Как да направите таван в кухнята



Ремонт на таванната повърхност започва с решението да се направи таван в кухнята. От това ще зависи не само вътрешността на помещенията, но и колко удобно ще бъде всеки член на семейството, когато приема храна. И освен това, при приготвянето на храна, постоянно се образуват пара, дим и сажди - изпарението се издига на повърхността на тавана. Тя трябва да бъде постоянно подредена, измиване и почистване от събраната мръсотия.
Ето защо, когато избирате кой таван да се направи в кухнята, обмислете различни варианти, анализират се положителните и отрицателните им точки и едва след това се взема окончателното решение. Важно е, че някои видове таванни системи могат да бъдат монтирани със собствени ръце, без да се включват професионалисти в тази работа.
как да се направи таван в кухнята

Изисквания за тавана в кухнята

Има 5 основни опции за завършване на кухненския под:
  • измазан таван;
  • боядисване;
  • тапети;
  • монтаж на окачена конструкция, както е на снимката;
  • монтаж на система за опъване.
При определяне на това как да се направи на тавана в кухнята, така че е лесно за него да се грижи за, както и че той отговаря на стила на интериора, е необходимо да се помисли за неговото съответствие с определени изисквания, които се прилагат за декоративни довършителни материали (повече подробности: "Какво да направите тавана в кухнята: опции за устройството").
Идеалният кухненски таван, преди всичко:
  • има евтина цена;
  • Лесно се инсталира (това е особено важно, когато планирате да направите инсталацията сами);
  • Не се деформирайте под въздействието на влага и висока температура на въздуха;
  • може да продължи дълго;
  • е създаден от материали, които нямат отрицателно въздействие върху здравето на хората;
  • практично - лесно се почиства и почиства.
В крайна сметка, като се вземат предвид изискванията и възможностите за ремонт, да определи какъв вид кухня в тавана. Друг важен нюанс: често повърхността на тавана на тавана първоначално има дефекти, които трябва да бъдат маскирани, тъй като таванът трябва да изглежда естетически приятен.

Традиционни довършителни работи на кухненски тавани

Такива варианти за проектиране на основния под в кухнята като измазан таван, тапетиране и боядисване са методи, които са тествани във времето и са станали традиционни.
направете тавана в кухнята
Основните предимства на измазания таван са използването на екологични материали, възможността да се скрие липсата на припокриване и същевременно височината на помещението да не намалява. Не можем да споменем негативните аспекти: изпълнението на гипсовите работи е доста труден процес и се осъществява на няколко етапа с помощта на професионалисти. Съответно, времето на ремонта се забавя, което не винаги е удобно. Ако сградата е нова, след като мазилката на тавана в близко бъдеще при свиване на къщата на тавана, има микрокредити.
Едно добро решение, как да се направи таван в кухнята, се счита за лепене на тавана с полистирол плочки. Но преди това оформяне на повърхности материална база база все пак трябва да се приведе в съответствие, въпреки препоръките направят предварителна работа, тъй като на практика води до неравномерно покритие на отделните деформация на Листове от полистирол, който ще се отлепят по-късно.

Окачен таван в кухнята от гипсокартон

Модерен и популярен начин за довършване е суспендираната структура, използваща GCR. Експертите често съветват клиентите, които не знаят какво да направят тавана в кухнята, просто такава възможност (вж. Фалшив таван в кухнята).
Достойнството на системите за гипсокартонени плоскости е, както следва:
  • не е необходимо да се извършва подготвителна работа с висока трудоемкост;
  • няма видими дефекти по тавана;
  • могат да бъдат направени невидими павирани комуникации;
  • възможно е да се монтира качулката и осветлението:
  • създаването на многоетажен дизайн ви позволява значително да трансформирате таванната повърхност в кухнята и да разделите пространството си на няколко функционални зони.
На видеото можете да видите етапите на създаване на сложен таван за кухнята от гипсокартон:
Недостатъците на таваните с GKL включват ниска степен на устойчивост на влага и значително намаляване на височината на помещението, особено в малките апартаменти. И ако хазайката иска да построи качулка в тавана на гипсокартон, загубата на свободно пространство ще бъде по-забележима. Проблемът с недостатъчна устойчивост на влага може да бъде решен чрез инсталиране на гипска мазилка, устойчива на влага (накратко - GKLV).
как да направите таван в кухнята с гипсокартон
Когато решавате как да направите тавана в кухнята, трябва да вземете предвид предимството на гипсокартонената конструкция като възможност да извършите инсталацията си със собствените си ръце без сложни адаптации и специално проектирани инструменти.
Решетка таван
Към системите за окачване в нейното проектно решение се отнася таван в кухнята, който е инсталиран сравнително наскоро в тези стаи. Предимството на такава опция е възможността за самостоятелно извършване на инсталацията, широк избор от цветови решения, не се изисква допълнително довършване и повърхността е лесна за поддръжка.
Следва да се отбележи, че поради необходимостта от монтиране на рамка около периметъра на рамката от профилите и фиксиране на гумите на тавана, нивото на тавана пада. В резултат на това височината на стаята намалява. След това върху подготвената рамка алуминиевите стелажи се установяват и плътно се регулират един към друг, образувайки цялостна повърхност без видими шевове.
Основният недостатък на таванните системи за стелажи е тяхната висока цена и сложността при отстраняване на остатъци и прах, които могат да се натрупват в случай на свободно монтирани стелажи (не забравяйте да прочетете: Reechny таван за кухнята, струва ли си да инсталирате ...).
Опълен таван
Тази възможност за завършване на таваните на тавана наскоро беше избрана от все повече собственици на имоти, но за инсталирането на опъваща конструкция ще се изискват услугите на майстори. Всички необходими материали могат да бъдат закупени самостоятелно, но те са скъпи продукти и ги развалят много лесно, без необходимите умения.
как да направите тавана в кухнята от носилка
За да създадете опъвам таван в кухнята Използвам такива видове кърпи: матиран, лъскав или сатен. Тя е монтирана върху рамка от метални профили под основното припокриване. Това е чудесен начин да украсите повърхността на тавана и да създадете интериор в стаята благодарение на широката цветова палитра и възможността за инсталиране на вградените светлини.
Предимства на опънати таванни системи:
  • те могат да бъдат инсталирани без ремонт на цялата кухня;
  • не е нужно да правите трудолюбива подготвителна работа;
  • няма видими дефекти по тавана;
  • можете да правите комуникациите невидими;
  • те са издръжливи, лесни за почистване и водоустойчиви.
По този начин, всички възможности за довършване на тавана в кухнята имат предимства и недостатъци и решението да се направи таван в кухнята остава за потребителя.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Ремонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материалРемонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материал
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Как да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направенаКак да се измие тавана, като се вземат предвид материалите, от които е направена
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
» » Как да направите таван в кухнята
© 2021 BggeHat.com