Вентилацията в опъната тавана е устройствоТаванът за опъване ви позволява да монтирате голямо разнообразие от комуникации, без да навредите на дизайна или интериора на стаята. Ако в стаята има таван, вентилацията може да бъде на всяко място, тъй като цялата система ще бъде скрита и невидима за външния изглед. Всички комуникации без усилие са скрити в таванния участък. Те също могат да станат част от интериора, като остават невидими. Вентилационните шахти могат да се превърнат в сводести конструкции или колони, които дават на сградата усещане за сложност и уникалност. Често се случва, че да останат незабележими, но все още изпълняват своята функция, може да бъде само вентилация в тавана на разтягане.
вентилация на тавана
Едно решение за вентилация в такъв таван е повърхността с дупки, т.е. с перфорации. без отвори в таванния участък ще бъде трудно да се проветри, а с тях цялата система е над тавана, но в същото време тя работи правилно.

Вентилация на окачен таван

Има две основни цели, които вентилацията във фалшив таван постига: движението на въздушните маси в горната част на помещението и кондиционирането на помещението.
Монтажът на вентилационната система е както следва:
  1. Директно в окачения таван се монтират решетки;
  2. Вентилационните тръби са свързани към решетките, по които въздухът ще циркулира.
вентилация в окачен таван
Вентилацията във фалшив таван е много важна, защото може да я предпази от кондензация. В резултат на това се поддържа постоянна температура разлика между вътрешната и външната страна на субектите между тавана и окачен таван акумулира водни частици, които могат да причинят големи проблеми, например, верига, ръжда метални елементи и така нататък. D. За да се избегне това, трябва да имате постоянна циркулация на въздуха, който може да осигури използвайки само вентилационна система в тавана (също: "Опънати и шарнирни тавани: разликата и характеристиките на устройството").

Вентилация в тавана на шкафа

Монтирането на тавана на шкафа трябва задължително да включва устройства за пространствена вентилация. Отново това се прави, за да се настрои температурата в интерстициалното пространство и в помещението и по този начин да се избегне образуването на кондензация.
Има два начина, по които може да се реши този проблем:
  1. Използвайте релси с вече направени дупки в тях (техният размер и форма могат да бъдат много разнообразни, затова изберете най-удобния и подходящ за вас вариант).
  2. Изрежете дупка в тавана и поставете там вентилационна решетка. Прост, но ефективен начин за предпазване от кондензация.
Как да скриете вентилационните канали в тавана и стените, пример за видео:
Каквото и да е тип таван, не забравяйте да използвате вентилация, за да избегнете проблеми, свързани с образуването на конденз. И тогава вашият таван ще ви продължи много повече!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани в тавана - стилни и цветниПростри тавани в тавана - стилни и цветни
Изчисляване на фалшивите тавани важни нюансиИзчисляване на фалшивите тавани важни нюанси
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Как да лепи опъвам таван - опцииКак да лепи опъвам таван - опции
Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
Как да се грижим за опъна таванКак да се грижим за опъна таван
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
Вентилация в къщатаВентилация в къщата
» » Вентилацията в опъната тавана е устройство
© 2021 BggeHat.com