Плитка тавана pvc - инсталационни функции



Сред цялото разнообразие от строителни материали на пазара, PVC плочата на тавана има специално място. Но не бъркайте този тип багет с продукти от пяна.
таван плотове за PVC панели
Покривът от таван от PVC е пластмасов профил за декоративния дизайн на пролуката между стената и таваните. Освен това могат да се прикрепят PVC панели (по-подробно: "Закрепване на PVC панели към тавана").

Монтаж на PVC первази

Трябва да се отбележи, че таванът за первази за PVC панели не е монтиран отделно от панелите или след монтажа им. Монтирайте тази перваза единствено с MDF и PVC панели върху предварително направения скелет. Самите панели са монтирани на стените или тавана заедно с монтажа на цокъл (виж също: "Таванни панели от PVC: размери").

Монтаж на рамката от PVC

За да разберете как да фиксирате PVC перваза на тавана, първо трябва да разберете характеристиките на инсталацията на рамката. На първо място се монтира метална или дървена основа. Ремъците са фиксирани хоризонтално с разстояние 40-50 см една от друга. Горната релса е монтирана под тавана. Това е основното при монтажа на перваза от PVC (виж също: "Как да инсталирате таван бордюр борда").
Долният профил е разположен над самия под. Той служи както за монтаж на PVC панели, така и за монтиране на подови первази. Ако стената няма неравности, тогава ламелите се поставят директно върху нейната повърхност. Те са фиксирани с дюбели с винтове.
монтаж на таван плинт на тавана
Но тъй като в повечето случаи стените са неравномерни, за изравняване на рамката е необходимо да се използват дървени клинове с различна дебелина, които се поставят под ламелите. Този начин на инсталиране е много сложен и досаден. Как да инсталирате PVC перваза на тавана по различен начин, избягвайки такава досадна процедура? За да се ускори и опрости инсталирането на релсите, се използва U-образно окачване.
Суспензиите се завинтват към стената на разстояние 40-50 см, в зависимост от нивото на релсите. Обикновено елементите на трупа се завинтват върху външните елементи, след което са подравнени. Процедурата за изравняване се изпълнява най-добре с вече инсталираните долни и горни релси. След това междинните ленти са подравнени. За да направите това, между горната и долната релса се прилага дълго правило, в зависимост от нивото, и се изпълнява.
Ако монтирате дървената рамка директно върху стената, тогава отворите в стелажа не могат да бъдат предварително пробити. Много по-удобно е да подредите дървения елемент на необходимото ниво и след това вече да пробиете дупка едновременно в стойката и в стената. Използва се свредло с диаметър 6 мм. След това в релсата се напълва дюбел с винт (диаметър 4-5 мм). Винтът се затяга, когато щепселът влезе в стената.

Монтиране на таванна перваза

След като рамката е готова, можете да продължите с монтажа на закрепващи профили (един от тях е цокълът от PVC таван). при монтаж на таванни первази обърнете внимание на специалната структура на основата. Една от страните му има формата на дюбел, в който е възможно да се обгради облицовката, а втората страна просто натиска тавана.
как да инсталирате таван pvc таван
Таванна багета е прикрепена към горната релса. Ето защо рамката е монтирана след като PVC таванът е завършен с панели, и за да бъдем точни, след определяне на по-ниското ниво (прочетете "Монтаж на таванни панелиТова е необходимо, за да се гарантира, че рейкът е точно съчетан с тавана.
Както вече споменахме по-горе, таванът трябва да бъде завършен преди инсталирането на PVC панели. В допълнение към PVC можете да използвате MDF панели, но ръбовете не е необходимо да бъдат фиксирани в пластмасовия профил (прочетете: "Как да поправяме MDF панелите на тавана").
Поставка за таван за PVC панели е прикрепена към дървена рамка, използваща метални скоби и телбод, като можете да използвате и винтове за дърво. Ако рамката е направена от CD профили за гипсокартон, основата е фиксирана с винтове за метал (повече: "Плинт за пластмасови панели").
Паралелно с монтирането на таванското окачване, също така се монтира и други профили за PVC панели (виж също:Как да се фиксират пластмасови панели на тавана") Както беше споменато по-горе, таван PVC перваза борда може да се използва като под, а често този елемент се използва за декорация на ъглите.
За да се избегнат ъглите на завъртане по вътрешните и външните ъгли, се използват специални свързващи елементи за свързване на основата при недостатъчна дължина и за затваряне на краищата. Монтирането на такова фиксиране на тавана на перваза на PVC, можете да използвате лепило или силикон. Това е необходимо за по-голяма надеждност, тъй като при механичното действие върху основата, вложката може да се появи. Това е особено вярно за парчета и външни ъгли.
таван плинт панел инсталация
PVC цокъл почти неограничен по отношение на експлоатационния живот, тъй като пластмасата почти не е обект на процеси на разлагане. Това означава, че използването на тези елементи не е ограничено във времето. Освен това, използвайки пластмасов таван, който може да се разглобява, можете значително да опростите и ускорите процедурата за инсталирането му.
Монтаж на PVC панели и фиксиране на таванни первази, подробно видео:

заключение

Поставка за таван от PVC, която не е много трудна, може значително да подобри външния вид на стаята. Благодарение на по-мекия преход от стените към тавана, се постига невероятен ефект, който придава съвършенство на дизайна.
Всички операции за инсталиране на первази са много прости и разбираеми.
Накрая бих искал да отбележа една характеристика на PVC первази. Както може би сте забелязали, споменахме няколко пъти, че MDF листовете могат да се използват вместо PVC панели. В същото време все още могат да се използват пластмасови панели и те са едно от най-добрите решения за уплътняване на фуги между стени и тавани.
След като завършите цялата работа, можете да се уверите, че такъв прост декоративен елемент може да трансформира интериора толкова много. Омекотената линия на преминаване от стените към тавана дава архитектурната пълнота на стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Панел таван функция и монтажПанел таван функция и монтаж
Монтиране на таван панели трайно покритиеМонтиране на таван панели трайно покритие
Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
МДФ панели за монтаж на таванни нюансиМДФ панели за монтаж на таванни нюанси
Как да направите таван от PVC панели финост на инсталациятаКак да направите таван от PVC панели финост на инсталацията
» » Плитка тавана pvc - инсталационни функции
© 2021 BggeHat.com