Как да подготвим таван за боядисване - инструкции



Ремонтите в отделна стая или в цялата къща като цяло, една от първоначалните задачи е компетентното определяне как подготви тавана за боядисване. Много фактори, като неправилно нанасяне на боя, недостатъчна подготовка на таванната повърхност и т.н., могат да доведат до образуване на развод и петна по тавана. За да не допуснем това, решението за това как да подготвим тавана за боядисване трябва да се подхожда възможно най-отговорно и при необходимост да разгледаме снимките на подробния процес на всички произведения, предоставени от специалистите.
как правилно да подготвим тавана за боядисване

Изисква се за довършване на таванските инструменти

При подготовката на таванната повърхност е необходимо да се използва следното оборудване:
  • валяци за боядисване;
  • шпатула;
  • начален и последен шпакловък;
  • kyuvetka-
как да подготвим таван за боядисване
  • мазилка;
  • акрилен уплътнител;
  • четка.
  • Подготовка на тавана за боядисване

    1. За да определите как да подготвите тавана за боядисване, трябва ясно да решите кой от двата вида ремонт трябва да се направи: козметика или капитал. Козметичните ремонти няма да изискват прекалено много финансови разходи и ще бъдат по-бързи от по-големите ремонти, което е по-скъпо и отнема много време.
    подготовка на тавана за боядисване
  • В отговор на въпроса как да подготвим таван за боядисване, не може да не се споменава такъв важен процес като отстраняването на стария камък. То трябва да се измие до основата с топла вода, но не е необходимо да се прави това, ако замазката е силна, а след това може да играе ролята на довършителен слой за прясно нанесена боя. Ако таванът има тапет, трябва да бъдат добре навлажнени и да останат известно време до дълбоко накисване. Добре напоена вода тапет се отстранява без никаква работа. При условие, че таванът е покрит с гладък и неповреден слой боя на водна основа, можете безопасно да нанесете нов слой боя върху него. Въпреки това, ако старата боя не се държи плътно на тавана, повърхността трябва да бъде почистена от нея (по-подробно: "Как да почистите тавана на стара боя"). За да направите това, боята трябва да се лекува с гореща вода и в продължение на 20 - 30 минути, за да му се даде накиснете след шпатула отстранете подута стари покритие, а след премахване на всички стари повърхността на боята трябва да се отново се третира с вода по-бързо отстраняване на боя, ще допринесе за овлажняване на повърхността на тавана .. части.
    подготви тавана за боядисване
  • След това трябва да продължите да отстранявате всички дефекти в повърхността на тавана - пукнатини, чипове, неравности. За да направите това, всички слотове трябва да се задълбочат и след това с помощта на шпатула, да ги третирате с грунд и печат с началната замазка.
  • В процеса на размисъл по темата за това как да се подготвят за боядисване на тавана, може да е, че таванът на непосредствена близост до стената е неравномерно и лошо изпълнена. За да поправите това, трябва да се премахне старата мазилка на тези места с длето или чук, както и премахване на всички мръсотия и прах, а след това се овлажнява на желаните части от тавана, навлажнени с вода. По-нататък, готовите за манипулации мембрани се запечатват с разредена мазилка в съответствие с инструкциите и се оставят да изсъхнат напълно.
  • В края на ремонтните работи, таванът трябва да се шлайфа и почиства от прах, покрит с грунд, а след това да започне шпакловката. На обработените места пускане започва shpaklevka които след сушене е необходимо oshkurit и покриване с слой от първи слой. Накрая, цялата повърхност на тавана трябва да се обработва с довършителни замазка, която също трябва да бъде оставена до напълно сухо, и след почистване и премахване на целия прах.
  • Довършителните работи, свързани с подготовката на таван за боядисване, са основата на цялата таванна повърхност. Този процес се извършва с пяна ролка. Така че грундът се нанася върху тавана възможно най-равномерно, не натискайте силно върху ролката.
  • Подготовка на тавана и стените за ремонт, подробно видео:
    Важно е да запомните, че как таванът ще бъде боядисан зависи пряко от качеството на грундирания грунд.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
    Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
    Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
    » » Как да подготвим таван за боядисване - инструкции
    © 2021 BggeHat.com