Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце



При създаването на окачена система и инсталирането на осветителни тела, завършването на тавана с гипсокартон не е завършено. Тя все още трябва да бъде боядисана. За да бъде покритието с високо качество, ще трябва да се боя поне два пъти. Ще помогне да се разбере как картината на тавана от гипсокартон видео.

Подготовка на тавана

Таванът трябва да бъде измазан и изсушен, а след това да бъде избърсван с абразивен материал, тъй като е възможно равномерно боядисване на гипсокартон само ако повърхността е гладка. Някои майстори може да постави тавана на гипсокартон така че на повърхността на фугите не е необходимо, но това е рядък случай, така че трябва да се обърне специално ренде с диамант мрежа или шкурка и да доведе структурата на повърхността в добро състояние. Можете да си купите електрическа ренде, но експертите предпочитат да работят с механично устройство - качеството на работа се получава по-горе. В работата си използваме предпазни очила и е необходим респиратор, тъй като останките от завършване на тавана съдържат вещества, вредни за дихателната система (да се чете още: "Как да мазими тавана със собствените си ръце").
Подготовка на таван от гипсокартон преди оцветяване
След тази работа по повърхността на тавана има много прах, който трябва да се почиства с метла. След това повърхността се покрива с грунд и след това се оставя да изсъхне. За праймера се използва всякакъв капацитет, в който ще се вмести ролката. Този етап е много важен - ако не нанесете грунд, боята ще бъде събрана от бучки. Гипсокартонният таван може да бъде боядисан добре само ако повърхността му е твърда и гладка. След подготвителните мерки таванът на гипсокартона е готов за боядисване (пример: Таванът от GKL със собствените ти ръце: правилата за закрепване).

Избор на инструмент

Качеството на строителния инструмент, закупено в магазина, до голяма степен зависи от резултата от работата - без значение колко е добър материалът, ако е ненадежден, можете да разваляте всичко.

инструмент за боядисване на тавана от гипсокартон
Така че боята трябва да се нанася с четка или ролка. Като заместител на четката се допуска използването на ъглова ролка. За да направите този инструмент равномерно нанасяне на боята, използвайте специална тава - той ви позволява да изтласквате излишната течност от валяка и да разпръсквате боята по текстурата (прочетете също: "Тогава да нарисувате таван от гипсокартон".) Да не се купуват с голяма четка - тя чукове довършителни 5-10 см широка четка само да prokraski ъгли и малки декоративни елементи, подходящи за такива цели перфектно ..
Избирайки сериозно подход с валяк. Този инструмент се състои от закопчалка и козина. Bugel е сложна желязна дръжка. За боята на водна основа трябва да вземете валяк с купчина средна дължина и широчина 18-25 сантиметра. Ако купчината е твърде дълга, тя става много тежка при боядисване и ако е малка, ще има небоядисани зони на тавана. Не се препоръчва да купувате ролки с кожени палта, изработени от пяна гума, тъй като те се разпадат след боядисване на около десетина метра. Също така е необходимо да обърнете внимание на бъчвачката. Дръжката не трябва да е изкривена, така че след няколкото удара тя не пада. Трябва да се разбере, че един добър инструмент не може да бъде евтин, така че не трябва да спестявате пари.
За добър резултат е важно правилно да подготвите тавана от гипсокартон за боядисване и да вземете качествени инструменти и боя.

Боядисване на тавана

Когато грундът изсъхне, вземете боята на водна основа и започнете да работите. Боядисването на фалшив таван от гипсокартон не е труден процес, но всичко трябва да се направи правилно, така че резултатът да е доволен. От инструментите ще ви е необходима ролка и четки (боядисвайте малки парчета мазилка и т.н. само с малки четки). Прочетете още: Преместване на тавана: опции за проектиране.
боядисване на тавана от гипсокартон
При избора на цветове, имайте предвид следното: ако не е бял, и всеки друг цвят, картината е необходимо да се направи така, че достатъчно от решението на цветовата схема. Ако това не е достатъчно, за да нарисува цялата тавана, а след това ще бъде невъзможно да се определи нещо - не може да се създаде нова структура на точно същия нюанс, разликата продължи да се вижда, защото точно същото съотношение на сместа на цвета от боята няма да работи. Можете да видите как е направена боядисването на тавана от снимката в гипсокартона. Прочетете също: "Тогава да нарисувате таван от гипсокартон".
Първо, ъгълът на тавана е боядисан със стената, а четката се използва изключително на големи повърхности. За да се използват четки, е необходимо и при боядисване на багети и цокъл, поради което за най-добър резултат от работата те трябва да бъдат с различна ширина. боя на водна основа, се препоръчва да се набере в тавата за ролката, която е разположена така, че този инструмент може да бъде наложително, то ламиниране на повърхността на контейнера (вж. Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси). Когато работите, обърнете внимание на еднородността на живописта. Що се отнася до ролката, тя може да има дълга и къса дръжка, от която резултатът няма да се промени. Но във всеки случай инструментът трябва да бъде натиснат, така че да няма ивици по тавана.
боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисването на фалшив таван от гипсокартон обикновено се извършва на два етапа. Но понякога трябва да приложите боята в пет слоя. Това се прави не поради липсата на умения в тази работа, а поради причината, че повърхността на тавана е лошо подготвена. Например, шпакловъчен материал е с лошо качество, материалът има петна от мазнини или при завинтване на гипсокартон зле удавни винтове. Всичко това има ефект върху резултата от картината (прочетете: Тавани от гипсокартон със собствени ръце).
Преди да започнете да прилагате следващия слой боя, преди да започнете да прилагате следващия слой боя. Дали боята изсъхва се определя от отсъствието на тъмни петна. Ако възнамерявате да използвате различни цветове, трябва да използвате лента за боядисване - лесно се отстранява след боядисване на тавана.
Ако нещо не е ясно, можете да видите как картината на тавана от гипсокартон преминава видео - в тази работа няма нищо сложно. Основното нещо е да направите цялата подготвителна работа правилно, така че повърхността да е равна.
Разбира се, няма никакво значение да се избере сянка от боя, подходяща за интериора на помещението. Показва как изглежда боядисването на тавана от снимката от гипсокартон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да замаскираме тавана от гипсокартон правилноКак да замаскираме тавана от гипсокартон правилно
Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правилаКак да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на бояКак да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
» » Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com