана, и затова лесно можете да направите това сами. Всичко, което се изисква от вас, е малко точност и отговорност.
    как да персонализирате таваните с вашите ръце
    За да разберете по-добре как да прикрепите таванче, препоръчваме ви да видите снимките в нашия каталог. Така че можете да разберете характеристиките на тази или онази операция и по този начин да избегнете евентуални грешки при инсталирането на таванските багети.
    В тази статия разгледахме само най-честите начини за инсталиране на багети. Ето защо, в зависимост от вида технология, използвана при декорирането на тавана и стените, начинът за инсталиране на первази може да се промени. Но тъй като този материал е предназначен за любители строители, няма нужда да се описват по-сложни методи. Надяваме се, че сега знаете как да направите основата на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да лепим методите за фиксиране на таванаКак да лепим методите за фиксиране на тавана
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    » » Монтаж на изчисление на материалите за таванни первази
    © 2021 BggeHat.com