Как да изберем четки и валяци за боядисване?

Как да изберем четки и валяци за боядисване?

Вероятно няма инструменти, които са по-чести от бояджийски четки и ролки. Но, въпреки очевидната им простота, изборът на тези инструменти трябва да се подхожда с цялата сериозност.

Както знаете, валякът за боядисване е цилиндър, изработен от пластмаса, дърво или алуминий, върху който е поставен вид меко "палто", изработено от синтетичен материал (полиакрил, полиестер или полиестер). Инструментът е снабден с дръжка, която е извита метална пръчка. Бояджийският валяк е идеалният инструмент, с който можете да сравните повърхностите на голяма площ сравнително бързо и лесно.

Ролките могат да се използват за работа с всякакъв вид бои. Изключение тук са само онези инструменти, в които цилиндърът е "облечен" в естествена кожа от овча кожа, мохер или лама. Такива ролки са по-подходящи за работа с маслени бои.

Обхватът на този инструмент до голяма степен зависи от дължината и плътността на купчината "козина". Колкото по-високи са тези стойности, толкова по-висока е абсорбцията на ролката. Инструментите със средна дължина на купчината (7-10 мм) се считат за универсален вариант. Но валяците с дълга купчина (от 15 mm и повече) се препоръчват за боядисване на груби груби повърхности. За гладки и гладки стени и тавани са подходящи инструменти с къса купчина.



Какво трябва да търся при избора на четки за боядисване? Специалистите казват, че основното тук е качеството на четините. Естествените влакна обикновено са груби, повърхността им може да се нарече люспеста. Но докато тя е добре погълната и след това запазва боята. Той има еластични върхове и осигурява прилагането на състава с равномерен слой. Използват се четки с естествени влакна и маслени бои, бои върху разтворители и антисептични композиции и лакове. Не се препоръчва обаче да се работи с бои на водна основа. Природните косми също набъбват и частично губят еластичност.

Синтетичните влакна са гладки и техните краища са специално разцепени и изгладени, за да държат по-добре боята. Предимствата на тези влакна са, че са издръжливи и носят по-малко. Тези четки обаче могат да се обработват само с бои на водна основа, тъй като разтворителите развалят дрямката.

На пазара има четки от смесен тип, в които естествените влакна се комбинират със синтетични влакна. Такива четки могат да се използват за всички видове състави, с изключение на нитро оцветители.

Е, когато имате нужда от качествена тръбна изолация за ремонт - идете на сайта tktnsk.ru. Само там ще намерите най-добрите тръби на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструментВъзглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструмент
Brush-maklovitsa wonder-tool за домашни художнициBrush-maklovitsa wonder-tool за домашни художници
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Четка за бързо и висококачествено почистване на подаЧетка за бързо и висококачествено почистване на пода
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
ЧеткаЧетка
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
» » Как да изберем четки и валяци за боядисване?
© 2021 BggeHat.com