Пластмасов таван в кухнята е практично решение



Една от възможните опции за довършителни работи е пластмасовият таван в кухнята от PVC панели или облицовка. Този метод се отнася до евтини видове ремонт на помещения. Лесно е да се грижите за пластмасови тавани, тъй като е достатъчно лесно да ги избършете с влажна кърпа, напоена с всеки препарат, който домакините използват във всяко семейство. Друго голямо предимство на тези таванни конструкции е лекотата на инсталиране, така че можете сами да направите инсталацията.

Необходими материали и инструменти

Списъкът на материалите, необходими за направата на тавана в кухнята от пластмаса, изглежда така.
PVC лъскави панели. Обичайните им размери са:
  • ширина - 25 сантиметра;
  • дължина - 60 сантиметра;
  • дебелина - 5 - 8 милиметра.
пластмасов таван в кухнята
Пластмасови профили за панелен монтаж. трябва:
  • L-образен профил;
  • ъгъл вътрешен и / или външен;
  • бамбук от PVC.
Често таванът на пластмасата в кухнята се монтира без използването на профили, а в местата за съединяване на панели и стени се използва пепелена пластмасова багета.
Дървени летви със следните размери:
  • ширина 40-50 милиметра;
  • дължината може да бъде различна;
  • дебелина 20 - 25 милиметра.
Желателно е да се използват видове иглолистни дървета. Също така за монтаж, можете да използвате профила CD и UD, който се използва за създаване на гипсокартонени плоскости, въпреки че, за закрепване на облицовката имате нужда от винтове.
таван в кухнята от пластмаса
Перфориран метален U-образен захват (peshka). Използва се за гипсокартон, но може да се използва и за закрепване на дървени ламели.
Пластмасови дюбели и винтове, с различни размери, метални скоби за телбод.
Инструментите ще изискват:
  • електрическа бормашина с отвертка или отвертка;
  • чукова металообработка;
  • телбод;
  • клещи;
  • рамо на дърво;
  • ножици за метал (за монтаж на рамка от стоманени профили CD и UD);
  • нивото на сградата, за предпочитане лазер;
  • рулетка;
  • молив или маркер;
  • choklayn;
  • ъгъл на сградата;
  • нож за строителството и подменяеми остриета.

Подготвителна работа

Преди да направите пластмасов таван в кухнята, трябва да подготвите основата, върху която ще се закрепи рамката. Основно се отнася до основното припокриване. Отлепете мазилката и старата shpaklevku. Също така е необходимо да се премахнат следите от мухъл и влага и причините за появата им.
многоетажни тавани в кухнята
Ако е необходимо да се инсталира метална рамка по периметъра на завесата, трябва да подготвите стените за монтиране на UD профила.

Монтаж на скелет на таван от пластмаса

Започнете да инсталирате тавана от пластмасата в кухнята с маркировката на периметъра на стаята. Минималното разстояние между припокриването и повърхността на конструкцията трябва да бъде 2,5-3 сантиметра, за да има място за монтиране на профила. Използвайки нивото, се прилага хоризонтална линия, върху която ще бъде разположена долната част на скелета на таванната конструкция. За тази цел маркерите са поставени в ъглите на стаята и, използвайки хоклин, побеждават маркировките по всяка стена.
Когато рамката е сглобена от метален профил, UD профилът е първо прикрепен към стената, поставяйки долната си част по линията, приложена върху стената. После инсталират дървени или метални главни профили с U-образни закопчалки, закрепени на пода.
как да изберем пластмасов таван в кухнята
За закрепването на метални профили се използват винтове за гипсокартонени профили, наречени "бълхи", а при дървени релси са необходими винтове с дължина 25 мм. Дървените или метални профили се определят според нивото, за което се използва нишка, опъната под тях. Разстоянието между съседните профили не може да надвишава 40 - 50 сантиметра, а между монтажите на U-образната форма - 60-70 сантиметра.
Понякога е проблематично да се направи пластмасова конструкция, изработена от пластмаса, поради наличието на комуникации. В този случай направете тавани на две нива в кухнята или, за да заобиколите тръбите, те изграждат кутия за тях. В този случай не поставяйте пластмасовите панели близо до комуникациите, ако те преминават през гореща вода.
Монтаж на пластмасови панели на тавана, подробни инструкции за видео:

Монтаж на пластмасови панели

За да монтирате пластмасов таван в кухнята, като например на снимката, е необходимо да определите дължината на PVC панелите, които трябва да са с 0,5 сантиметра по-малко от разстоянието между противоположните стени.
Първият панел, ако не се използват пластмасови профили, се закрепват с винтове към профилите по стените, така че в бъдеще закрепващите елементи да са покрити с бандажна пластмасова пяна (да се чете:Закрепване на PVC панели за таван") Всички други панели, с изключение на последната табелка, се монтират както обикновено.
как да направите пластмасов таван в кухнята
Таванът в кухнята рядко има формата на правоъгълник и за монтиране на пластмасови тавани, обикновено трябва да заобиколите вентилационните тръби, пиедестала или други изпъкнали части. Затова в панела направете изрезка.
Редът за монтаж на последната табелка е както следва: измерване на разстоянието между предпоследния панел и стената. Измерванията се извършват на няколко места, тъй като повърхността на стената често е неравномерна. Прехвърлянето на измерванията на пластмаса се извършва с нож за строителството. Този последен панел е прикрепен към стената с винтове, подобни на първия и след това около периметъра на конструкцията лепи багета. Експертите съветват да се използват за фиксиране на декоративни первази употреба shpatlevku, а не глутинова формулировки. Замазката е по-желателна, тъй като тя ще премахне свободното прилягане и ще запълни ставите.
таван в кухнята от пластмаса със собствените си ръце
Често таванът в малка кухня е направен от PVC панели, защото материалът е лесен за използване, лесно е да се грижиш за него. В пластмаса на тавана Не яжте сажди и мазнини. С течение на времето, ако е необходимо, възстановете тавана за малка кухня, сменете старите панели с нови продукти и рамката остава същата.
На свой ред, многостенните тавани в кухнята от пластмасова облицовка са инсталирани на големи площи и високи площи, те спомагат за дискретно отделяне на работната част от трапезарията или хола.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванни панели за функциите на кухнятаТаванни панели за функциите на кухнята
Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Панел таван функция и монтажПанел таван функция и монтаж
Rack таван за кухнята, струва ли си да се инсталираRack таван за кухнята, струва ли си да се инсталира
Покрив таван в кухнята видове и предимстваПокрив таван в кухнята видове и предимства
Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
Ремонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материалРемонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материал
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
» » Пластмасов таван в кухнята е практично решение
© 2021 BggeHat.com