Рафтове от пластмасов таван



Приблизително в средата на 90-те години за жителите на руските райони станаха достъпни таваните, които се появиха за пръв път в Германия. Тъй като цената им беше висока, тогава те не бяха толкова популярни, колкото сега. Rack пластмасови таван сега е достъпна за почти всеки, който иска да го инсталирате. В допълнение към приемлива цена такива дизайни имат високи декоративни характеристики и лесно се монтират. В същото време разнообразието от варианти на дизайнерското решение е невероятно. Една от тях може да се види на снимката.
Таван, монтиран в рафтове
Платформите за таван от пластмаса изглеждат страхотно в кухнята, банята, тоалетната, коридора, лесни за грижи и не се страхуват от прекомерна влага (виж:Пластмасов таван в кухнята: практично решение").

Монтажни инструменти

За да инсталирате таван с шарнирни рафтове, ще ви трябва набор от инструменти, които обикновено съществуват във всяка къща:
  • ниво сграда;
  • отвертка или удар;
  • ножици за метал;
  • чук;
  • молив;
  • Филмс отвертка.

Комплект решетъчни тавани

Пълният набор от таванни конструкции на стелажи включва:
  • пластмасови декоративни панели;
  • закачалки регулируеми-
затворен таван на шкафа
  • профил ъглова или n-образна;
  • автобусен автобус;
  • декоративен цокъл.
  • След като всички инструменти и материали се подготвят, започнете да събирате пластмасов пластмасов таван. Монтиране на тавана на шкафа се извършва след завършване на всички довършителни работи в стаята.

    Технология за изграждане на рафтове

    Няма особени усложнения при сглобяването на конструкции със стелажи, те лесно могат да бъдат монтирани от всеки, който притежава уменията за извършване на строителни работи.
    Процесът на инсталиране на окачен таван се състои от няколко етапа:
    • подготвителни дейности;
    • закрепване на рамката;
    • монтаж на декоративни ленти.
    Подготовка на. Тя започва с маркиране около периметъра на стаята, където се планира да се инсталира пластмасов пластмасов таван. Първо, от плочите отстъпете най-малко 5 сантиметра. След това, като използвате ниво (за предпочитане лазер) и хоклолин, прилагайте строго хоризонтална линия по периметъра на стаята.
    пластмасови тавани
    Сглобяване на рамката. На първо място, ъгловият профил се установява с помощта на самонарезни винтове, чиято дължина е не по-малка от 35 милиметра, като се наблюдава стъпка, която не надвишава 40 сантиметра. Ако е необходимо, излишният профил се нарязва с метални ножици.
    След това, с интервал от един метър се монтират регулируеми окачващи скоби, които се състоят от следните елементи: спица със спирачка с пръстен и пружинна скоба. Първият е свързан с монтажния профил, а вторият - с грубото припокриване. Монтирането на закачалки започва, като се отдръпва на 5-10 сантиметра от стената.
    Монтажната релса (профил) е прикрепена директно към основата, ако не е необходимо да се скриват комуникациите, а геометрията на повърхността на тавана е добра. В противен случай използвайте суспендиране. Фиксаторът парче е универсален автобус багажник структура, но е желателно, че всички елементи на тавана са направени от един и същ производител, може да осигури само един идеален елементи докинг компоненти. Например, при монтирането на затворен таван тип Geipel, тогава трасето трябва да се използва от една и съща немска фирма.
    как да направите пластмасов пластмасов таван
    Инсталиране на панели. След това преминете към инсталирането на декоративни стелажи. Те отстраняват защитното фолио и настройват необходимата дължина на ламелите, те трябва да са с 5 см по-къси от разстоянието между противоположните стени. За да подрежете релсата, тя е изрязана от двете страни с ножици или халче за метал и прекъсване на излишъка. След това панелът се застопорява в монтажната релса.
    Последният бар, като правило, винаги е по-широк от необходимото и трябва да бъде отрязан. Предварително се маркира, след това се нарязва с нож по линията и се огъва. При инсталиране на отворен дизайн на шкаф между декоративните ленти се поставят интертрибуларни вложки.

    Монтиране на вградени осветителни тела

    Вграденият осветителни тела за тавани на щори инсталирайте в вече инсталираните стелажи и опънати тавани. За тяхното инсталиране е необходимо да се подготвят дупки. Те се изработват директно върху таванната конструкция или върху свободните дъски.
    Когато отворът е изрязан на повърхността на монтирания таван, трябва да бъдете изключително внимателни, в противен случай може да повредите пластмасата. За тази цел използвайте тренировка с корона за метал, диаметърът на който е подобен на диаметъра на осветителното устройство.
    Експертите препоръчват окабеляването на тавана и изходите под лампите, които да бъдат монтирани и фиксирани, докато структурата на рамката все още не е инсталирана.
    Технологията на монтаж на тавана на шкафа, погледнете видеото:

    Последният етап

    ПВЦ таванът се счита за напълно направен, когато са инсталирани декоративни первази, което му придава чист и пълен външен вид. Това завършва всички монтажни работи, а таванният таван сега изглежда престижен и модерен.

    Как да изберем най-подходящия таван

    На първо място, при избора на тавани на летвата се обръща внимание на производителя на фирмата. Понастоящем асортиментът от таванни конструкции е огромен, главно този продукт се внася от Европа и Китай.
    Европейските окачени завеси са с безупречно качество. Но те имат значителен недостатък - висока цена. Що се отнася до таваните на Китай, купувачите са привлечени от тяхната достъпна цена. В резултат на това потребителите са разочаровани, тъй като качеството на продуктите от Китай се нуждае от по-добро - най-често има дефекти в обхвата на панелите.
    как да изберем тавана за завеси
    През последните години руските компании започнаха да произвеждат тавани от летви. Например проектите Alkonplast или Bard по отношение на качествените характеристики не са по-ниски от чуждите аналози, но тяхната цена е много по-ниска.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
    Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
    Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
    Rack таван за кухнята, струва ли си да се инсталираRack таван за кухнята, струва ли си да се инсталира
    Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
    Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
    Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
    Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
    Фалшив таван в банята - хубав и сигуренФалшив таван в банята - хубав и сигурен
    Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
    » » Рафтове от пластмасов таван
    © 2021 BggeHat.com