Монтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процеса



Без завършване на таванната повърхност в съответствие със стила, в който е декорирана стаята, е невъзможно да се разгледа цялостното решение на интериора. Един от най-добрите е такава опция за ремонт на тавана като окачен окачен таван. Може да се инсталира в кухнята, коридора, коридора, банята, тоалетната.
Основните предимства на конструкциите на зъбчатите и пиньонните елементи включват лесна инсталация и ниско тегло, което спестява значително време за ремонт.
как да инсталирате окачен таван
Благодарение на таваните на таваните, възможно е комуникациите под основното припокриване да са невидими. С инсталирането на такива осветителни тела няма да има проблеми.
Алуминиевите тавани на таваните са направени чрез студено щамповане, покривайки продукти със защитен лак и специална боя. Закрепващите елементи на конструкцията имат анодизиран слой за предотвратяване на корозия и унищожаване на системата под въздействието на влага. Но трябва да знаете, че не можете да използвате евтини поцинковани панели в помещения с влажен въздух, когато създавате окачени тавани, тъй като ръждата се появява бързо на повърхността им. В резултат на това, външният вид на конструкцията се влошава напълно и освен това се намалява значително експлоатационният му живот.

Видове системи за зъбна рейка и пиньон

Растерните окачени конструкции са от два вида: затворени и отворени. От начина, по който се планира да бъде сглобена системата, зависи начинът, по който ще се извършва инсталирането на таванския таван от собствените му ръце.
инструкции за монтаж на таваните
В дизайнерското решение на тавана, направен от летви от отворен тип, има метална рамка отгоре, върху която са прикрепени алуминиеви панели. В интервалите между тях се поставят интертрибални вложки с по-малка (16 милиметра) ширина от основните летви, те могат да се различават по цвят.
В затворените тавани на покрива няма междинни елементи, както се виждат на снимката. Такива структури са добре вентилирани, така че не се събира кондензат на вътрешната им повърхност.

Материали и компоненти за таванни решетки

Започване на проектирането на таванската повърхност с помощта на тавана на стелажа с изучаване на прости правила. Такива проекти се правят главно при поискване, като се отчита размерът на припокриването. Те винаги са придружени от инструкции за инсталиране на тавана на шкафа.
Следва да се отбележи, че:
  • общата дължина на ъглите на стените трябва да бъде равна на периметъра на помещението;
  • Разстоянието между две носещи шини не може да надвишава 120 сантиметра;
  • при фиксиране на универсалното окачване до припокриването между тях се наблюдава стъпка от 30 сантиметра, като за един елемент се изисква един гвоздей (повече: "Как да фиксираме багажника на покрива: етапите на монтаж") -
монтаж на тавани на тавана със собствените си ръце
  • е необходимо таваните на тавана да се намират на рафта на ъгъла на стената с разстояние не по-голямо от 5 милиметра на разстояние не по-малко от 3 милиметра от стената (прочетете също: "Рафтове от пластмасов таван: съставни елементи");
  • в сумата от площта на таванните панели и междинните вложки трябва да е равна на площта на целия таван;
  • закрепването на всички компоненти на рамката е направено към тавана и стените с помощта на дюбели-пирони за бърз монтаж, с размер от 6 до 40 милиметра;
  • Ъгълът на стената се настройва при спазване на стъпка от 35 до 40 сантиметра.
  • При монтажа на таваните със собствени ръце е необходимо да се направи диаграма на основата. Той отбелязва основните параметри - ширина и височина. Посочете и оста на лагерните шини с разстоянието между съседните елементи, мястото на монтиране на универсални закачалки и осветителни устройства (виж:Монтиране на тавана на тавана с ръце: подробни инструкции").

    Инструменти за монтиране на тавани на релси

    Преди да инсталирате таван на шкаф, предварително сглобени набор от необходими инструменти, той включва:
    • вода или лазер;
    • 1.5-метърно правило с ниво;
    • рулетка, владетел и молив -
    как правилно да инсталирате тавана таван препоръка
  • Резачи за метал или български;
  • перфоратор или ударна бормашина;
  • 6-милиметрови бормашини за бетон, плочки и метал;
  • чук.
  • Разположение на тавана

    Монтирането на тавана на тавана със собствените си ръце се извършва след завършване на стените чрез боядисване или тапетиране. Нивото на инсталиране на окачена конструкция на стелажите зависи от личните предпочитания и може да бъде всяко (по-подробно: "Окачен таван на тавана със собствените си ръце: инструкции стъпка по стъпка. ") Ако планирате да инсталирате осветление точка, а след това системата за таван се понижава до височината на лампата, като към производствени толеранси - см празнина, която е предназначена за електрическите кабели.
    С помощта на владетел, да се измери разстоянието, от което те се оттеглят от пода (като правило това е бетонна плоча) и маркирайте с молив. Използвайки нивото, фокусирайки се върху първия знак, по стените маркираме хоризонтална линия, която трябва да съответства на местоположението на равнината на структурата на шкафа. За удобство на маркировката се използва холцин (прежда). Прочетете също: "Как да оправя панелите на тавана".
    инсталиране на тавана таван със собствените си ръце
    Когато стените на стаята са покрити с плочки, нивото на окачения таван не трябва да попада върху преплетения шев. Необходимостта от пробиване на отвори за монтиране на ъгъла на стената понякога води до унищожаване на плочките.

    Монтиране на ъгловия профил на стената

    Отново е необходим молив - с помощта му, на стената в центъра на вертикално разположения рафт, дупките се маркират на стъпки от около 35-40 сантиметра. С помощта на тренировка и тренировка направете дупки. Тогава ъгълът се нанася върху повърхността на стената и по продължение на предишната хоризонтална линия се правят маркировки на молив за дюбелите. За тази работа е необходима специална бормашина за бетон. В отворите, приготвени по този начин, се вкарват пластмасови дюбели и се закрепва стенна конзола.
    как да инсталирате инструкция за окачен таван на шкаф

    Монтаж на универсални закачалки

    В процеса на работа няма да се предотврати прочитането на инструкцията, която описва реда, как правилно да инсталирате тавана на шкафа. На повърхността на тавана се прилагат маркировки - паралелни линии с разстояние от 120 сантиметра, което показва местоположението на стълбовите оси. За да направите това, използвайте скицата на стаята. Според маркираните оси с стъпка от 30 сантиметра поставете точки, в които окачването ще се закрепи.
    Тяхното фиксиране се извършва в съответствие със знаците по осите на мястото на стринга. Пробийте дупки с бормашина върху бетона в припокриване и дюбели се вкарват в тях с чук.
    как да се фиксират върховете на покрива на покрива
    Универсалното окачване има спица със завой, който е извит под прав ъгъл и говори с кука за универсалната гума. Те са свързани с твърда лентова пружина, която позволява независимо регулиране на височината на самата окачване. Този елемент се закрепва към тавана посредством цикъл и с помощта на нокът.
    Как да инсталирате таван таван, подробно видео:

    Монтаж на стрингери

    Носещият профил е монтиран върху куките на окачванията - на стрингерите за закрепване има специални отвори - перфорации. Ако е необходимо, те прерязват българина. Нивото на профила се регулира с спици на окачването.
    При монтиране на тавани на тавана с монтаж на осветителни тела, за осветителни тела се нарязват дупки, като се използва коронка (дюзата) за метал за свредлото. Рейки са нарязани на размери с помощта на българин. Щангите се захващат по ивицата в жлебовете. В последния етап между стелажите се вмъкват междуведомствени елементи. След това щракнете контактите между декоративните панели. Поставката на покрива е готова. Прочетете също: "Пластмасов таван с ръцете си: реда на инсталиране".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
    Окачен таван таван със собствените си ръце стъпка по стъпка инструкцииОкачен таван таван със собствените си ръце стъпка по стъпка инструкции
    Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
    Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
    Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
    Рафтове от пластмасов таванРафтове от пластмасов таван
    » » Монтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процеса
    © 2021 BggeHat.com