Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции



Таваните за боядисване са един от важните проблеми за тези, които започнаха ремонтни работи в апартамента или къщата си. Тъй като бояджийските работи не се различават по сложност, те могат да се извършват без да се включват външни работници. Но как да нарисуваме таван от гипсокартон? Има различни материали, които ще ви помогнат в тази задача, освен че работата може да се извърши с помощта на различни инструменти.
отколкото да нарисувате таван от гипсокартон

Бояджийски инструменти

Най-популярните инструменти за боядисване gipsokartonnyh тавани са валяк и баня. Валякът може да бъде изработен от различни материали - вълна или пяна. Освен това можете да изберете подходящ размер. В този случай можете да закупите един инструмент и няколко различни ролки, които ви позволяват да рисувате дори трудни места, без да прибягвате до използването на четки.
боядисваме таван от гипсокартон
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон с изключение на плоча? Отличен заместител на това може да бъде macklovice. Зад това странно име се крие широка четка от естествени или синтетични материали. Тя може да има както правоъгълна, така и кръгла форма. В този случай неговите размери могат да варират. Такъв инструмент се използва за боядисване на релефните зони на тавана. Така например, макловица се използва за боядисване на декоративна розетка. Също така четката се използва за грундиране на тавана.
Тъй като валякът не винаги позволява да се боядисват цялата площ от тавани от гипсокартон, ремонтът не може да се извърши без използване на четки за боядисване. Комплект от такива инструменти ви позволява да боядисвате места като первази, ъгли или кухини.
инструмент за боядисване таван гипсокартон
Сега знаете какво да нарисувате тавана от гипсокартон. Но освен това, е много важно да знаете кой цвят да боядисвате тавана от гипсокартон (също: "Каква боя да нарисува тавана: преглед на цените и качеството").

боя

Много популярен за боядисване на тавани от гипсокартон използвайте водни бои на различни производители. Използват се както цвят, така и бели цветове. В допълнение могат да се използват латекс, водна дисперсия и алкидни багрила. Въпреки известното прилика между водната и водо-дисперсионната боя, те имат леко различни свойства. В първия случай боята е малко количество масло, разтворено във вода. Вторият се основава на водна дисперсия на полимерни материали. Маслените бои са изключително нежелателни за боядисване на гипсокартонени елементи.
четка за боядисване на тавана от гипсокартон
От голямо значение е структурата на боята, тъй като тя помага да се изолират или обратното да се скрият неравностите на тавана. Така например матовите бои скриват малки грешки на повърхността, докато са блестящи - подчертават всички подробности за облекчение. В този случай подчертаването на нередностите може много добре да се използва като техника за проектиране. Но все пак, в случай на някои повърхностни дефекти, е по-добре да използвате матови бои (прочетете: "Тогава да нарисувате таван от гипсокартон: избор на боя").
Преди да започнете работа, е необходимо да почистите тавана на праха. Ако това не бъде направено, тогава малки частици ще се превърнат в проблем в бъдещето - лющеща се боя, лошо "залепване" на повърхността и т.н.

Боядисваме таван от гипсокартон

В банята за боя се събира грунд, който след това се прехвърля на тавана от ролка (повече: "Боядисване на тавана с валяк - предимстваСледващият етап на работа започва само след като грундът изсъхне напълно, което може да отнеме само няколко часа или цял ден (зависи от нивото на влажността на въздуха и дебелината на грундния слой).
Боята на водна основа трябва да се филтрира. За тази процедура можете да използвате нормални чорапогащи. Ако замазката няма недостатъци (петна или точки), тогава първият слой боя може леко да се разреди с вода. Ако има дефекти по тавана, трябва да се потите малко, защото можеш да рисуваш тази повърхност до пет пъти.
как да рисувате тавана от гипсокартон със собствените си ръце
След това трябва да вземете космена валяк (не пяна) и да се намокрите във ваната с боя. За да не изтича боята, валякът трябва да се разклати във ваната (да се чете:Как да нарисувате тавана с валяк"). Боята се нанася надлъжно движение, първо в едната посока, а след това в другата посока. Важно е да се гарантира, че на тавана не е имал обезкосмени участъци. Такива места са много лесно да се пренебрегват, когато боята има подобен тон таван. Ето защо, на боята се извършва при добро осветление.
За боядисване на филета (таванни первази) е необходимо да използвате четка с дълга дръжка. Това ще позволи завършването на тези елементи директно от пода, без да е необходимо да се изкачвате по стълбата. Следващият слой боя може да се полага само след като предишната е напълно суха.
Ако повърхността е добре измазана и използвате висококачествена боя, в повечето случаи само два слоя са достатъчни.
Боядисване на тавана, подробно видео:

препоръки

Как да нарисувате тавана от гипсокартон в старото покритие? За да направите това, трябва внимателно да проверите слоя стара боя за всяко отделяне. Ако има такива места на повърхността, тогава старата боя се отстранява. След това таванът трябва да бъде грундиран. Това е необходимо, за да се осигури добро сцепление.
Ако повърхността на тавана е кафяв, тогава първо трябва да се грундира и след това да се замаскира с течни сантенхипи. След изсъхването на слоя от шпакловка, повърхността трябва да се подготви отново. В резултат подготвителният слой е готов и може да бъде покрит с боя. В същото време не трябва да забравяме защитата на стените и пода от случайни капки боя.
таван от гипсокартон
След завършване на работата боята получава време да изсъхне напълно. През този период е забранено да се отварят прозорци и врати, тъй като чертите имат неблагоприятно въздействие върху качеството на извършената работа.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на тавана на гипсовата плоскост и как да рисувате повърхността със собствените си ръцеБоядисване на тавана на гипсовата плоскост и как да рисувате повърхността със собствените си ръце
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на бояКак да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Завършване на тавана в банята възможни опцииЗавършване на тавана в банята възможни опции
Фалшив таван в банята - хубав и сигуренФалшив таван в банята - хубав и сигурен
» » Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
© 2021 BggeHat.com